مقدمه: نتایج مثبتی از چای قارچ کومبوجا، که یک نوشیدنی سنتی آسیایی است، بر روی فرآیند التیام زخم مشاهده شده است.هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات مصرف خوراکی چای قارچ کومبوجا بر روی تعداد ماست سلهای بستر زخم موش بود.مواد و روش ها: تحقیق به روش تجربی صورت پذیرفت. 42 سر موش صحرایی نر بالغ بصورت تصادفی در دسته های شاهد و تجربی قرار گرفتند. هر دسته به سه گروه کوچکتر با دوره های بررسی 4، 7 و 15 روزه که معرف فازهای التهاب، تکثیر و تجدید ساختار فرآیند التیام زخم بود تقسیم شدند. موشهای صحرایی ابتدا به مدت سی روز از چای قارچ کومبوجا مصرف کردند. سپس تحت بیهوشی عمومی و با رعایت شرایط استریل یک زخم با ضخامت کامل پوست در پشت هر موش صحرایی ایجاد شد. روز ایجاد زخم روز صفر محسوب شد. موشهای صحرایی دسته تجربی همچنان چای قارچ کومبوجا مصرف می کردند. در روزهای 4، 7 و 15 موشهای صحرایی به وسیله اتر کشته شده، نمونه بافتی از آنها تهیه شده، مراحل کار عملی بافت شناسی بر روی آنها به عمل آمده، مقاطع با محلول آبی تولوییدین بلو %1 رنگ شده و ماست سلها و درجات 1 و 2 و 3 (بر حسب وضعیت دگرانولاسیون) آنها شمارش شدند. یافته ها با روش Student t test تجزیه و تحلیل آماری شدند. یافته ها: نتایج اصلی عبارت بودند از: 1. وقوع سیر کاهشی تعداد کل ماست سلهای گروه تجربی در روزهای 7 و 15 بررسی که اختلاف آنها با گروه شاهد در روز پانزده بررسی از نظر آماری هم معنی دار بود (P<0.01).2. در اکثر موارد تعداد ماست سلهای گروه تجربی کمتر از گروه شاهد شد و در سه مورد هم این اختلافات از نظر آماری معنی دار شد: در روز چهار بررسی ماست سلهای درجه یک، در روز پانزده بررسی ماست سلهای درجه دو (P<0.05) و مجموع درجات دو و سه (P<0.01).نتیجه گیری: مصرف روزانه چای قارچ کومبوجا به وسیله موشهای صحرایی موجب وقوع سیر کاهشی تعداد ماست سلها طی فرآیند التیام زخم پوستی شد که اختلاف آنها با گروه شاهد در فاز تجدید ساختار از نظر آماری هم معنی دار شد.