بیمار خانمی 65 ساله کشاورز، اهل و ساکن تفرش می باشد که از سال 1380 بدلیل آنمی همولیتیک کومبس مثبت و اسپلنومگالی ابتدا تحت درمان با کورتیکواستروئید قرار گرفته و سپس بدلیل عدم پاسخ به درمان اسپلنکتومی شده است. بیمار مجددا در سال 1381 بدلیل سرفه و تب در بیمارستان بستری شده است که در معاینه، دارای ضایعات پوستی بصورت پاپول و ندول هایی به رنگ پوست و گاه مایل به زرد و بعضا شفاف، بدون علامت و با قوام نسبتا سفت بوده است. این ضایعات از 4 ماه قبل از مراجعه در ناحیه تنه شروع شده و سپس قسمت های فوقانی و تحتانی اندام ها را نیز درگیر کرده است. تعداد ضایعات بتدریج افزایش یافته و ابعاد آنها نیز بزرگتر شده است. ابعاد ضایعات از 5/0 × 5/0 سانتیمتر تا 1×1 سانتیمتر متفاوت و بعضا نافدار بودند (تصویر شماره 1).آزمایشهای انجام شده به شرح ذیل می باشد:
Hb= 6.5 gr/ 100cc, WBC= 4.1 mil/mm3
Retic= % 0/1, RBC= 2.26 mil/mm3
در نمونه برداری از مغز استخوان بیش از 10 درصد پلاسما سل دیده شد. در الکتروفورز پروتیین های سرم میزان پروتیین های گاما، 26.4 درصد (طبیعی 19-11 درصد) گزارش گردید. یافته های الکتروفورز با یک گاموپاتی مونوکلونال همخوانی داشت.
جهت تشخیص ضایعات پوستی از یکی از پاپول های پشت تنه نمونه برداری بعمل آمد و نمونه با روش هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی شد (تصویر شماره 2).