زمینه و هدف: اثرات ضد دیابتی پوست سبز گردو در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره پوست سبزگردو بر میزان سرمی قند، پروفایل لیپیدی و آنزیم های ALP، ALT وAST در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ که به 4 گروه 8 تایی شامل گروههای کنترل، شاهد تحت تیمار با حلال دارو و دیابتی شده با دوز mg/kg60 استرپتوزوسین و دیابتی تحت تیمار 10 روزه دوز mg/kg100 عصاره پوست سبز گردو تقسیم شدند. در پایان میزان سرمی، گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) و آنزیم های آلکالین فسفاتاز (ALP)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) اندازه گیری و داده های به دست آمده از طریق آزمون های آماری ANOVA و توکی آنالیز و معناداری اختلاف داده ها در سطح 05/0p< در نظر گرفته شد. یافته ها: داده های این مطالعه نشان داد که در حیوانات دیابتی نسبت به گروه کنترل میزان سرمی آنزیم های ALP، ALT، AST گلوکز، تری گلیسرید و LDL افزایش و میزان HDL کاهش می یابد(001/0p< ) در حالی که در موش های صحرایی دیابتی تحت تیمار با عصاره پوست سبز گردو نسبت به حیوانات دیابتی میزان سرمی آنزیم های ALP، ALT، AST گلوکز، تری گلیسرید، و LDL کاهش و میزان HDL افزایش می یابد(001/0p<). نتیجه گیری: عصاره پوست سبز گردو با داشتن اثرات آنتی دیابتیک باعث کاهش گلوکز، ترانس آمینازهای کبدی و بهبود پروفایل لیپیدی در حیوانات دیابتی می گردد.