مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

683
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ازت و فسفر بر رشد و میزان اسانس .Artemisia annua L

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 84

چکیده

 در این تحقیق اثر کودهای شیمیایی ازت و فسفر بر میزان رشد, کیفیت و کمیت اسانس در گیاه درمنه شیرین .Artemisia annua L.) مطالعه شد. برای این منظور اثر کودهای نیتروژن (46% به فرم اوره) و فسفر (48% به فرم سوپر فسفات تریپل) هر کدام در چهار سطح به مقادیر صفر, 40, 80 و 120 کیلوگرم در هکتار روی رشد رویشی و تغییرات کمی و کیفی اسانس برگ درمنه شیرین بررسی شد. این آزمایش به صورت بلوکهای کامل تصادفی, با 16 تیمار و در سه تکرار اجرا شد. بررسی شاخصهای رشد نشان داد که اختلاف میانگین ارتفاع بوته ها, تعداد شاخه های فرعی و وزن خشک بوته ها در تیمارهای مختلف فسفر و نیتروژن در 5%P£ معنی دار است. به طوری که بیشترین ارتفاع بوته و شاخه های فرعی در تیمارهای N80P40 و N40P40 بدست آمد. افزایش فسفر بیش از 80 کیلوگرم در هکتار در همه تیمارها باعث کاهش معنی دار رشد شد. اسانس برگهای گیاه در زمان گلدهی با روش تقطیر با بخار استخراج شد. درصد اسانس در تیمار N80Po و N40P0 افزایش معنی داری را نسبت به سایر تیمارها نشان داد. بررسی کیفی ترکیبهای اسانس برگها با GC/MS حضور 24 ترکیب را در همه تیمارها نشان داد که از این میان آرتمیزیا کتون, کامفور, 8,1-سینئول, آرتمیزیا الکل, ویریدیفلورن و آلفا-پینن عمده ترین ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس این گیاه بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پیوندی، مریم، رفعتی، آذر، و میرزا، مهدی. (1388). تاثیر ازت و فسفر بر رشد و میزان اسانس .Artemisia annua L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(1 (پیاپی 43))، 75-84. SID. https://sid.ir/paper/104692/fa

    Vancouver: کپی

    پیوندی مریم، رفعتی آذر، میرزا مهدی. تاثیر ازت و فسفر بر رشد و میزان اسانس .Artemisia annua L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1388؛25(1 (پیاپی 43)):75-84. Available from: https://sid.ir/paper/104692/fa

    IEEE: کپی

    مریم پیوندی، آذر رفعتی، و مهدی میرزا، “تاثیر ازت و فسفر بر رشد و میزان اسانس .Artemisia annua L،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 25، no. 1 (پیاپی 43)، pp. 75–84، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104692/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button