چکیده: در این پژوهش استخراج کیتین از پوسته میگو طی فرآیندهای املاح زدایی و پروتئین زدایی از نظر زمان اقامت، غلظت مواد فرآوری کننده یعنی هیدروکلریک اسید و سدیم هیدروکسید و دمای واکنش، بهینه سازی شد. در برخی از روش های موجود مرحله پروتئین زدایی مقدم بر املاح زدایی است، ولی آزمایش های انجام شده بیانگر این واقعیت است که فرآیند املاح زدایی باید مقدم بر پروتئین زدایی باشد. مطابق آزمایش های انجام شده، دما و زمان بهینه در فرآیند املاح زدایی به ترتیب 55oC و 8 ساعت تعیین شد و دما و زمان اقامت بهینه در فرآیند پروتئین زدایی به ترتیب 65oC و 12 ساعت به دست آمد. در فرآیند املاح زدایی، هیدروکلریک اسید با غلظت 3 نرمال به جای اسید 4 نرمال قابل استفاده است که موجب %25 صرفه جویی در میزان هیدروکلریک اسید می شود. برای فرآیند پروتئین زدایی، سدیم هیدروکسید با غلظت 3 نرمال به عنوان مقدار بهینه تعیین شد. در این شرایط، راندمان استخراج کیتین به حدود 82 درصد رسید.