زمینه و هدف: اسکواموس سل کارسینومای دهانی (Oral Squamous Cell Carcinoma, OSCC) یکی از شایع ترین سرطان های دهان با ریسک افزایش یافته در افراد مسن تر از 40 سال به خصوص در کشورهای توسعه یافته می باشد. شواهد زیادی وجود دارد که افرادی که از میوه ها و سبزیجات به مقدار زیادی در رژیم غذایی خود استفاده می کنند ریسک کمتری نسبت به سایر افراد در ابتلا به سرطان های ماژور دارند. در این مطالعه به بررسی اثر کشندگی چهار گیاه دارویی گلدر پرسیکا، گلدر میچاکسی، گلدر اوشری و چای ترش بر روی رده سلولی OSCC پرداختیم. هدف این مطالعه، بررسی آزمایشگاهی اثر ضد سرطانی چهار گیاه دارویی فوق الذکر در غلظت های متفاوت، روی رده سلولی اسکواموس سل کارسینومای دهانی بود. روش بررسی: در این مطالعه از عصاره متانولی و دی کلرو متانی چهارگیاه فوق استفاده شد که اثر آن ها توسط تست MTT بر روی رده سلولی اسکواموس سل کارسینومای دهانی در غلظت های مختلف و در زمان های 24، 48 و 72 ساعت بررسی گردید و نهایتا غلظت مناسب جهت تکرار تست ها انتخاب گردید، سپس آنالیز داده ها توسط تست آماری non parametric t test صورت گرفت. یافته ها: در این مطالعه میزان IC50 عصاره متانولی O. Persica بعد از گذشت 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب 25/0، 12/0 و 13/0 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد. این مقادیر برای عصاره دی کلرومتان این گیاه به ترتیب mg/ml 17/0، 16/0 و 11/0 بود. مقادیر IC50 عصاره دی کلرومتانی O. Michauxii پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب 73/0، 67/0 و 68/0 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد. عصاره متانولی این گیاه تاثیری بر روی سلول ها نداشت و IC50 گزارش نشد. پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت، مقادیر IC50 برای عصاره متانولی گیاه O. Aucheri به ترتیب mg/ml 59/0، 35/0 و 35/0 به دست آمد. این مقادیر برای عصاره دی کلرومتان آن به ترتیب 25/0، 20/0 و 15/0 mg/ml محاسبه شد. مقادیر IC50 عصاره متانولی گیاه چای ترش پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب mg/ml 5/4، 56/3 و 55/2 بود. این مقادیر برای عصاره آبی آن به ترتیب mg/ml 9/7، 3/5 و 9/3 محاسبه شد (05/0