مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مدل کامیپوتری توصیه کودی برای گندم در منطقه گلپایگان

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 به منظور ارزیابی کاربرد مدل کامپیوتری تهیه شده توسط مؤسسه تحقیقات خاک و آب برای توصیه کودی گندم در شرایط آب و هوایی گلپایگان و خاکهای با قابلیت هدایت الکتریکی مختلف, آزمایشی با چهار تیمار کودی, T1 شاهد (بدون کوددهی), T2 توصیه مدل کامپیوتری, T3 سی درصد کمتر از توصیه مدل کامپیوتری و T4 سی درصد بیشتر از توصیه مدل کامپیوتری بعلاوه مصرف 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم برای بررسی اثر پتاس در شرایطی که به خاطر بالا بودن مقدار پتاسیم قابل استفاده خاک, مدل کود پتاسه توصیه نکرده است, در سال زراعی78-1377 انجام شد. این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سه قطعه زمین با مشخصات فیزیکو شیمیایی خاک متفاوت با دو منبع آب با وضعیت شیمیایی مختلف, به مرحله اجرا در آمد. مقدار ازت کل, فسفر و پتاسیم قابل جذب در قطعه اول به ترتیب 1/0 درصد, 6 و 400 میلی گرم در کیلوگرم, در قطعه دوم به ترتیب 1/0 درصد, 6 و 430 میلی گرم در کیلوگرم و در قطعه سوم به ترتیب 1/0 درصد, 26 و 780 میلی گرم در کیلوگرم بود. قابلیت هدایت الکتریکی آب آبیاری قطعه اول و دوم 540/4 و قطعه سوم 360/7 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج تجزیه آماری سه قطعه زمین بصورت مرکب نشان داد که کلیه تیمارهای کودی نسبت به شاهد افزایش عملکرد داشتند. در حالی که میانگین عملکرد دانه در تیمار شاهد (T1( 863 کیلوگرم در هکتار بود, در تیمارهای T2, T3 و T4 به ترتیب 3942, 2321 و 4418 کیلوگرم در هکتار بود. اختلاف بین تیمارهای T1, T2 و T3 از لحاظ آماری در سطح یک درصد معنی دار گردید. ولی بین تیمارهای T4 , T2 اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. وزن هزار دانه در کلیه تیمارها نسبت به شاهد افزایش یافت. در تیمار (T1) وزن هزار دانه 52/32 گرم در تیمارهای T2, T3 و T4 به ترتیب 36/46, 83/38 و 93/49 گرم بود و بین تیمارهای T4 , T2 اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. درصد پروتئین دانه در تیمارها نسبت به شاهد از نظر عددی افزایش یافت ولی فقط تیمار T4 در مقایسه با تیمار T1 اختلاف معنی داری را نشان داد. میزان پروتئین دانه در تیمار شاهد 6/12 درصد در تیمارهای T2, T3 و T4 به ترتیب 45/13, 49/13 و 88/13 درصد بود. درصد ازت موجود در کاه تیمارها نسبت به شاهد افزایش معنی داری را نشان داد. مقدار ازت در تیمار شاهد30/0 درصد و در تیمارهای T2, T3 و T4 به ترتیب 37/0, 35/0 و 44/0 درصد بود. درصد فسفر, پتاسیم و کلر دانه تیمارها نسبت به شاهد اختلاف معنی داری را نشان ندادند ولی غلظت کلر در دانه نسبتاً بالا (19/0 درصد) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    منتجبی، نصرت اله، ملکوتی، محمدجعفر، و درودی، محمدسعید. (1381). ارزیابی مدل کامیپوتری توصیه کودی برای گندم در منطقه گلپایگان. علوم خاک و آب، 16(1)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/428671/fa

    Vancouver: کپی

    منتجبی نصرت اله، ملکوتی محمدجعفر، درودی محمدسعید. ارزیابی مدل کامیپوتری توصیه کودی برای گندم در منطقه گلپایگان. علوم خاک و آب[Internet]. 1381؛16(1):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/428671/fa

    IEEE: کپی

    نصرت اله منتجبی، محمدجعفر ملکوتی، و محمدسعید درودی، “ارزیابی مدل کامیپوتری توصیه کودی برای گندم در منطقه گلپایگان،” علوم خاک و آب، vol. 16، no. 1، pp. 13–24، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/428671/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button