مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و کمیت سنجی برخی ترکیب های فلاونوئیدی در تعدادی از بیوتیپ های مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 620 | صفحه پایان 633

چکیده

 بیوتیپ های طبیعی واقع در کلکسیون ژرم پلاسم پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری کشور از ذخایر ژنتیکی باارزش در کشور است که شاید مناسب تازه خوری نباشند ولی قابلیت استفاده در صنایع فرآوری را دارند. به این منظور از میوه های 16 بیوتیپ با کدهای 6, 8, 15, 21, 24, 25,26, 29, 30, 41, 43, 45, 48, 51, 52 و 53 از این کلکسیون در دو مرحله, 60 روز پس از 50% شکوفایی گل ها (بعد از ریزش خردادماه) و 120 روز بعد از شکوفایی گل ها (آغاز بلوغ فیزیولوژی) نمونه برداری شد. علاوه بر اندازه گیری میزان فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی, مقداری ترکیب های فلاونوئیدی شامل هسپریدین, نارینجین, کوئرستین و کاتچین نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار کاتچین و کوئرستین 60 روز پس از 50% شکوفایی گل ها و در بیوتیپ 29 مشاهده شد. میزان هسپریدین و نارینجین در بین بیوتیپ ها روند متفاوتی داشت و بالاترین مقدار به ترتیب در بیوتیپ های 43 و 41 در 120 روز بعد از گلدهی مشاهده شد. به طور کلی ظرفیت آنتی اکسیدانی طی رشد روند کاهشی داشت ولی بیوتیپ های 6, 29, 43 و 51 بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی را 60 روز پس از گلدهی داشتند. بالاترین میزان فنل کل در مرحله بلوغ میوه ها مشاهده شد. بیوتیپ با شماره 48 بالاترین میزان فنل کل را نسبت به سایر بیوتیپ ها نشان داد. به طور کلی بیوتیپ های 29, 41 و 43 دارای قابلیت بالایی از ترکیب های فلاونوئیدی هستند که می توانند در برنامه های اصلاح ژنتیکی رقم و پایه, صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آهنکوب رو، مائده، فتاحی مقدم، جواد، و فتوحی قزوینی، رضا. (1395). شناسایی و کمیت سنجی برخی ترکیب های فلاونوئیدی در تعدادی از بیوتیپ های مرکبات. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(4 (پیاپی 78))، 620-633. SID. https://sid.ir/paper/104707/fa

    Vancouver: کپی

    آهنکوب رو مائده، فتاحی مقدم جواد، فتوحی قزوینی رضا. شناسایی و کمیت سنجی برخی ترکیب های فلاونوئیدی در تعدادی از بیوتیپ های مرکبات. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(4 (پیاپی 78)):620-633. Available from: https://sid.ir/paper/104707/fa

    IEEE: کپی

    مائده آهنکوب رو، جواد فتاحی مقدم، و رضا فتوحی قزوینی، “شناسایی و کمیت سنجی برخی ترکیب های فلاونوئیدی در تعدادی از بیوتیپ های مرکبات،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 4 (پیاپی 78)، pp. 620–633، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button