زمینه وهدف: بارداری یک دوره بحرانی برای رشد متابولیک فرزندان می باشد. تغذیه در دوران بار داری به علت نقشی که در تکامل و توانمندی های ذهنی و جسمی نوزاد دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط الگوهای غذایی مادر درطول بارداری و پیامدهای آن در نوزادان در شهر ارومیه انجام یافته است. مواد وروش ها: در این مطالعه مقطعی، 410 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشت به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. اطلاعات غذایی مادران با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 147آیتمی و اطلاعات دموگرافیک با استفاده از مصاحبه با مادران جمع آوری شد. جهت شناسایی الگوهای غذایی غالب از آنالیز تحلیل عاملی استفاده شد. یافته ها: در این مطالعه سه گروه الگوی غذایی غالب شناسایی شد، الگوی غذایی گروه اول، گروه دوم و گروه سوم. آنالیز چند متغیره نشان داد که شانس تولد نوزاد کم وزن(Low Birth Weigh) و نوزاد نارس(Preterm Birth) با افزایش پیروی ازالگوی غذایی گروه اول (1/15= LBW: OR, 1/05= PTB: OR) افزایش و شانس کوچک برای سن بارداری(Small for Gestational Age)و بزرگ برای سن بارداری(Larg for Gestational Age) (0/89 =LGA: OR و 0/8SGA: OR=)با افزایش پیروی از این گروه، کاهش می یابد. همچنین پیروی از الگوی غذایی گروه دوم با شانس0/73OR= LBW: و 0/83LGA: OR= ارتباط معکوس و با شانس 1/26= PTB: OR و 1/04= SGA: OR ارتباط مستقیم داشت. نتایج نشان داد که میزان تبعیت از الگوی غذایی گروه سوم در ارتباط معکوس با تمام شاخص های فوق بوده و الگوی غذایی گروه سوم ارتباط منفی معناداری با شاخص LGA را داشت. نتیجه گیری: مطالعه حاضر وجود ارتباط بین شاخص های LBW, SGA, PTB, LGA و الگوهای غذایی مادر در طول بارداری را نشان داد. مطالعات آینده نگر برای تایید این یافته ها پیشنهاد می گردد.