مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان سو تغذیه بر اساس معیارهای تن سنجی و بیوشیمایی در بیماران جراحی (سینه ای - شکمی) بستری شده در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 41

چکیده

 سابقه و هدف: بیش از بیست مطالعه نشان می دهد 62-23 درصد بیماران بستری در بیمارستانهای خارج از کشور سو تغذیه دارند و درصد سو تغذیه در بیماران جراحی شده بیش از این مقدار می باشد. هدف از این بررسی تعیین میزان بروز سو تغذیه اثرات سو تغذیه در ایجاد عوارض و مرگ و میر, اثر نوع عمل جراحی و طول مدت بستری روی بروز سو تغذیه بود.روش کار: این بررسی یک مطالعه توصیفی است و مطالعه در راستای بررسی سو تغذیه بر اساس معیارهای تن سنجی و بیوشیمیایی بر روی 60 بیمار بستری شده در بیمارستان فاطمی اردبیل که جهت انجام عمل جراحی (سینه ای – شکمی) در طی ماههای دی, بهمن و اسفند 77 و ماههای فروردین, اردیبهشت, خرداد, تیر , مرداد و شهریور 78 بستری شده بودند انجام گردید.یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد 92.6% افرادی که مورد جراحی قرار گرفته اند درجاتی از سو تغذیه دچار بودند. 28.6 درصد بیماران سو تغذیه شدید و 64 درصد بیماران سو تغذیه خفیف تا متوسط داشتند 35% درصد بیمارانی که قبل از بستری سو تغذیه خفیفی داشتند بیشتر در معرض خطر این عارضه قرار گرفتند. در این بررسی کاهش میزان آلبومین سرم, وزن ذخایر چربی زیر پوست پشت عضله سه سربازو (TSF) در طول مدت بستری این بیماران از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05) و همچنین میزان دفع اوره ادرار در 24 ساعت پس از عمل جراحی افزایش یافت این افزایش نسبت به روز بستری معنی دار بود (P<0.01) که دال, بر تعادل ازت منفی در بیماران می باشد.نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از این تحقیق مشخص می کند که وضعیت تغذیه بیماران قبل از عمل جراحی بر میزان سو تغذیه آنها بعد از جراحی تاثیر دارد.با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهاد می شود وضعیت تغذیه این بیماران را قبل از بستری شدن, در طول مدت بستری و بعد از عمل با روشهای مختلف می توان بهبود داد. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، خلیل، و نعمتی کرکرق، علی. (1380). بررسی میزان سو تغذیه بر اساس معیارهای تن سنجی و بیوشیمایی در بیماران جراحی (سینه ای - شکمی) بستری شده در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 1(1 (پیاپی 1))، 36-41. SID. https://sid.ir/paper/430299/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی خلیل، نعمتی کرکرق علی. بررسی میزان سو تغذیه بر اساس معیارهای تن سنجی و بیوشیمایی در بیماران جراحی (سینه ای - شکمی) بستری شده در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1380؛1(1 (پیاپی 1)):36-41. Available from: https://sid.ir/paper/430299/fa

    IEEE: کپی

    خلیل رستمی، و علی نعمتی کرکرق، “بررسی میزان سو تغذیه بر اساس معیارهای تن سنجی و بیوشیمایی در بیماران جراحی (سینه ای - شکمی) بستری شده در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 1، no. 1 (پیاپی 1)، pp. 36–41، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/430299/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button