Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    1-13
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    102
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Background: Kelussia odoratissima Mozaff. from Apiaceae family is a perennial herbaceous plant endemic to the west of Iran. The aromatic aerial parts of this species are traditionally used by indigenous people to flavor some local foods, as well as for various therapeutic purposes. Objective: The present study was designed to analyze phenolic compounds and essential oil constituents of K. odoratissima fruits. Methods: The n-butanol fraction obtained from hydroalcoholic extract of K. odoratissima fruits was investigated by chromatography on normal phase and Sephadex LH-20 columns. Chemical structures of the isolated compounds were clarified by ¹ H-NMR and ¹ ³ C-NMR spectral analyses. Essential oil constituents of the fruits were also analyzed using GC-MS. Results: Phytochemical investigation of the K. odoratissima fruits resulted in the isolation of five flavonol glycosides; isorhamnetin 3-O-glucoside (1), quercetin 3-O-glucoside (isoquercetin) (2), isorhamnetin 3-O-rutinoside (narcissin) (3), isorhamnetin 3-O-glucuronide (4) and quercetin 3-O-glucuronide (mequilianin) (5). GC-MS analysis of the fruits essential oil led to the identification of the thirty six compounds, of which (Z)-ligustilide (15. 93 %), δ-cadinene (12. 26 %) and germacrene D (12. 18 %) were the main compounds. Conclusion: The results of this study introduce K. odoratissima fruits as a source of flavonoid glycosides and phthalate derivatives. The presence of these compounds with known biological properties and health beneficial effects provides more medicinal potentials for the fruits of K. odoratissima and suggest it an appropriate option for further studies.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 102

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    14-23
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    194
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مقدمه گیاه Arum rupicola Boiss. (خانواده گل شیپوری) گونه ای شیپوری است که توسط مردم بومی مناطق جنوبی ایران در آشی به نام "آش کارده" استفاده می شود. تاکنون ترکیبات فنلی متعددی از گونه های شیپوری شناسایی شده است. هدف هدف از این مطالعه ارزیابی اثر آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای تام فنلی و بررسی فعالیت سمیت سلولی عصاره برگ A. rupicola می باشد. روش بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره تام متانولی و فراکسیون های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و باقیمانده آبی به روش FRAP و DPPH ارزیابی شد. محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتیو مورد سنجش قرار گرفت. اثر سمیت سلولی عصاره بر رده های سلولی سرطان پستان انسان 7-MCF و 231-MB-MDA و رده سلولی T47D با روش MTT مورد بررسی قرار گرفت. جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی باقیمانده آبی با استفاده از کروماتوگرافی ستونی انجام شد. نتایج بر اساس نتایج مشاهده شده، باقیمانده آبی کمترین مقدار IC50 برابر با 7/186 میکروگرم در میلیلیتر را در تست DPPH نشان داد و عصاره متانولی تام نیز بیشترین قدرت آنتیاکسیدانی برابر با 163/62 میلی مول سولفات آهن در صد گرم عصاره و محتوای تام فنلی برابر با 135 میکرومول گالیک اسید در گرم عصاره را نشان داد. فراکسیون هگزانی نیز بیشترین اثر سیتوتوکسیک را بر رده سلولی سرطان پستان MCF-7 (IC50 برابر با 118/9 میکروگرم در میلی لیتر) نشان داد. بررسی فیتوشیمیایی باقیمانده آبی منجر به جداسازی و شناسایی سه ایزوفلاونویید با نام های اوربول، جنیستیین و جنیستیین-8-سی گلوکوزید شد. نتیجه گیری بر اساس شناسایی ترکیبات ایزوفلاونوییدی در این گیاه، می توان قابلیت مصرف آن را به عنوان مکمل فیتواستروژنی در مطالعات آینده در نظر گرفت. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 194

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    24-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    242
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مقدمه گیاهان دارویی به دلیل استفاده های سنتی از آنها در پیشگیری و درمان بیماری ها نقش بسزایی دارند. هدف هدف از این مطالعه جداسازی، خالص سازی و شناسایی مواد شیمیایی از عصاره هگزان ریشه گیاه مریم نخودی خزری و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی این عصاره و اجزای خالص شده آن بود. روش بررسی عصاره هگزانی (2/27 گرم) از ریشه ای این گیاه استخراج شد. عصاره با کروماتوگرافی ستونی با فاز نرمال بوسیله شستشو با هگزان-اتیل استات و سپس با اتیل استات-متانول فراکسیونه گردید، فراکسیون ها با اثر انگشت فیتوشیمیایی مشابه با هم ترکیب شده و 23 فراکسیون اصلی بدست آمد. خالص سازی نهایی به روش HPLC-UV تهیه ای فاز معکوس صورت پذیرفت. ساختارهای ترکیبات جدا شده با روش های مختلف طیف سنجی مانند رزونانس مغناطیسی هسته ای یک بعدی و دو بعدی و طیف سنجی جرمی و مقایسه این داده ها با مقادیر گزارش شده شناسایی شدند. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هگزانی ریشه مریم نخودی خزری و دی ترپنوییدهای خالص از آن با آزمون DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت و فعالیت مهار رادیکال آزاد آن محاسبه شد. نتایج روش های استخراج و جداسازی منجر به خالص سازی سه دیترپنویید از نوع آبیتان نوآرایی شده ویلوسین آ (1)، تووینسنون بی (2)، 15، 13، 11، 8، 5-آبیتا پنتاین-7-ان (3)، یک فنتیل استر به نام 4-هیدروکسی فنتیل پنتاکوزانوات (4) و یک استرول به نام 22-دهیدروکلروسترول (5) شد. نتیجه گیری عصاره هگزانی ریشه مریم نخودی خزری و سه دی ترپنویید آبیتانی نوآرایی شده آن فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی در بازه 3/5 تا 4/3 میکروگرم در میلی لیتر در مقایسه با مقدار مرجع (16/5 میکروگرم در میلی لیتر برای BHT) از خود نشان دادند. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 242

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    37-46
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    222
  • دانلود: 

    146
چکیده: 

مقدمه گیاه Erythrina fusca گونه ای فردوسی است که بهطور گسترده در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا یافت می شود و به دلیل استفاده از آن در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف انسان، به عنوان مثال تب، اختلالات کبدی، عفونت ها و سردردها مشهور است. هدف هدف از این تحقیق، بررسی فیتوشیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و روبش رادیکال های آزاد گیاه E. fusca بود. روش بررسی پوست ساقه آسیاب شده این گیاه با استفاده از متانول و روش خیساندن عصاره گیری شده و با حلال های مختلف آلی تقسیم بندی شده و ترکیبات به روش کروماتوگرافی جدا شدند. ساختار ترکیبات جدا شده با آنالیزهای طیف سنجی تایید شد. فعالیت ضدباکتریایی با روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفت و فعالیت روبش رادیکال های آزاد با روش DPPH تعیین شد. نتایج فراکسیون تتراکلرید کربنی عصاره متانولی گیاه دارای شینترپوکارپین (1)، لوپینیفولین (2)، 9، 3-دی هیدروکسی-4-(3، 3-دی متیل آلیل) [Ra11، Ra6] پتروکارپان (3) و بتا-سیتوسترول (4) بود. ترکیبات 1 تا 3 فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی در برابر پنج باکتری گرم مثبت و هشت باکتری گرم منفی و سه سویه قارچی آزمایش شده در این مطالعه نشان دادند. ترکیب 1 بالاترین هاله مهار رشد (19/4 میلی متر) را در برابر باسیلوس سوبتیلیس نشان داد. علاوه بر این، ترکیبات اثرات مهار رادیکال های آزاد را در روش DPPH با مقادیر IC50 برابر با 8/8، 7/7 و 7/9 میکروگرم در میلی لیتر به ترتیب برای ترکیبات 1، 2 و 3 نشان دادند. با این حال، آنها در تست سنجش عمومی سمیت BSL تا حدودی سمیت نشان دادند. نتیجه گیری جداسازی ترکیبات فعال زیستی 1 تا 3 از برخی کاربردهای دارویی سنتی این گیاه پشتیبانی می کند. با این حال، سمیت عمومی یافت شده در روش BSL ممکن است نگرانی هایی را در مورد ایمنی آن ایجاد کند، در حالی که این تحقیق راه جدیدی از تحقیقات آینده در مورد سمیت سلولی این ترکیبات در برابر رده های سلولی سرطانی انسان ارایه می دهد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 222

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 146 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    47-58
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    443
  • دانلود: 

    196
چکیده: 

مقدمه نعناع فلفلی (Mentha x piperita L. ) یکی از مهم ترین گیاهان دارویی است که در صنایع غذایی، دارویی، عطرسازی و طعم دهنده ها مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این پژوهش، با هدف بررسی اثر محلول پاشی سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر افزایش تولید اجزای ارزشمند اسانس نعناع فلفلی انجام شد. روش بررسی این تحقیق به صورت طرح کاملا تصادفی با 9 تیمار شامل سالیسیلیک اسید (40، 80، 160 و 320 میلی گرم در لیتر)، عصاره مخمر (0/25، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) در سه تکرار تحت شرایط گلخانه ای انجام شد. نتایج در مجموع، 40 ترکیب در ساختار هوایی نعناع فلفلی شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس به ترتیب منتون، منتول، پیپریتون، ایزوپولگول و گاماترپینن بودند. منتون و منتول به ترتیب با 16/69 و 14/39 درصد، ترکیب های اصلی اسانس بودند. محرک های سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر باعث افزایش تولید منتون، نیومنتول، پیپریتون، گاماترپینن و ایزومنتول استات (به ترتیب 42، 60، 39، 59 و 34 درصد) نسبت به گیاهان شاهد شدند. محلول پاشی با تیمار 320 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید، بهترین تیمار برای افزایش درصد ترکیبات عمده اسانس گیاهان تیمار شده بود. نتایج همبستگی بین اجزای اسانس نشان داد که میزان نیومنتول همبستگی مثبت معنی داری با منتون (**0/865 =r)، گاما ترپینن (**0/848 =r) و همبستگی منفی با ایزوپولگول (**0/886-= r) داشت. نتیجه گیری کیفیت اسانس نعناع فلفلی تحت تاثیر غلظت های مناسب سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بود. برای تولید منتون، نیومنتول، گاما ترپینن و پیپریتون، 320 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید تیمار مناسبی بود. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 443

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 196 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    59-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1054
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مقدمه گیاهان Froriepia subpinnata (Ledeb. ) Baill. و. Pimpinella anisum L دو گیاه دارویی مهم از تیره چتریان هستند. این دو گیاه به دلیل نام عمومی فارسی مشابه «اناریجه»، در بازار گیاهان دارویی ایران و حتی در گزارش های علمی به اشتباه به جای یکدیگر استفاده می شوند. هدف معرفی دقیق ریخت شناختی و ترکیب اسانس همراه با اثرات آنتی اکسیدانی گیاهان F. subpinnata و P. anisum و جلوگیری از اشتباهات و تقلبات در گیاهان مذکور و محصولات ناشی از آنها می باشد. روش بررسی بخش هوایی گیاه F. subpinnata و بذر گیاه P. anisum پس از خشک شدن، پودر و اسانس آنها با استفاده از روش تقطیر توسط دستگاه کلونجر به مدت 3 ساعت استخراج و سپس ترکیبات تشکیل دهنده اسانس توسط کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین، با استفاده از روش های DPPH و FRAP قدرت مهار آنتی اکسیدانی اسانس ها تعیین شد. نتایج در اسانس گیاه F. subpinnata ترکیبات پارا سیمن-8-ال (51/13 درصد)، آلفا ترپینولن (7/69 درصد) و لیمونن (6/83 درصد) یافت شدند. در اسانس گیاه P. anisum نیز ترکیبات ترانس آنتول (85/65 درصد) و کارون (5/31 درصد) ترکیبات اصلی اسانس را شامل می شدند. قدرت مهار آنتی اکسیدانی به دو روش DPPH و FRAP در اسانس هر دو گیاه با غلظت 250 میکروگرم در میلی لیتر تقریبا مشابه و در گیاه F. subpinnata به ترتیب به میزان 53/03 و 62/72 درصد و برای گیاه P. anisum به ترتیب به میزان 50/27 و 59/91 درصد اندازه گیری شد. نتیجه گیری نوع و میزان ترکیبات اصلی اسانس در گیاهان مطالعه شده، می تواند به عنوان مبنایی دقیق برای تشخیص افتراقی این گیاهان قلمداد شود. جهت شناسایی صحیح و جلوگیری از اشتباهات و تقلبات در گیاهان و محصولات گیاهی، می توان از همه این تفاوت ها به عنوان یک نشانگر فیتوشیمیایی مناسب استفاده کرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1054

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    72-84
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1159
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مقدمه مدیریت مناسب زخم که کیفیت زندگی را بهبود بخشد و هزینه های درمانی بیماران را کاهش دهد، مورد نیاز است. گیاه گزنه سفید در طب سنتی جهت التیام زخمهای پوستی استفاده می شود و مطالعات اخیر نشان دهنده اثرات ضد التهابی، هموستاتیک و ضد میکروبی این گیاه می باشد. هدف اثر پماد حاوی عصاره متانولی از اندام هوایی گیاه گزنه سفید، بر ترمیم زخم تمام ضخامت حاد پوستی در مدل موش صحرایی بررسی شد. روش بررسی از 32 موش صحرایی ویستار (250-300 گرم) برای ایجاد زخم تمام ضخامت مربعی در ناحیه پشتی گردن استفاده شد و به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: I؛ کنترل، II؛ پایه پماد، III؛ کرم 1 درصد فنی تویین و IV؛ پماد 5 درصد گزنه سفید. اندازه زخم جهت تعیین درصد ترمیم زخم در روزهای 3، 5، 7 و 12 از شروع آزمایش اندازه گیری شد. نمونه های بافتی برش داده شده از نظر هیستوپاتولوژیکی در روز 12 درمان بر اساس روش Abramov score ارزیابی شدند. نتایج پماد گیاهی به میزان قابل توجهی بلوغ فیبروبلاست، رسوب کلاژن و نورگزایی را در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد. میزان ترمیم زخم در گروه تحت درمان با پماد گیاهی مشابه با گروه فنی تویین، به میزان قابل توجهی در روزهای 3، 7 و 12 افزایش یافت. بر اساس آنالیز اسپکتروفتومتری، عصاره گیاه حاوی ترکیبات فنولی و فلاونوییدی می باشد. نتیجه گیری به نظر می رسد گیاه گزنه سفید می تواند به عنوان یک کاندیدای جدید برای مطالعات بیشتر در زمینه ترمیم زخم مورد توجه قرار گیرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1159

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    79
  • صفحات: 

    85-98
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    292
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مقدمه گیاه قیچ کاشانی Zygophyllum eichwaldii C. A. Mey. یک گیاه دارویی متعلق به خانواده Zygophyllaceae (اسفند) است. این خانواده مشتمل بر 27 جنس و 285 گونه است. هدف مطالعه حاضر برای بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه قیچ کاشانی و ارزیابی فعالیت های بیولوژیکی عصاره های آن می باشد. روش بررسی استخراج اسانس از سر شاخه هوایی گیاه قیچ کاشانی توسط سه روش مختلف انجام و ترکیبات شیمیایی اسانس های حاصل با روش کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی شد. ارزیابی فعالیت های بیولوژیکی با استفاده از روش های اسپکتروفتومتری انجام شد. نتایج آنالیز کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی نشان داد که منتول، تیمول و پالمیتیک اسید، از اجزای اصلی اسانس های استخراج شده از گیاه هستند. در بخش فعالیت های بیولوژیکی، در حالی که عصاره متانولی در ارزیابی های آنتی اکسیدانی قدرت متوسط تا ضعیف را نشان داد، بخش اتیل استاتی در این آنالیزها قوی بود (IC50 برابر با 178/63 میکروگرم بر میلی لیتر در سنجش DPPH و 70/52 درصد مهار در آزمون بتا-کاروتن/ اسید لینولییک). این بخش اتیل استاتی همچنین محتوای قابل توجه فنلی، فلاونوییدی و تاننی را نشان داد (به ترتیب برابر با 99/83، 118/29 و 188/05 میکروگرم بر میلی گرم). همچنین، عصاره های گیاه فعالیت های ضد میکروبی قابل توجهی را در برابر بیشتر باکتری های انتخاب شده نشان دادند. نتیجه گیری مقدار قابل توجهی از ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و تاننی در بخش اتیل استات و فعالیت ضد میکروبی بالا در برابر بیشتر سویه های باکتریایی، این گیاه را به عنوان یک مورد مناسب برای مطالعات بیشتر در این زمینه معرفی می کند. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 292

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button