مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه گیاه انیسون

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 101

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه انیسون (Pimpinella anisum) این آزمایش گلدانی با 12 تیمار شامل مقادیر مختلف ازت به فرم اوره در سه سطح N0 (بدون ازت), N30  (30 کیلوگرم ازت در هکتار معادل 0.11 گرم ازت در گلدان( و N60 60) کیلوگرم ازت در هکتار معادل 0.23 گرم ازت در گلدان( و مقادیر فسفر به فرم سوپر تریپل در چهار سطح P (بدون فسفر), P30 30) کیلوگرم فسفر در هکتار معادل 0.11 گرم فسفر در گلدان(, P60 60) کیلوگرم فسفر در هکتار معادل 0.23 گرم فسفر در گلدان( و P90 90) کیلوگرم فسفر در هکتار معادل 0.35 گرم فسفر در گلدان( به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با پنج تکرار به اجرا در آمد. نتایج آزمایش نشان داد که بین سطح مختلف ازت, فسفر و اثر متقابل ازت و فسفر بر عملکرد دانه انیسون اختلاف معنی داری در سطح آماری %1 وجود دارد, بطوریکه حداکثر میزان عملکرد دانه مربوط به تیمار N60 و P60 می باشد. با توجه به اینکه از نظر مقایسه میانگین ها بین تیمارهای P60 و P90 از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود نداشت می توان نتیجه گرفت بیشترین میزان عملکرد با مصرف 60 کیلوگرم در هکتار ازت و فسفر حاصل می شود. اسانس دانه با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج و اندازه گیری شد و نتایج نشان داد که افزودن کودهای ازته و فسفره تاثیری بر درصد اسانس دانه نداشته و در مقایسه میانگین بین تیمارها از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود ندارد. در مورد عملکرد اسانس (مقدار اسانس در واحد سطح) نتایج حاکی از وجود اختلاف معنی داری در سطح آماری %1 بین تیمارها بود, بطوریکه بیشترین مقدار اسانس مربوط به تیمارهای N60 و P60 می باشد. از طرف دیگر مقایسه میانگین تیمارها نشان داد اختلاف معنی داری از نظر آماری بین تیمارهای P60 و P90 وجود ندارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایران نژاد، حمید، و رسام، قربانعلی. (1381). بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه گیاه انیسون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 9(1)، 93-101. SID. https://sid.ir/paper/9630/fa

    Vancouver: کپی

    ایران نژاد حمید، رسام قربانعلی. بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه گیاه انیسون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1381؛9(1):93-101. Available from: https://sid.ir/paper/9630/fa

    IEEE: کپی

    حمید ایران نژاد، و قربانعلی رسام، “بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس دانه گیاه انیسون،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 9، no. 1، pp. 93–101، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button