مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,083
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روابط بین عملکرد اسانس و برخی صفات زراعی با استفاده از تجزیه علیت در دو اکوتیپ پونه (Mentha longifolia (L.) Huds. Var. amphilema)

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 46

کلیدواژه

Mentha longifolia (L.) Huds. Var. amphilema LQ3

چکیده

 به منظور بررسی عملکرد سرشاخه گلدار, صفات مورفولوژیک, عملکرد اسانس و روابط بین صفات دو اکوتیپ پونه (Mentha longifolia (L.) Huds. Var. amphilema), این تحقیق از سال 1378 تا 1383 به مدت 6 سال در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اجرا گردید. این آزمایش در قالب طرح اسپلیت پلات در زمان و با استفاده از بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. عامل اصلی اکوتیپ و عامل فرعی سال بود. نتایج نشان داد که بین اکوتیپ های مختلف از لحاظ عملکرد اسانس برگ, عملکرد اسانس سرشاخه گلدار و عملکرد سرشاخه گلدار اختلاف آماری در سطح احتمال 5% وجود داشت, بین سالهای مختلف به لحاظ تمام صفات مورد بررسی (ارتفاع گیاه, طول برگ, عرض برگ, قطر ساقه, تعداد ساقه جانبی, عملکرد گل, درصد اسانس گل, عملکرد اسانس گل, عملکرد برگ, درصد اسانس برگ, عملکرد اسانس برگ, عملکرد اسانس سرشاخه گلدار و عملکرد سرشاخه گلدار) در سطح احتمال 1% اختلاف معنی دار وجود داشت. عملکرد اسانس کل با عملکرد گل, درصد اسانس گل, عملکرد اسانس گل, عملکرد برگ, درصد اسانس برگ و عملکرد اسانس برگ در سطح احتمال 1% همبستگی مثبت و معنی دار نشان داد. عملکرد سرشاخه گلدار با ارتفاع گیاه و تعداد ساقه جانبی در سطح احتمال 5% و با عملکرد گل, درصد اسانس گل, عملکرد اسانس گل, عملکرد برگ, درصد اسانس برگ, عملکرد اسانس برگ و عملکرد اسانس کل در سطح احتمال 1% همبستگی مثبت معنی دار داشت. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام صفات بر عملکرد اسانس کل نشان داد که چهار صفت عملکرد اسانس برگ, درصد اسانس گل, عملکرد گل و قطر ساقه به ترتیب وارد مدل گردیدند. تجزیه علیت نشان داد که صفت عملکرد اسانس برگ بالاترین اثر مستقیم و مثبت (0.907) را بر عملکرد اسانس کل داشت و بعد از آن درصد اسانس گل (0.019) بیشترین تاثیر مستقیم را بر تولید اسانس کل داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس زاده، بهلول، رضایی، محمدباقر، و پاک نژاد، فرزاد. (1390). ارزیابی روابط بین عملکرد اسانس و برخی صفات زراعی با استفاده از تجزیه علیت در دو اکوتیپ پونه (Mentha longifolia (L.) Huds. Var. amphilema). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(1 (پیاپی 51))، 36-46. SID. https://sid.ir/paper/104812/fa

    Vancouver: کپی

    عباس زاده بهلول، رضایی محمدباقر، پاک نژاد فرزاد. ارزیابی روابط بین عملکرد اسانس و برخی صفات زراعی با استفاده از تجزیه علیت در دو اکوتیپ پونه (Mentha longifolia (L.) Huds. Var. amphilema). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(1 (پیاپی 51)):36-46. Available from: https://sid.ir/paper/104812/fa

    IEEE: کپی

    بهلول عباس زاده، محمدباقر رضایی، و فرزاد پاک نژاد، “ارزیابی روابط بین عملکرد اسانس و برخی صفات زراعی با استفاده از تجزیه علیت در دو اکوتیپ پونه (Mentha longifolia (L.) Huds. Var. amphilema)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 1 (پیاپی 51)، pp. 36–46، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104812/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا