به منظور ارزیابی کاربرد مدل کامپیوتری تهیه شده توسط مؤسسه تحقیقات خاک و آب برای توصیه کودی گندم در شرایط آب و هوایی گلپایگان و خاکهای با قابلیت هدایت الکتریکی مختلف، آزمایشی با چهار تیمار کودی، T1 شاهد (بدون کوددهی)، T2 توصیه مدل کامپیوتری، T3 سی درصد کمتر از توصیه مدل کامپیوتری و T4 سی درصد بیشتر از توصیه مدل کامپیوتری بعلاوه مصرف 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم برای بررسی اثر پتاس در شرایطی که به خاطر بالا بودن مقدار پتاسیم قابل استفاده خاک، مدل کود پتاسه توصیه نکرده است، در سال زراعی78-1377 انجام شد. این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سه قطعه زمین با مشخصات فیزیکو شیمیایی خاک متفاوت با دو منبع آب با وضعیت شیمیایی مختلف، به مرحله اجرا در آمد. مقدار ازت کل، فسفر و پتاسیم قابل جذب در قطعه اول به ترتیب 1/0 درصد، 6 و 400 میلی گرم در کیلوگرم، در قطعه دوم به ترتیب 1/0 درصد، 6 و 430 میلی گرم در کیلوگرم و در قطعه سوم به ترتیب 1/0 درصد، 26 و 780 میلی گرم در کیلوگرم بود. قابلیت هدایت الکتریکی آب آبیاری قطعه اول و دوم 540/4 و قطعه سوم 360/7 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج تجزیه آماری سه قطعه زمین بصورت مرکب نشان داد که کلیه تیمارهای کودی نسبت به شاهد افزایش عملکرد داشتند. در حالی که میانگین عملکرد دانه در تیمار شاهد (T1( 863 کیلوگرم در هکتار بود، در تیمارهای T2، T3 و T4 به ترتیب 3942، 2321 و 4418 کیلوگرم در هکتار بود. اختلاف بین تیمارهای T1، T2 و T3 از لحاظ آماری در سطح یک درصد معنی دار گردید. ولی بین تیمارهای T4 , T2 اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. وزن هزار دانه در کلیه تیمارها نسبت به شاهد افزایش یافت. در تیمار (T1) وزن هزار دانه 52/32 گرم در تیمارهای T2، T3 و T4 به ترتیب 36/46، 83/38 و 93/49 گرم بود و بین تیمارهای T4 , T2 اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. درصد پروتئین دانه در تیمارها نسبت به شاهد از نظر عددی افزایش یافت ولی فقط تیمار T4 در مقایسه با تیمار T1 اختلاف معنی داری را نشان داد. میزان پروتئین دانه در تیمار شاهد 6/12 درصد در تیمارهای T2، T3 و T4 به ترتیب 45/13، 49/13 و 88/13 درصد بود. درصد ازت موجود در کاه تیمارها نسبت به شاهد افزایش معنی داری را نشان داد. مقدار ازت در تیمار شاهد30/0 درصد و در تیمارهای T2، T3 و T4 به ترتیب 37/0، 35/0 و 44/0 درصد بود. درصد فسفر، پتاسیم و کلر دانه تیمارها نسبت به شاهد اختلاف معنی داری را نشان ندادند ولی غلظت کلر در دانه نسبتاً بالا (19/0 درصد) بود.