در یک مطالعه آزمایشگاهی به منظور بررسی تاثیر یون کلسیم بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه عدس تحت تنش شوری، بذور عدس رقم محلی قزوین تحت تاثیر مقادیر مختلف نمک کلرید سدیم (140, 70, 5 و 210 میلی اکی والان بر لیتر) با سه سطح کلرید کلسیم (صفر، 10 و 20 میلی اکی والان بر لیتر) به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار قرار گرفتند. نتایج نشان داد که جوانه زنی بذر، رشد ریشه چه و رشد ساقه چه گیاهچه ها با افزایش غلظت کلرید سدیم کاهش یافت. افزایش غلظت یون کلسیم به 10 میلی اکی والان بر لیتر در محیط شور تا حدود زیادی از کاهش جوانه زنی، رشد ریشه چه و رشد ساقه چه جلوگیری کرد. بطوری که افزایش غلظت یون کلسیم بدون در نظر گرفتن مقادیر مختلف نمک به 10 میلی اکی والان بر لیتر درصد جوانه زنی، طول ریشه چه و طول ساقه چه را به ترتیب 111, 50 و 124 درصد نسبت به شاهد (C0) افزایش داد. بر اساس نتایج حاصله هنگامی که نسبت سدیم به کلسیم در محیط رشد، در محدوده 14:1 و یا کمتر باشد، جوانه زنی و رشد گیاهچه عدس (رقم قزوین) تا حدودی از تاثیرات سو شوری کلرید سدیم، مصون می ماند. بنابر مشاهدات انجام شده کلسیم بعنوان یک عنصر تعدیل کننده جذب سدیم در محیط رشد در کاهش صدمات سدیم بر جوانه زنی، رشد ریشه چه و ساقه چه گیاه عدس موثر بوده است.