زمینه و اهداف: سویه O157:H7 اشریشیاکلی عامل اسهال خونی و سندرم اورمی همولیتیک (Haemolytic uremic syndrome) شناخته شده است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مصرف شیر تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم به عنوان یک پروبیوتیک پر مصرف بر عفونت ناشی از اشریشیاکلی O157:H7در موش های سوری بود. روش بررسی: در این مطالعه تعداد 45 موش سوری 6 تا 8 هفتگی ماده بطور تصادفی به 5 گروه 9 سری شامل گروه کنترل (A)، گروه آلوده (B)، گروه غیر آلوده تغذیه شده با پروبیوتیک (C)، گروه پیش آلوده تغذیه شده با پروبیوتیک (D) و گروه پس آلوده تغذیه شده با پروبیوتیک (E) تقسیم شدند. به هر کدام از موش های گروه B, D, E تعداد 1.5×108CFU g-1 ازE.coli O157:H7 از طریق سوند داخل معدی خورانده شد. موشهای گروه C به مدت 14 روز، گروه D به مدت 7 روز بعد از آلوده شدن و گروه E به مدت 7 روز قبل از آلوده شدن روزانه 0.5 میلی لیتر شیر تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم دریافت نمودند و در روزهای قبل از آلوده شدن، 3، 5، 7 و 9 روز بعد از آلوده شدن تعداد سلول های E. coli O157:H7 در مدفوع موش ها با روش کشت مخلوط در محیط کشت سوربیتول مکانکی آگار و تایید با آنتی سرم اختصاصی E. coli O157 شمارش شدند. یافته ها: در هیچ کدام از مراحل کشت از موش های گروه کنترل (A) و گروه غیر آلوده تغذیه شده با پروبیوتیک (C)، باکتری زنده اشریشیاکلی O157:H7 جدا نشد. بر اساس آزمون های آماری تفاوت معنی داری بین میانگین تعداد کل سلول های دفع شده در گروه [(11.53±2.81)×105] B و (P<0.01) [(2.67±0.56)×1051]CFU g-1 و نیز گروه [(11.53±2.81)×105] B و [(1.47±0.57)×105cfu g-1 مشاهده گردید (P<0.01).نتیجه گیری: مصرف شیر تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم در مسمومیت با اشریشیاکلی O157:H7، شدت و طول مدت بیماری را کاهش می دهد.