مقدمه: آسپرژیلوزیس عفونت قارچی فرصت طلبی است که به وسیله گونه های مختلف قارچ آسپرژیلوس پدید می آید. تظاهرات بالینی و شدت بیماری بستگی به شرایط فیزیولوژیک بدن میزبان، اندامهای گرفتار شده و گونه های مختلف آسپرژیلوس دارد. مورد برگ های خشک شده ی گیاه Myrtus communis L است که بخش دارویی این گیاه را تشکیل می دهند. برگ های این گیاه دارای 2- 5/1 درصد اسانس می باشند که این اسانس دارای اثرات ضد میکروبی می باشد.روش ها: در این پژوهش از روش broth microdilution استفاده شد؛ بدین ترتیب که اسانس گیاه با استفاده از دستگاه Clevenger استخراج و در گوده های میکروپلیت بر ایزوله ها اثر داده شد و سپس از روی کدورت پدید آمده در گوده ها MIC آنها محاسبه گردید.یافته ها: تعداد نمونه ها بیست و شش عدد بود که پنج ایزوله تا رقت 8/1 (4/1 = MIC) هشت ایزوله تا رقت 16/1 (8/1 = MIC)، ده ایزوله تا رقت 32/1 (16/1 = MIC)، سه ایزوله تا رقت 64/1 (32/1 = MIC) اسانس رشد نکردند.نتیجه گیری: با توجه به این که اسانس گیاه مورد، بر روی همه ایزوله های به کار رفته در این پژوهش موثر بود، از این رو بررسی خواص ضد قارچی آن در شرایط Invivo، اثر pH و دما بر خواص ضد میکروبی این اسانس توصیه می گردد.