مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

265
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقدماتی اثر مهار کنندگی اسانس پنج گونه گیاه بر رشد میسلیومی چهار گونه قارچ بیماری زای گیاهی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 497 | صفحه پایان 503

چکیده

 در جستجو برای کشف مواد ضد قارچ جدید که تجدید شونده و سازگار با محیط زیست باشند, اثر اسانس پنج گونه گیاه شامل: Thymus daenensis, vitex agnus- castus, Mentha aquatica, Myrtus communis و Artemisia aucheri بر رشد میسلیومی قارچ های بیماری زای گیاهی Fusarium oxysporum, Gaeumannomyces graminis, Rhizoctonia solani و Pythium ultimum مورد بررسی قرار گرفت. اثر اسانسها در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل در سه غلظت و سه تکرار در 25 درجه سانتی گراد روی محیط کشت PDA انجام گردید. نتایج نشان داد که قارچ R.solani با 48.83% مهار رشد مقاوم ترین و P.ultimum با 89.62% حساس ترین گونه در برابر اسانس های گیاهی مورد آزمایش بوده اند. هم چنین مشخص شد که اسانس M.aquatica و T.daenensis به ترتیب با 93.70 و 92.74% مهار رشد میسلیومی قارچ های مورد مطالعه, بیشترین اثر و V. agnus- castus با 33.88% مهار رشد, کمترین تاثیر را داشته اند. در غلظت 20 میکر ولیتر بر تشتک پتری (قطر 9 سانتی متر), اسانس گیاهان M. aquatica و T. daenensis باعث 100 درصد مهار رشد میسلیومی قارچ های مورد مطالعه شده اند. با توجه به اثر قارچ کشی قابل توجه اسانس گیاهان بررسی شده و کم خطر بودن آنها برای انسان و محیط زیست به نظر می رسد اسانس های گیاهی احتمالا می توانند برای کنترل قارچ های بیماری زای گیاهی و یا حداقل به عنوان مدلی برای ساخت قارچ کش های جدید مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شاکرمی، جهانشیر، بازگیر، عیدی، و فیضیان، محمد. (1385). بررسی مقدماتی اثر مهار کنندگی اسانس پنج گونه گیاه بر رشد میسلیومی چهار گونه قارچ بیماری زای گیاهی در شرایط آزمایشگاهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 10(3 (ب))، 497-503. SID. https://sid.ir/paper/382651/fa

Vancouver: کپی

شاکرمی جهانشیر، بازگیر عیدی، فیضیان محمد. بررسی مقدماتی اثر مهار کنندگی اسانس پنج گونه گیاه بر رشد میسلیومی چهار گونه قارچ بیماری زای گیاهی در شرایط آزمایشگاهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1385؛10(3 (ب)):497-503. Available from: https://sid.ir/paper/382651/fa

IEEE: کپی

جهانشیر شاکرمی، عیدی بازگیر، و محمد فیضیان، “بررسی مقدماتی اثر مهار کنندگی اسانس پنج گونه گیاه بر رشد میسلیومی چهار گونه قارچ بیماری زای گیاهی در شرایط آزمایشگاهی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 10، no. 3 (ب)، pp. 497–503، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382651/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button