مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس .Artemisia aucheri Boiss

صفحات

 صفحه شروع 429 | صفحه پایان 440

چکیده

.Artemisia aucheri Boiss گیاهی بوته ای از خانواده Asteraceae می باشد که در سراسر ایران پراکنده است. این گیاه در طب سنتی ایران, به عنوان قابض, ضدعفونی کننده, ضد میکروب, ضد انگل و ضد مسمومیت بکار می رود. هدف از این مطالعه, ارزیابی خاصیت ضد میکروبی اسانس حاصل از اندام هوایی این گیاه, بر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها شامل باکتریهای گرم منفی, گرم مثبت, قارچهای رشته ای و مخمر با استفاده از روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن) و روش رقت سازی در لوله (میکروبراث دایلوشن) بود. شناسایی اجزای اسانس با استفاده از GC و GC/MS وجود 54 ترکیب را نشان داده که مجموعا 98% از کل اسانس را تشکیل می دهند. ژرانیل استات (17.2%), آلفا- سیترال (17.1%), لینالول (12.7%), ژرانیول (10.7%) و Z-سیترال (10.5%) از اجزای اصلی اسانس می باشند. نتایج مطالعات ضد میکروبی نشان داد که اثر ضد میکروبی اسانس درمنه کوهی با افزایش غلظت, افزایش می یابد. اسانس حاصل از اندام هوایی گیاه, اثر ضد قارچی بسیار خوبی نشان داد. اثر ضد قارچی اسانس از اثر ضد باکتریایی آن بیشتر بود. باکتریهای گرم منفی نسبت به باکتریهای مثبت مقاوم تر بودند. متوسط میانگین قطر هاله عدم رشد اسانس درمنه کوهی بر باکتریهای گرم مثبت و قارچها به ترتیب از اثر وانکومایسین و آمفوتریسین B بیشتر بود و این اثر در باکتریهای گرم منفی از جنتامایسین کمتر بود. مطالعات بیشتری لازم است تا کارایی اسانس در مقابل ایزوله های بالینی ارزیابی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محبوبی، محدثه، و قاضیان بیدگلی، فاطمه. (1388). بررسی ترکیب شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس .Artemisia aucheri Boiss. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(3 (پیاپی 45))، 429-440. SID. https://sid.ir/paper/104834/fa

    Vancouver: کپی

    محبوبی محدثه، قاضیان بیدگلی فاطمه. بررسی ترکیب شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس .Artemisia aucheri Boiss. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1388؛25(3 (پیاپی 45)):429-440. Available from: https://sid.ir/paper/104834/fa

    IEEE: کپی

    محدثه محبوبی، و فاطمه قاضیان بیدگلی، “بررسی ترکیب شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس .Artemisia aucheri Boiss،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 25، no. 3 (پیاپی 45)، pp. 429–440، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104834/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button