مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

196
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات اجزای اسانس نعناع فلفلی تحت تاثیر محلول پاشی با عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه نعناع فلفلی (Mentha x piperita L. ) یکی از مهم ترین گیاهان دارویی است که در صنایع غذایی, دارویی, عطرسازی و طعم دهنده ها مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این پژوهش, با هدف بررسی اثر محلول پاشی سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر افزایش تولید اجزای ارزشمند اسانس نعناع فلفلی انجام شد. روش بررسی این تحقیق به صورت طرح کاملا تصادفی با 9 تیمار شامل سالیسیلیک اسید (40, 80, 160 و 320 میلی گرم در لیتر), عصاره مخمر (0/25, 0/75, 1 و 1/5 گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) در سه تکرار تحت شرایط گلخانه ای انجام شد. نتایج در مجموع, 40 ترکیب در ساختار هوایی نعناع فلفلی شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس به ترتیب منتون, منتول, پیپریتون, ایزوپولگول و گاماترپینن بودند. منتون و منتول به ترتیب با 16/69 و 14/39 درصد, ترکیب های اصلی اسانس بودند. محرک های سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر باعث افزایش تولید منتون, نیومنتول, پیپریتون, گاماترپینن و ایزومنتول استات (به ترتیب 42, 60, 39, 59 و 34 درصد) نسبت به گیاهان شاهد شدند. محلول پاشی با تیمار 320 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید, بهترین تیمار برای افزایش درصد ترکیبات عمده اسانس گیاهان تیمار شده بود. نتایج همبستگی بین اجزای اسانس نشان داد که میزان نیومنتول همبستگی مثبت معنی داری با منتون (**0/865 =r), گاما ترپینن (**0/848 =r) و همبستگی منفی با ایزوپولگول (**0/886-= r) داشت. نتیجه گیری کیفیت اسانس نعناع فلفلی تحت تاثیر غلظت های مناسب سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بود. برای تولید منتون, نیومنتول, گاما ترپینن و پیپریتون, 320 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید تیمار مناسبی بود. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مطیعی، مرتضی، و عبدلی، محمد. (1400). تغییرات اجزای اسانس نعناع فلفلی تحت تاثیر محلول پاشی با عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید. گیاهان دارویی، 20(79 )، 47-58. SID. https://sid.ir/paper/415309/fa

    Vancouver: کپی

    مطیعی مرتضی، عبدلی محمد. تغییرات اجزای اسانس نعناع فلفلی تحت تاثیر محلول پاشی با عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید. گیاهان دارویی[Internet]. 1400؛20(79 ):47-58. Available from: https://sid.ir/paper/415309/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی مطیعی، و محمد عبدلی، “تغییرات اجزای اسانس نعناع فلفلی تحت تاثیر محلول پاشی با عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید،” گیاهان دارویی، vol. 20، no. 79 ، pp. 47–58، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415309/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button