مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ضرایب همبستگی صفت های زراعی و تجزیه علیت عملکرد دانه در چاودار

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 46

چکیده

 چاودار (Secale cereale L. ) یکی از گرامینه های مهم و با ارزش است که برای تولید نان یا مصرف علوفه مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور بررسی روابط بین عملکرد دانه و اجزاء عملکرد, 64 ژنوتیپ مختلف چاودار در آزمایش لاتیس ساده با دو تکرار در سال 1395 در منطقه مراغه مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه همبستگی نشان داد که عملکرد دانه با صفت های وزن سنبله, وزن دانه سنبله, شاخص برداشت سنبله, تعداد دانه در سنبله, تعداد سنبله در واحد سطح و شاخص برداشت همبستگی مثبت و معنی دار داشت. با استفاده از تجزیه رگرسیونی گام به گام سهم هر یک از صفت هایی که بیشترین تأثیر را در عملکرد دانه داشتند مشخص گردید صفت های وزن دانه سنبله و تعداد سنبله در واحد سطح به مدل رگرسیونی عملکرد دانه واردشده و 75 درصد از تنوع موجود بین ژنوتیپ ها را تبیین کردند. بر اساس تجزیه علیت نیز دو صفت مذکور به ترتیب با ضرایب 71/0 و 60/0 بیشترین تأثیر مستقیم را روی عملکرد دانه داشتند. از طرف دیگر وزن سنبله بیشترین تأثیر مستقیم و غیرمستقیم را (از طریق افزایش وزن دانه سنبله) بر افزایش عملکرد دانه داشت. به طورکلی از این مطالعه مشخص شد که دو صفت وزن دانه سنبله و تعداد سنبله در واحد سطح در اولویت اول و صفت های مرتبط با ویژگی های سنبله, وزن هزار دانه, قطر ساقه, شاخص برداشت, طول ریشک و ارتفاع گیاه در الویت بعدی بر افزایش عملکرد دانه مؤثر می باشند و می توان از آن ها به عنوان شاخص هایی برای انتخاب در جهت بهبود عملکرد دانه استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نائبی آق بلاغ، خدیجه، صباغ نیا، ناصر، پسندی صومعه سفلی، مختار، و جان محمدی، محسن. (1398). مطالعه ضرایب همبستگی صفت های زراعی و تجزیه علیت عملکرد دانه در چاودار. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(1 )، 31-46. SID. https://sid.ir/paper/372643/fa

    Vancouver: کپی

    نائبی آق بلاغ خدیجه، صباغ نیا ناصر، پسندی صومعه سفلی مختار، جان محمدی محسن. مطالعه ضرایب همبستگی صفت های زراعی و تجزیه علیت عملکرد دانه در چاودار. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(1 ):31-46. Available from: https://sid.ir/paper/372643/fa

    IEEE: کپی

    خدیجه نائبی آق بلاغ، ناصر صباغ نیا، مختار پسندی صومعه سفلی، و محسن جان محمدی، “مطالعه ضرایب همبستگی صفت های زراعی و تجزیه علیت عملکرد دانه در چاودار،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 1 ، pp. 31–46، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372643/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button