کاکوتی کوهی با روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری و تاثیر ضد میکروبی اسانس آن رویEscherichia coli, Staphylococcus aureus, pseudomonas aeroginosa, Klebsiella pneumonia, Bacillus subtilis, Bacillus Licheniformis, Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus faecais, Candida albicansمطالعه شد. تاثیر ضد میکروبی اسانس با روش دیسک پلیت در رقت های مختلف مطالعه گردید. روغن فرار موثر در رقت های مختلف در برابر سوسپانسیون های میکروبی قرار گرفتند تا حداقل غلظت های مهار کنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) آن ها تعیین گردد. اسانس کاکوتی کوهی خاصیت کشندگی و مهار کنندگی میکروبی خوبی به جز در خصوص Pseudomonas aeroginosa داشت. از نظر زمانی اسانس در مدت حداکثر 45 دقیقه بهترین تاثیر خود را نشان داد. ترکیبات اسانس با دستگاه گاز کروماتوگراف / طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی گردید و 17 ترکیب شناسایی شد که ترکیبات اصلی آن را Pulegone (24.5%), Neomenthol (12.8%), Cyclohexene, 5-methyl-3-(1-I methenyl). Rans (12.2%), 2,4-cycoheptadien -1-one, 3,6,6-trimethyl (9.2%), Limonene+1.8 cineole (4.1%). Piperitione (4.2%) تشکیل می دهند. تاثیر ضد میکروبی مواد مونوترپنی محتمل به نظر می رسد. مطالعه بیشتر خواص ضد میکروبی روغن های فرار با هدف یافتن جایگزین بهتر برای مواد شیمیایی متداول امیدوار کننده است.