Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    253-263
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    309
  • دانلود: 

    111
چکیده: 

اسانس ها یا روغن های فرار ازجمله مواد موجود در گیاهان هستند که شامل مخلوط پیچیده ای از مواد شیمیایی آلی مثل ترپینوئیدها، آلدئیدها، الکل ها، استرها، ستن ها و غیره می باشند. اسانس ها از تقطیر مواد فرار موجود در اندام های مختلف گیاهان تازه یا خشک به دست می آیند و وزن مخصوص آن ها غالبا از آب کمتر است. اسانس ها را می توان به سه دسته طبیعی، مشابه طبیعی و مصنوعی تقسیم کرد. روش های متداول شناسایی و ارزیابی اسانس های روغنی دارای نقطه ضعف هایی هستند. در این تحقیق یک سامانه بینی الکترونیکی شامل هفت حسگر نیمه هادی اکسید فلزی برای تشخیص و تفکیک هشت نوع اسانس لیموی تجاری توسعه داده شده و با استفاده از روش های تحلیل مولفه های اصلی، تحلیل تفکیک خطی و شبکه عصبی مصنوعی ارزیابی شد. بر اساس نتایج حاصل از تحلیل داده های این سامانه، روش تحلیل مولفه های اصلی با دو مولفه اصلی PC1 و PC2 توانست 99 درصد از واریانس داده ها را پوشش دهد. همچنین تمامی حسگرها ضرایب لودینگ بالایی را از خود نشان دادند. روش های تحلیل تفکیک خطی و شبکه عصبی مصنوعی نیز به ترتیب با دقت بالای 98% و91% قادر به جداسازی نمونه ها بودند. بنابراین سامانه بینی الکترونیکی پیشنهادشده نشان داد که ابزار قابل اعتماد و کم هزینه ای جهت جداسازی اسانس های لیموی تجاری می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 309

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 111 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    265-278
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    346
  • دانلود: 

    95
چکیده: 

در این تحقیق با استفاده از روش زیست مقلد (روش چگونگی انتقال راه حل های بیولوژیکی به روش مهندسی) دو تیغه جدید به منظور کاهش انرژی مورد نیاز برای برش ساقه گیاهان زراعی طراحی، ساخته و ارزیابی شد. در ساخت این تیغه ها از پروفایل هندسی پنجه جلویی آبدزدک و فک ملخ الهام گرفته شد. سپس انرژی مورد نیاز برای برش دو دسته از گیاهان علوفه ای (تغذیه ای و هرز) با استفاده از تیغه های جدید و تیغه های مرسوم (صاف و خمیده) مقایسه گردید. گیاهان علوفه ای تغذیه ای مورد آزمون شامل یونجه و شبدر و گیاهان هرز شامل خرفه، اویار سلام، تاج خروس، سلمک، نی و شالی بود. طبق نتایج تحقیق حاضر، اختلاف معنی داری در انرژی برشی تیغه های زیست مقلد ساخته شده در تمامی تیمارها نسبت به تیغه های مرسوم (صاف و خمیده) مشاهده شد. تیغه زیست مقلد آبدزدک، به طور متوسط 13/39 درصد انرژی مورد نیاز برای برش ساقه گیاهان را نسبت به تیغه صاف و 8/32 درصد نسبت به تیغه خمیده کاهش داد. با توجه به همه جوانب مورد بررسی، تیغه زیست مقلد آبدزدک عملکرد بالاتری نسبت به تیغه زیست مقلد ملخ برای برش گیاهان نشان داد و به عنوان نتیجه نهایی برای ساخت تیغه برش توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 346

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 95 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    279-293
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    358
  • دانلود: 

    174
چکیده: 

در زمینه ی کشاورزی، نظارت منظم و دوره ای جهت کنترل سلامت و کیفیت گیاهان امری ضروری است. اندازه گیری مقدار کلروفیل و کارتنوئید برگ به عنوان یکی از شاخص های سلامت محصول محسوب می شود. در این پژوهش مجموعه هایی از تصاویر برگ های 6 گیاه مختلف (ختمی، لگنوم، برگ بیدی، انجیر معابد، رز و کنار) با هدف پیش بینی کلروفیل و کارتنوئید در فضاهای رنگی پیشنهادشده (RGB، Lab، HSV و I1I2I3) مورد بررسی قرار گرفتند. هر فضای رنگی شرایط مختلفی از احتمال توزیع یک گروه رنگ را ارائه می دهد، بدین ترتیب پس از بررسی فضاهای رنگی با توجه به نتایج آنالیز آماری در سطح احتمال 5%، مناسب ترین پارامترهای رنگی (R، a و c) جهت آموزش الگوریتم درخت تصمیم گیری انتخاب گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، نشان داده شد که بین روش پردازش تصویر و مقادیر اندازه گیری شده توسط دستگاه طیف سنج همبستگی بالای 92/0 برای کلروفیل و 85/0 برای کارتنوئید وجود دارد. همچنین شایان ذکر است که استفاده از روش پیشنهادی این تحقیق می تواند هم از لحاظ اقتصادی (هزینه های مربوط به نیروی انسانی و تهیه دستگاه اسپد) و هم از نظر صرفه جویی در زمان بسیار مقرون به صرفه باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 358

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 174 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    295-307
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    532
  • دانلود: 

    272
چکیده: 

ارزیابی کیفی محصولات کشاورزی از عوامل بسیار مهم در ارتقای بازارپسندی آن ها است. عملیات درجه بندی و بسته بندی محصولات کشاورزی توسط کارگران با مشکلات فراوانی مثل افزایش هزینه، زمان، نیروی کارگری، تلف شدن محصول و غیره روبه رو است. سامانه های پردازش تصویر روش های نوینی هستند که در بخش کشاورزی کاربردهای مختلفی از جمله درجه بندی محصولات دارد. هدف از این پژوهش پیاده سازی یک سامانه ماشین بینایی برای طبقه بندی هویج بر اساس شکل با استفاده از روش پردازش تصویر می باشد. برای این منظور تصویر 135 نمونه هویج در شکل های مختلف (معمول و غیرمعمول) تهیه گردید. پس از پیش پردازش تصاویر، ویژگی های مختلف شکل از تصاویر استخراج شد. در فرآیند انتخاب ویژگی، طول، وسعت، محیط، گردی، ناهمگنی مرکز سطح، ناهمگنی عرضی و تعداد ریشه به عنوان ویژگی های کارا انتخاب گردید. از روش های هوش مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان برای طبقه بندی نمونه ها استفاده شد. نتایج نشان داد که دقت درجه بندی روش شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه از ماشین بردار پشتیبان بیشتر و برابر با 50/98 درصد می باشد. می توان گفت که روش پردازش تصویر و ماشین بینایی جهت ارتقا روش سنتی درجه بندی هویج کارآمد می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 532

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 272 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    309-320
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    519
  • دانلود: 

    123
چکیده: 

شناسایی و ردیابی به موقع آفات در گلخانه یک امر حیاتی جهت کنترل آفات و بیماری ها، کاهش خسارت و افزایش عملکرد محصول می باشد. آفات مختلفی از قبیل سفید بالک ها، تریپس ها، شته ها و غیره در خسارت به محصول و در نتیجه کاهش آن موثر هستند. در این پژوهش، شناسایی و شمارش آفات مهم گلخانه (سفید بالک و تریپس) از طریق کارت های چسبان زرد رنگ به کمک پردازش تصویر انجام شد. ابتدا از کارت های نصب شده در گلخانه در طول روز با دوربین دیجیتال عکس گرفته شد. سپس بر اساس طراحی الگوریتمی به منظور استخراج مولفه های رنگی و اندازه اشیاء از تبدیلات فضای رنگ، آستانه گیری، حذف نویز، عملیات مرفولوژیکی برچسب زنی به هم بندها برای شناسایی و شمارش حشرات سفید بالک و تریپس به تله افتاده بر روی کارت های چسبان زرد استفاده شد. به کمک روش ماتریس اغتشاش، دقت الگوریتم پیشنهادی بررسی شده که این مقدار برابر با 5/94 و 4/87 درصد به ترتیب برای شناسایی سفید بالک و تریپس محاسبه شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 519

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 123 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    321-335
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    452
  • دانلود: 

    256
چکیده: 

محصول خرما یکی از ارزشمندترین محصولات باغبانی در ایران به شمار می آید که 16% کل صادرات جهانی را شامل می شود. استان کرمان دومین رتبه در سطح زیر کشت خرما در ایران را دارا است. به همین منظور تعیین سطح زیر کشت خرما اهمیت پیدا کرده است. برخی از سازمان ها برای تعیین سطح زیر کشت از سرشماری استفاده می کنند که معایب آن هزینه بالا و اتلاف وقت و نیاز به نیروی انسانی زیاد برای پوشش دهی کل کشور است. هدف از این تحقیق سنجش توانایی ماهواره لندست 8 با سنجده OLI در شناسایی و تعیین سطح زیر کشت نخلستان ها است. برای پی بردن به بهترین روش برای شناسایی نخلستان ها چهار روش طبقه بندی نظارت شده Maximum Likelihood Classifier (MLC), Support Vector Machines (SVM), Neural Network (NN), Mahalanobis Distance Classifier (MDC) و یک روش طبقه بندی نظارت نشده (K-Means) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج طبقه بندی ها نشان داد که دقت کلی طبقه بندی10/99 % (ضریب کاپا 98/0) با استفاده از NN، 77/98 % (ضریب کاپا 975/0) با استفاده از MLC، 66/98 % (ضریب کاپا 973/0) با استفاده از SVM، 52/98 % (ضریب کاپا 97/0) با استفاده از MDC و 52/66 % ( ضریب کاپا 31/0) با استفاده از K-Means است. خطای تخمین مساحت نخیلات با استفاده از ( RMSE) در روش NN (0)، در روش MLC (2/0)، در روش MDC (06/0)، در روش SVM (0) و در روش K-Means (0) محاسبه شد. پس از تحلیل داده ها بهترین روش طبقه بندی برای شناسایی نخلستان ها روش NN شناخته شد. در پژوهش حاضر، با بررسی انجام شده بر روی داده ها در ماتریس آشفتگی مشخص شد که SVM قدرت بالاتری برای شناسایی نخلستان با تشخیص 100% سامانه (تولیدکننده) نسبت به MLC را داشت و همچنین K-Means نیز می تواند نخلستان خرما را شناسایی کند اما مناطقی که به رنگ قهوه ای تیره هستند را نیز به عنوان نخلستان شناسایی کرده است. در مجموع می توان گفت هر چهار روش طبقه بندی نظارت شده با دقت قابل قبولی می توانند نخلستان را شناسایی کنند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 452

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 256 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    337-346
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    369
  • دانلود: 

    66
چکیده: 

حفظ پارامترهای کیفی میوه در مرحله پس از برداشت نقش تاثیرگذاری در بازارپسندی و کاهش ضایعات محصول دارد. هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی فاکتور سفتی میوه ی کیوی پس از برداشت با استفاده از تکنیک غیرمخرب آنالیز سیگنال صوتی حاصل از ضربه می باشد. در این مطالعه 150 عدد کیوی رقم هایوارد در طول دوره 18 روز پس از برداشت (پس از خروج از سردخانه) مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه ها بر روی یک نوار نقاله قرار داده شده و به طور گسسته با یک صفحه افقی برخورد کرده و سپس با پردازش صدای حاصل از ضربه در دو حوزه زمان و فرکانس، صفات مربوط به کیوی های سفت، متوسط و نرم استخراج گشت و سپس توسط شبکه های عصبی مصنوعی کلاس بندی شد. نتایج نشان داد که ویژگی های حوزه فرکانس، بیشترین قابلیت را در شناسایی صحیح نمونه ها داشته و مدل بهینه ی ارائه شده با تعداد پنج نرون در لایه پنهان دارای دقت شناسایی صحیح 3/93 در مرحله آموزش، 3/91 در مرحله ارزیابی و 3/78 درصدی برای داده های آزمون برای کل نمونه ها بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 369

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 66 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    347-364
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    487
  • دانلود: 

    207
چکیده: 

در این تحقیق خواص فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و رئولوژیکی انگور فخری در طول دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفته است. انگور فخری پس از برداشت از باغات استان همدان با استفاده از پوشش چیتوزان در سه غلظت (5/0، 1 و 2 درصد) پوشش دهی شده و در دو دمای محیط و یخچال (4 درجه سانتی گراد) نگهداری شده است. در طول دوره نگهداری هر 5 روز یک بار خواص فیزیکی (افت وزن، درصد رطوبت و تغییرات شاخص رنگ)، خواص شیمیایی (pH و TSS)، خواص مکانیکی (نیروی بیشینه، نیروی شکست و مدول الاستیسیته) و خواص رئولوژیکی (زمان تنش آسایی و مقدار تنش آسایی) مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده آن بود که اثرات اصلی دما، دوره نگهداری و پوشش چیتوزان و برخی از اثرات متقابل آن ها تاثیر معنی داری در سطح 1 درصد بر خواص فیزیکی و شیمیایی انگور فخری داشته اند. بیشترین افت وزن 66/10 درصد در نمونه پوشش دهی شده با چیتوزان 5/0 درصد نگهداری شده در دمای محیط اتفاق افتاد. کمترین میزان اختلاف رنگ برای نمونه های پوشش دهی شده با چیتوزان 2 درصد نگهداری شده در دمای یخچال مشاهده شد. کمترین نیروی بیشینه در آخرین روز دوره برای نمونه های شاهد نگهداری شده در دمای محیط بوده است. دوره نگهداری تاثیر معنی داری در سطح 1 درصد بر مدول الاستیسیته دارد درحالی که تاثیر پوشش بر این پارامتر معنی دار نبوده است. نتایج نشان دهنده آن بود که استفاده از پوشش چیتوزان تاثیر مستقیمی در افزایش زمان و مقدار تنش آسایی انگور فخری داشته است به نحوی که در طول دوره نگهداری کاهش هر دو پارامتر در نمونه های پوشش دهی شده نسبت به نمونه های شاهد کمتر بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 487

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 207 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    365-374
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    389
  • دانلود: 

    78
چکیده: 

مصرف بالای انرژی و غیر یکنواختی خشک شدن شلتوک در خشک کن های خوابیده رایج می باشد که شانس شکستگی دانه در مراحل تبدیل برنج را بالا می برد. به کارگیری خشک کن های جدید می تواند مشکلات ذکر شده را حل نماید. در این مقاله عملکرد یک دستگاه خشک کن ایستاده گردش مجدد شلتوک با یک خشک کن رایج برنج (خشک کن خوابیده) برای خشک کردن شلتوک رقم طارم مقایسه شد. در هر دو خشک کن شاخص های زمان خشک کردن شلتوک، روند تغییرات رطوبت شلتوک و انرژی ویژه مصرفی تبخیرآب شلتوک بررسی شد. همچنین تاثیر کاربرد هرکدام از خشک کن ها نیز بر روی شاخص های کیفی راندمان تبدیل، درصد شکستگی برنج سفید، درجه سفیدی برنج و کیفیت پخت برنج (درصد افزایش طول بعد از پخت) بررسی شد. نتایج تحقیق نشان داد که کاربرد خشک کن ایستاده گردش مجدد، موجب کاهش 12/54 درصدی زمان و مصرف انرژی در خشک کردن شلتوک شد. در خشک کن های ایستاده مقدار انرژی لازم برای تبخیر یک کیلوگرم آب از شلتوک MJ9/3 به دست آمد که 25/76 درصد کمتر از خشک کن های خوابیده رایج بود. کاربرد خشک کن های ایستاده نسبت به خشک کن های زمینی تاثیر معنی داری بر راندمان تبدیل شلتوک نداشت، اما مقدار شکستگی برنج را 5 درصد کاهش داد. درجه سفیدی برنج خشک شده در خشک کن خوابیده 4/2 درصد نسبت به برنج خشک شده در خشک کن ایستاده بیشتر بود و خشک کردن شلتوک با خشک کن های خوابیده رایج موجب افزایش 2/6 درصدی نسبت افزایش طول (ری کردن) برنج پس از پخت شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 389

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 78 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    375-384
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    309
  • دانلود: 

    78
چکیده: 

برنج یکی از مهم ترین دانه های خوراکی جهان است. فرآیند تبدیل یکی از مهم ترین مراحل فرآوری شلتوک برنج می باشد که بر کمیت و کیفیت تولید آن اثر دارد. رقم چمپا از مهم ترین ارقام برنج مناطق جنوب غرب ایران بوده که علی رغم طعم و عطر مطبوع، کیفیت تبدیل پایینی دارد. این تحقیق به منظور بررسی افزایش کیفیت تبدیل دانه برنج محلی رقم چمپا توسط عملیات پارابویلینگ (نیم پزکردن) انجام شد. تیمارهای عملیات پارابویلینگ شامل سه دمای خیساندن شلتوک (35، 55 و 75 درجه سانتی گراد) و دو زمان بخاردهی (15 و 25 دقیقه) در دمای بخار 110 درجه سانتی گراد بودند. این پژوهش در سه تکرار و در آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی اجرا شد. میزان شکستگی دانه در نمونه های شاهد (عدم پارابویلینگ) 38/19% به دست آمد. کم ترین میزان شکستگی دانه (03/4%) را تیمارپارابویلینگ (دمای خیساندن 55 درجه و زمان بخاردهی 25 دقیقه) به خود اختصاص داد. عملیات پارابویلینگ باعث افزایش راندمان تبدیل و کاهش مواد ازدست رفته گردید. بیش ترین راندمان تبدیل (11/67%) در دمای خیساندن 55 درجه و زمان بخاردهی 25 و کم ترین مقدار مواد جامد ازدست رفته (74/1%) در دمای خیساندن 75 درجه و زمان بخاردهی 25 دقیقه به دست آمد. بیش ترین نسبت طول به عرض (46/2) و بالاترین درجه سفیدی (54/76 %) در نمونه های عدم پارابویلینگ حاصل شد. در پارامتر جذب آب تفاوت معنی داری بین تیمارهای پارابویلینگ و عدم پارابویلینگ وجود نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 309

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 78 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

خوب بخت گل محمد

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    385-397
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    374
  • دانلود: 

    141
چکیده: 

در طی سالهای اخیر تلاش های فراوانی در جهت صرفه جویی و مصرف منطقی نفت و گاز، بهینه سازی تجهیزات انرژی بر و جایگزینی سوخت های فسیلی با منابع انرژی تجدید پذیر انجام داده اند. برای یک سوخت دیزل جایگزین بسیار مهم است که از نظر فنی و محیطی مورد قبول، از لحاظ اقتصادی قابل رقابت و به آسانی در دسترس باشد. در این تحقیق به بررسی تاثیر بار و سرعت موتور و همچنین درصدهای مختلف اختلاط سوخت های دیزل، بیودیزل و اتانول بر روی عملکرد اقتصادی موتور دیزل OM 924 پرداخته شد. طراحی آزمایش ها با استفاده از روش آماری سطح پاسخ پایه ریزی شد و نقاط بهینه متغیرهای مستقل به منظور کمینه و یا بیشینه کردن سطوح پاسخ، به دست آمد. مدل های درجه دوم به دست آمده با استفاده از روش سطح پاسخ به منظور پیش بینی تاثیر متغیرهای ورودی بر روی سطوح پاسخ از لحاظ آماری (در سطح یک درصد) معنی دار بودند. نتایج نشان داد که با افزایش بار اعمالی به موتور هزینه ویژه سوخت در تمام اختلاط های سوختی کاهش می یابد. همچنین با افزایش سرعت موتور میزان هزینه ویژه سوخت در بارهای پایین به دلیل افزایش مصرف ویژه سوخت روند صعودی شدیدی دارد و در بارهای بالا و میانه این روند افزایشی، ملایم تر شده و در بارهای بالا با افزایش سرعت موتور هزینه ویژه سوخت ابتدا کاهش و سپس افزایش می یابد. میزان هزینه ویژه سوخت با افزایش درصد اتانول و بیودیزل در سوخت های اختلاط یافته نسبت به سوخت دیزل افزایش یافت و سوخت دیزل کمترین میزان هزینه ویژه سوخت (580 ریال به ازای هر کیلو وات ساعت) را در سرعت 2139 دور بر دقیقه و بار کامل (100 درصد) به خود اختصاص داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 374

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 141 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    399-414
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    761
  • دانلود: 

    640
چکیده: 

شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک، روشی سازمان یافته نظام مند برای اولویت بندی ریسک ها و تصمیم گیری در راستای کاهش ریسک، با توجه به اهمیت مدیریت یکپارچه دارایی های فیزیکی در راستای بهبود قابلیت اطمینان سیستم های بحرانی در ماشین CNC و نیز پیوستگی عملیات ماشین کاری و کاهش توقف تولید بسیار حائز اهمیت است. با توجه به حجم وسیع کاربرد فرآیندهای ماشین کاری با CNC در صنایع قطعه سازی به ویژه ماشین های کشاورزی، مطالعه پیرامون تحلیل ریسک و مدیریت آن یک الزام مهم به شمار می رود. لذا این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل شکست اجزای مکانیک ماشین CNC که موجب وقفه در عملکرد آن می شوند انجام گرفت. در این پژوهش از تکنیک تجزیه و تحلیل حالات خرابی و اثرات آن (FMEA) در دو حالت مرسوم و فازی برای ارزیابی ریسک اجزای مکانیک ماشین تراش CNC استفاده و نتایج آن ها مقایسه شد. طبق نظرات کارشناسان برای اجزای مکانیک ماشین CNC تراش در مجموع 7 سیستم مهم و 30 زیر سیستم وجود دارد که حالت های خرابی عمدتا در آن ها اتفاق می افتد. پس از ارزیابی مشخص شد که 2 سیستم اجزای محور و روان کاری حالت های خرابی شان در اولویت اول برای اقدامات کنترلی و اصلاحی قرار دارد. نتایج نشان داد رتبه بندی دقیق تر در روش FMEA فازی موجب بهبود اولویت بندی شده و در نتیجه بستر مناسب تری برای برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات فراهم می کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 761

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 640 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    415-426
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    340
  • دانلود: 

    104
چکیده: 

در راستای کاهش اصطکاک بین مواد دانه ای و سطح داخلی لوله های انتقال نیوماتیکی در فاز متراکم و افزایش دبی جرمی مواد، اقدام به ایجاد شیارهای مارپیچ درون لوله های انتقال به منظور تشکیل بالشتک هوا گردید. بدین منظور دستگاه خان کشی ساخته شد. عملکرد واحد آزمایشی مجهز به این لوله ها در حین انتقال ماش بررسی گردید. تیمارهای اعمال شده چهار سطح عمق شیار (0، 35/0، 55/0 و 90/0 میلی متر)، سه سطح فشار هوای ورودی (1، 2 و 3 بار) و سه سطح طول انتقال لوله (3، 6 و 9 متر) بودند. آزمایش ها به صورت فاکتوریل بر پایه ی طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار انجام شدند. تجزیه ی واریانس نشان داد عمق شیار، فشار هوا و طول لوله تاثیر معناداری بر دبی جرمی ماش و تغییرات ضریب اصطکاک در سطح احتمال یک درصد داشته اند. به علاوه بیش ترین دبی جرمی و کم ترین ضریب اصطکاک در شرایط طول 3 متر، عمق شیار 9/0 میلی متر و فشار هوای 3 بار رخ داده است. از طرفی کم ترین دبی جرمی و بیش ترین ضریب اصطکاک در شرایط طول 9 متر، لوله ی بدون شیار داخلی و فشار هوای 1 بار رخ داده است. عمق بهینه ی شیار برای دسترسی به کمینه ی ضریب اصطکاک، 35/0 میلی متر پیشنهاد شد. هم چنین لوله های شیاردار به طول 9 متر و فشار هوای 1 و 2 بار بهترین عملکرد انتقال جرمی بر مبنای کمینه ی ضریب اصطکاک را نشان دادند. در شرایط یکسان و در مقایسه با طرح لوله های شیاردار با مقطع ذوزنقه، ضریب اصطکاک مواد به طور متوسط 65 درصد کاهش پیدا کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 340

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 104 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    427-438
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    273
  • دانلود: 

    437
چکیده: 

در این پژوهش یک دستگاه گرده پاش برای بارورسازی نخل های با ارتفاع تنه ی 4 تا 9 متر طراحی شد. این گرده پاش سبک و قابل حمل شامل یک داکتدفن، کنترل کننده ی سرعت، سرووتستر و یک بوم فیبر کربن است که بدنه ی اصلی دستگاه در بالای بوم و کنترل کننده ی سرعت و سرووتستر و باتری در پایین بوم تعبیه شده است. به منظور ارزیابی میدانی، دستگاه در منطقه ی خور در استان اصفهان و روی رقم کبکاب آزمایش گردید. این آزمایش شامل 18 درخت در شش تیمار (پنج تیمار مکانیکی در مقایسه با روش سنتی به عنوان تیمار کنترل) در قالب یک طرح کاملا تصادفی صورت گرفت. بازدهی بارورسازی و میوه نشینی در شش تیمار اندازه گیری شد. مقایسه میانگین ها با آزمون دانکن مشخص نمود که تولید محصول تیمارها اختلاف معنی داری نداشت و بنابراین به دلیل سادگی و سرعت بالای کار و نداشتن خطر جانی برای کارگر، می توان روش مکانیکی را به عنوان روش جایگزین توصیه کرد. در این ارزیابی میدانی از آرد ماکارونی به عنوان پرکننده استفاده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 273

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 437 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    439-453
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    418
  • دانلود: 

    234
چکیده: 

تغییرات درجه حرارت به طور قابل ملاحظه ای بر کیفیت و کمیت محصول تولید شده در گلخانه اثر می گذارد. از این رو، یکی از مهمترین نیازهای کشت گلخانه ای در فصل های سرد، سامانه ی تامین حرارت است. در تحقیق حاضر، یک سامانه ی ترکیبی گرمایش خورشیدی برای گلخانه، به صورت تئوری و تجربی، مورد بررسی قرار گرفت. سامانه ی مورد نظر دارای یک متمرکزکننده ی سهموی خطی، یک جمع کننده ی صفحه تخت خورشیدی و مخزن ذخیره حرارت بود. جمع کننده ی صفحه تخت در داخل گلخانه نصب شد تا در شب نقش تبادل حرارت ذخیره شده در مخزن، با محیط گلخانه را برعهده داشته باشد. تحلیل انرژی و اکسرژی سامانه انجام و معادلات به دست آمده با استفاده از داده های تجربی اعتبارسنجی شدند. نتایج تحقیق نشان داد که با توجه به معیارهای آماری ضریب همبستگی و ریشه ی میانگین مربعات خطا، داده های نظری با دقت قابل قبولی نتایج تجربی را پیش بینی کردند. افزایش دبی سیال عبوری در متمرکزکننده موجب افزایش دمای خروجی آن و کاهش دمای خروجی جمع کننده ی صفحه تخت شد. بیشترین بازده اکسرژی متمرکزکننده و جمع کننده ی صفحه تخت، به ترتیب در دبی های 5/1 و 5/0 کیلوگرم بر دقیقه به دست آمدند. در مجموع، بالاترین مقدار ذخیره انرژی در مخزن، در دبی سیال عبوری 5/0 کیلوگرم بر دقیقه مشاهده گردید. بنابراین، استفاده از این دبی جریان در متمرکزکننده، برای کار با سامانه ی مورد نظر، پیشنهاد گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 418

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 234 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    455-467
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    433
  • دانلود: 

    456
چکیده: 

یکی از مهم ترین ریسک های موجود در عملیات انتقال محصول نیشکر تاخیرات به وجود آمده در این فرآیند می باشد. این تاخیرات می تواند اثرات مخربی بر افت کمی و کیفی محصول داشته باشد. مدیریت این تاخیرات با استفاده از تکنیک های مدیریت ریسک و حذف فاکتورهای ریسک پذیر می تواند گامی موثر در جهت افزایش بهره وری فرآیند انتقال محصول نیشکر به کارخانه از طریق حداقل سازی مدت زمان بین برداشت نیشکر و آغاز مرحله فرآوری باشد. در این پژوهش پس از بررسی عوامل تاخیر شامل خرابی کارخانه، خرابی تراکتورهای در صف، تصادف و واژگونی آن ها و تغییر شیفت با استفاده از روش FMEA-ANP مشخص گردید که خرابی کارخانه مهم ترین و تاثیرگذارترین عامل تاخیر در عملیات انتقال نیشکر به کارخانه می باشد. سپس به بررسی دقیق علت های خرابی کارخانه پرداخته شد. با استفاده از نظرات کارشناسان خبره مشخص گردید که به ترتیب خرابی آسیاب کارخانه و پس از آن نوارنقاله ها مهم ترین علل تاخیر می باشد. از بین نوارنقاله ها نیز بیشترین خرابی مربوط به نقاله ورودی به آسیاب اول بود. بنابراین با پیاده سازی سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در کارخانه و به خصوص در بخش آسیاب می توان انتظار داشت که تا حد قابل توجهی بتوان از توقفات احتمالی پیشگیری کرد. علاوه بر این، تلاش جهت تطابق ظرفیت برداشت نیشکر و ظرفیت تحویل کارخانه می تواند در کاهش زمان بین برداشت نیشکر و آغاز مرحله فرآوری موثر باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 433

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 456 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    469-484
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    358
  • دانلود: 

    482
چکیده: 

در این پژوهش یکی از اهداف اصلی شرکت های کشت و صنعت نیشکر خوزستان که افزایش میزان عملکرد مزارع نیشکر با استفاده از رهیافت داده کاوی می باشد، مورد بررسی قرار گرفته است. تصمیم گیرندگان در این واحدهای تولیدی کشاورزی با حجم بسیار زیادی از داده های جمع آوری شده با خصوصیات بسیار متنوع و با روابط پیچیده در بین آن ها مواجه هستند که آنالیز و مدیریت آن ها به وسیله ی تجزیه و تحلیل های تجربی و آماری، امری دشوار و در بسیاری از حوضه ها عملا ناممکن می باشد. داده کاوی یک فناوری توانمند در مدیریت و سازماندهی اطلاعات با حجم بالا می باشد. در این تحقیق با استفاده از تکنیک های داده کاوی درخت تصمیم (مدل های QUEST و C5. 0)، به تخمین عملکرد محصول نیشکر پرداخته شده است. در این راستا مجموعه داده های در دسترس همچون داده های آبیاری و زهکشی، خاک و گیاه استفاده گردید تا اثر ترکیب های متفاوت این عوامل بر عملکرد تولید تعیین گردد. این پژوهش از نوع تحلیلی بوده و پایگاه داده آن شامل رکوردهای 1201 مزرعه می باشد. داده های مورد نیاز این تحقیق، طی سال های زراعی 1393 تا 1396 از کشت و صنعت امیرکبیر به دست آمده است. تجزیه و تحلیل به کمک نرم افزار IBM modeler 14. 2 انجام شده است. نتایج نشان داد، شاخص های اجرایی و مدیریتی بر تغییر سطح عملکرد مزارع نیشکر تاثیرگذار می باشد. چگونگی تاثیرپذیری سطح عملکرد وابسته به ترکیب های خاصی از شاخص های اجرایی و مدیریتی می باشد که در قالب الگوهای حاصل از مدل های درخت تصمیم QUEST و C5. 0 استخراج شده است. همچنین واریته محصول در هر دو مدل درخت تصمیم به عنوان مهم ترین متغیر مستقل در مدل سازی ظاهر شده است. بنابراین نتایج به دست آمده می تواند در برنامه ریزی و آماده سازی شرایط مطلوب برای رسیدن به اهداف تعیین شده میزان تولید کمک نماید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 358

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 482 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0