محلول پاشی قبل از برداشت درختان با کلراید کلسیم یکی از شیوه های کارا و بی خطر برای حفظ و بهبود کیفیت میوه ها در مدت انبارداری است. بنابراین، هدف از این پژوهش بررسی تأثیر محلول پاشی میوه های مرکبات (ارقام پرتقال تامسون، مورو و نارنگی رقم پیج) مدت سه مرحله (120، 140 و 160 روز پس از تمام گل مدت تابستان سال 90) با غلظت های مختلف کلراید کلسیم (صفر، 1، 2 و 4 درصد) بر بهبود خواص کیفی و آنتی اکسیدانی میوه ها در مدت نگهداریبود. میوه ها پس از برداشت در دمای 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد به مدت 60 روز نگهداری شدند. در مدت انبارداری (روزهای صفر، 30 و 60) برخی از خصوصیات فیزیکی-شیمیایی پوست و گوشت میوه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که درصد کاهش وزن میوه هایمحلول پاشی شده با کلراید کلسیم در مدت انبارداری به طور معنی داری کمتر از شاهد بود. میزان کاروتنوئید گوشت میوه هر سه رقم نیز با افزایش غلظت کلرایدکلسیم در مقایسه با شاهد در مدت نگهداریافزایش نشان داد. همچنین نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم SOD در زمان برداشت در بافت گوشت و پوست میوه های محلول پاشی شده در هر سهرقم نسبت به شاهد بیشتر بود. فعالیت آنتی اکسیدانی (میزان IC50) بافت گوشت و پوست بسته به رقم و تیمار متفاوت بود؛ به طوری که بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به رقم تامسون در زمان برداشت و در میوه های تیمار شده با غلظت بالای کلرایدکلسیم بود. در مجموع می توان گفت که محلول پاشی قبل از برداشت درختان مرکبات با کلراید کلسیم می تواند موجب بهبود و یا حفظ ویژگی های کیفی گوشت و پوست میوه در مدت انبارداری گردد.