مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,204
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی پوست برخی ارقام تجاری مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 211 | صفحه پایان 217

چکیده

 در این مطالعه, فعالیت آنتی اکسیدانی و کیفیت فیزیکوشیمیایی پوست شش رقم تجاری مرکبات شمال ایران تعیین شد. صفات مورد مطالعه شامل اندازه میوه, ضخامت پوست, درصد تفاله, شاخص های رنگ پوست, فنل, فلاونوئید و آنتوسیانین کل, کارتنوئید و کلروفیل کل, میزان اسید آسکوربیک, فعالیت آنتی اکسیدانی از طریق میزان خنثی سازی رادیکال های DPPH● و ABTS●+ بود. نتایج نشان داد که رابطه مستقیمی بین اندازه میوه, ضخامت پوست و درصد تفاله وجود دارد. رقم «تامسون» بزرگترین رقم در بین سایر ارقام بود. همه ارقام حد نصاب کیفیت رنگ پوست را در زمان برداشت (آذر) داشتند. میزان فنل کل در پوست ارقام «سیاورز» (0.49 میلی گرم در گرم) و «پیج» (0.43 میلی گرم در گرم) مشاهده شد. رقم «مورو» بیشترین میزان فلاونوئید و آنتوسیانین کل را به ترتیب به مقدار 7.68 میلی گرم در گرم و 13.29 میلی گرم در لیتر داشت. تجمع کاروتنوئید و کلروفیل کل به ترتیب با مقادیر 0.84 و 3.5 میلی گرم در گرم در رقم «تاراکو» نسبت به ارقام دیگر غالب بود. در واقع غلظت کاروتنوئید در دامنه 0.84-0.12 و کلروفیل در دامنه 3.5-0.87 میلی گرم در گرم متغیر بود. مقدار اسید آسکوربیک در دامنه 18.17 (سیاورز) تا 23.56 میلی گرم در 100 گرم (تامسون) قرار داشت. نتایج آزمون فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داد که پوست رقم «سانگینلو» کمترین مقدار IC50 (0.2 میلی گرم) را داشت. از نظر کارآیی آنتی رادیکالی فقط رقم «سانگینلو» با سایر ارقام تفاوت معنی داری نشان داد. طبق آزمون ABTS حداقل درصد ظرفیت آنتی اکسیدانی 68.58 درصد در پوست نارنگی «پیج» بود. در نهایت اینکه پوست ارقام مرکبات فعالیت آنتی اکسیدانی نسبتا بالایی داشته و می توانند به عنوان منابع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی مطرح باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فتاحی مقدم، جواد، حمیداوغلی، یوسف، فتوحی قزوینی، رضا، قاسم نژاد، محمود، و بخشی، داوود. (1390). ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی پوست برخی ارقام تجاری مرکبات. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(2)، 211-217. SID. https://sid.ir/paper/142336/fa

Vancouver: کپی

فتاحی مقدم جواد، حمیداوغلی یوسف، فتوحی قزوینی رضا، قاسم نژاد محمود، بخشی داوود. ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی پوست برخی ارقام تجاری مرکبات. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(2):211-217. Available from: https://sid.ir/paper/142336/fa

IEEE: کپی

جواد فتاحی مقدم، یوسف حمیداوغلی، رضا فتوحی قزوینی، محمود قاسم نژاد، و داوود بخشی، “ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی پوست برخی ارقام تجاری مرکبات،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 2، pp. 211–217، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142336/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button