مطالعه ای به منظور تعیین ارزش تغذیه ای گیاه آستاراگالوس پودولوبوس و مقایسه آن با چند گونه گیاه شورپسند آتریپلکس کانسنس (Atriplex canescens)، سالسولاریجیدا (Salsola rigida)، لیسیوم (Lycium barbarum)، و درمنه ی دشتی (Lycium barbarum) در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. گونه های مورد مطالعه در سه مرحله رشد فنولوژیکی (رویشی، گل دهی و بذردهی) از منطقه داشلی برون گنبد کاووس جمع آوری شدند. نتایج نشان داد که در بین گونه های مختلف، از نظر ترکیب شیمیایی اختلاف وجود دارد (05/0>P). مقدار ماده آلی در دامنه ی 77/63 تا 33/89 درصد بود که بالاترین و پایین ترین مقدار آن به ترتیب در درمنه ی دشتی در مرحله گل دهی (33/89 درصد) و گونه سالسولا در مرحله بذردهی (50/66 درصد) مشاهده شد. بین گونه های مختلف از نظر پتانسیل و نرخ تولید گاز اختلاف وجود داشت (05/0>P)؛ بالاترین مقدار پتانسیل تولید گاز در مرحله رشد رویشی مربوط به گونه درمنه ی دشتی و در مراحل گل دهی و بذردهی مربوط به گونه ی آتریپلکس بود. گونه سالسولا پایین ترین مقدار قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را داشت. بین گونه های مختلف از نظر قابلیت هضم ماده خشک در مرحله رشد رویشی اختلاف وجود داشت (01/0>P). بالاترین و پایین ترین قابلیت هضم ماده خشک به ترتیب مربوط به گونه ی درمنه ی دشتی (66/58 درصد) و آتریپلکس (50 درصد) بود. بالاترین مقدار عامل تفکیک در مرحله رشد رویشی مربوط به گونه سالسولا (37/7 میلی گرم بر میلی لیتر) و پایین ترین مقدار در مرحله ی بذردهی مربوط به گونه ی لیسیوم (42/3 میلی گرم بر میلی لیتر) بود. به طور کلی نتایج نشان داد که گونه های آستاراگالوس پودولوبوس و درمنه ی دشتی در مقایسه با سایر گونه ها، از قابلیت هضم ماده خشک، قابلیت هضم ماده آلی و تولید پروتئین میکروبی بالاتری برخوردار بودند.