مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تنوع ژنتیکی یونجه (.Medicago sativa L) با استفاده از شاخص های ریخت شناسی و شیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 تنوع ژنتیکی اساس مطالعات اصلاحی در بسیاری از گونه های گیاهی است و یکی از مهمترین شاخصها جهت انتخاب والدین می باشد. هدف از این آزمایش, بررسی تنوع ژنتیکی و مقایسه یونجه های دایمی با استفاده از صفات ریخت شناسی و شیمیایی می باشد. صفات ریخت شناسی شامل ارتفاع بوته, تعداد شاخه اصلی, وزن تر بوته, عملکرد وزن خشک بوته, نسبت وزن خشک برگ به عملکرد وزن خشک گیاه و نسبت وزن خشک برگ به وزن خشک ساقه در 18 رقم یونجه اندازه گیری شد. همچنین ترکیبات شیمیایی از قبیل درصد ماده خشک, درصد پروتئین خام, درصد الیاف خام, درصد خاکستر و درصد عناصر کلسیم, فسفر, سدیم, پتاسیم, منیزیم, مس, منگنز, روی و آهن تعیین گردیدند. تجزیه خوشه ای بر اساس صفات ریخت شناسی و ترکیبهای شیمیایی, ژنوتیپ ها را به ترتیب در چهار و پنج دسته گروه بندی کرد. نتایج حاصل از تجزیه به مولفه های اصلی بر اساس صفات ریخت شناسی بیشترین تنوع را در صفات وزن خشک بوته و ارتفاع بوته و نیز در ترکیبات شیمیایی درصد پروتئین و درصد کلسیم نشان دادند. وراثت پذیری (Hb), ضریب تنوع فنوتیپی (P.C.V) و ضریب تنوع ژنوتیپی (G.C.V) نیز برای صفات مختلف محاسبه گردید. وراثت پذیری صفات ارتفاع بوته, تعداد شاخه اصلی, وزن تر بوته, عملکرد وزن خشک بوته, نسبت وزن خشک برگ به عملکرد وزن خشک گیاه و نسبت وزن خشک برگ به وزن خشک به ترتیب برابر با 0.81, 0.94, 0.82, 0.89, 0.68 و 0.80 بود. مقدار P.C.V برای صفات یاد شده به ترتیب 14.251%, 21.86%, 26.58%, 23.71%, 12.49% و 28.88% و میزان G.C.V برای صفات یاد شده 9.67%, 18.84%, 18.52%, 18.34%, 6.84% و 18.51% بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرشادفر، محسن، فارغی، شراره، فرشادفر، عزت اله، و جعفری، علی اشرف. (1387). ارزیابی تنوع ژنتیکی یونجه (.Medicago sativa L) با استفاده از شاخص های ریخت شناسی و شیمیایی. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، 16(1 (پیاپی 31))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/104482/fa

    Vancouver: کپی

    فرشادفر محسن، فارغی شراره، فرشادفر عزت اله، جعفری علی اشرف. ارزیابی تنوع ژنتیکی یونجه (.Medicago sativa L) با استفاده از شاخص های ریخت شناسی و شیمیایی. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران[Internet]. 1387؛16(1 (پیاپی 31)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/104482/fa

    IEEE: کپی

    محسن فرشادفر، شراره فارغی، عزت اله فرشادفر، و علی اشرف جعفری، “ارزیابی تنوع ژنتیکی یونجه (.Medicago sativa L) با استفاده از شاخص های ریخت شناسی و شیمیایی،” تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، vol. 16، no. 1 (پیاپی 31)، pp. 1–13، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104482/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button