سابقه و هدف: در کشورهای در حال توسعه سلامتی و تغذیه زنان در طول زندگی تحت تاثیر فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فاکتورهای فیزیولوژیک روانی و رفتاری افراد، فاکتورهای ژنتیک و استفاده از خدمات بهداشتی و تغذیه قرار می گیرد. مطالعات صورت گرفته در روستاهای کشورهای در حال توسعه نشان می دهد که زنان روستایی در سنین باروری بیشتر در معرض خطر کمبودهای تغذیه ای قرار دارند. هدف از این بررسی تعیین مقدار انرژی و سایر مواد مغذی دریافتی و همچنین تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در سنین باروری در زنان روستاهای شهرستان اردبیل بود.روش کار: بدین منظور 157 زن روستایی در سنین باروری از 15 روستای اطراف شهرستان اردبیل به طور تصادفی جهت مطالعه انتخاب شدند. از هر فرد بوسیله یاد آمد خوراک 24 ساعته، تکرر مصرف مواد غذایی جهت تعیین مقدار غذای مصرفی و عادات غذایی، بررسی غذایی بعمل آمد. نتایج بدست آمده با استفاده از برنامه آماری ANOVA و نرم افزارهای کامپیوتری Food Processor, Epi6 و Spss آنالیز شدند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در این افراد دریافت پروتئین 158% b1 186% ویتامینb3 165%، 81%b6 ، فولاسین 43% ویتامین b12 553% ویتامین 104A% ویتامین c ویتامین 162% کلسیم 102% آهن 200% سلنیم 99% منیزیم 45% فسفر 94% و روی 76% مقادیر توصیه شده who ویتامین می باشد.دریافت کالری، ویتامینهای بود B12, B3 ,B1 ,c ,A پروتئین و املاح کلسیم و آهن از نظر آماری بیشتر از مقادیر توصیه شده WHO بود (p<0.001) ولی دریافت ویتامینهای B2 فولاسین، املاح روی، سلنیم و منیزیم کمتر از مقادیر توصیه شده WHO حدود (p<0.001) . میزان متوسط فیبر، کلسترول دریافتی به ترتیب 13±6g و 257.2±204.3mg بود و نسبت دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع زمینی (p/s) 0.54 بود. نتایج به دست آمده با استفاده از تکرر مصرف مواد غذایی نشان داد که نان لواش سیب و لبنیات عمده غذای مصرفی زنان روستایی شهرستان اردبیل در این گروه سنی می باشد.نتیجه گیری: با توجه به کمبود برخی از ریز مغذیها در برنامه غذایی زنان روستایی جهت بالا بردن، بهبود و تعدیل وضعیت تغذیه اینگونه زنان پیشنهاد می شود که سبزیجات و میوه جات مخصوصا همراه غذا منظم مصرف شود.