Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (45)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1074
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1074

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    386-397
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    604
  • دانلود: 

    199
چکیده: 

زخم سوختگی محل مناسبی برای بروز عفونتهای مقاوم به درمان می باشد. بنابراین تحقیق در زمینه بدست آوردن داروهای موثر بر باکتریهای مولد این عفونت ضروری به نظر می رسد. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه گیاه گارم زنگی (Terminalia Catappa L.) بر باکتریهای جدا شده از عفونت زخم سوختگی و مقایسه آن با اثر آنتی بیوتیکهای منتخب برای هر باکتری بود. ابتدا عصاره متانولی میوه این گیاه تهیه شد و بعد فعالیت ضد باکتریایی آن بر علیه 8 نوع باکتری جدا شده از عفونت زخم سوختگی 100 بیمار ابتدا به روش انتشار در آگار (چاهک) در غلظت 40mg/ml و بعد رقت های متوالی در آگار در رقت های 0.039-20mg/ml بررسی شد و (Minimal Inhibitory Concentration) MIC  گیاه برای انواع حساس تعیین شد. اثر آنتی بیوتیکهای منتخب بر باکتریها نیز به روش دیسک بررسی شد. برای مقایسه اثر عصاره و آنتی بیوتیکها از آزمون Onava تک متغیره استفاده شد. نتایج بدست آمده از آزمایشها نشان داد که عصاره متانولی یاد شده، بر علیه 100% از Pseudomonas aeruginosa وAcinetobacter spp. ، بیش از 80% از سه گونه Staphylococcus و 50% از Escherichia coli بدست آمده از نمونه های بالینی با MIC=20mg/ml موثر است. این در حالی است که بیشتر نمونه ها به آنتی بیوتیکها مقاوم بودند. تفاوت اثر آنتی بیوتیک و گیاه برای Pseudomonas aeruginosa (P<0.001)، Acinetobacter spp. (P<0.05) و انواع Staphylococcus (P<0.05) معنی دار بود. این مطالعه نشان می دهد که عصاره متانولی Terminalia Catappa اثر ضد باکتریایی بسیار خوبی بر علیه اغلب باکتریهای مولد عفونت زخم سوختگی دارد. بنابراین می توان این عصاره را پس از مطالعاتی با طیف وسیعتر به صورت آزمایشگاهی و بالینی، به عنوان یک داروی ضد باکتریایی مورد توجه قرار داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 604

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 199 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

اسدی سعید

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    283-295
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1460
  • دانلود: 

    645
چکیده: 

در این پژوهش غنی سازی ماده موثره اسانس نعناع به وسیله شبیه سازی رایانه ای عملیات تقطیر چند جزئی پیوسته، مورد مطالعه قرار گرفته است. در شبیه سازی از روش نقطه حباب و الگوریتم Wang-Henke استفاده شده است. در این روش روابط MESH (روابط موازنه جرم و تعادل فازی برای هر جزء، مجموع اجزا مولی و موازنه انرژی برای هر مرحله تعادلی) حل شده و برای حل معادلات از روش ماتریس سه قطری (روش توماس) استفاده شده است. همزمان با بدست آوردن نتایج شبیه سازی، نسبت به آزمایش با ستون تقطیر اقدام شده و نتایج آزمایشها نیز بدست آمده است. در آزمایشها، از ستون تقطیر پیوسته با تعداد سینی های یک عدد تا پنج عدد استفاده شده و تاثیر تعداد سینی ها در غنی سازی ماده موثره اسانس نعناع مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در انتها، نتایج شبیه سازی رایانه ای با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی به همراه نتایج حاصل از آزمایشها نشان می دهد که توسط ستون تقطیر دارای پنج عدد سینی، مقدار ماده موثره اسانس نعناع از 31% به بیش از 60% می رسد. همچنین نتایج نشان می دهد که اضافه کردن یک سینی به ستون تقطیر با تعداد سینی های کم، تاثیر بیشتری در جداسازی ماده موثره نسبت به اضافه کردن یک سینی به ستون تقطیر با سینی های زیادتر دارد. نتایج حاصل نشان می دهد که افزایش نسبت برگشت خارجی به ستون تقطیر از 2 به 3 باعث افزایش جداسازی ماده موثره می شود. این افزایش نسبت برگشت، برای ستون تقطیر با 5 سینی، باعث افزایش 4% وزنی ماده موثره در محصول خروجی می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1460

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 645 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    296-308
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    894
  • دانلود: 

    534
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی بر عملکرد، درصد اسانس و درصد کامازولن بابونه آلمانی (Matricaria recutita L.) اصلاح شده رقم پرسو (Presov)، بذر این رقم از کشور اسلواکی خریداری شد و آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده و در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اصلی شامل سه تاریخ کاشت (15 آبان، 15 اسفند و 15 فروردین ماه) و فاکتور فرعی شامل سه میزان بذر مصرفی (0.2، 0.4 و 0.8 گرم در متر مربع که معادل 2، 4 و 8 کیلوگرم در هکتار می باشد) بود. صفات مورد بررسی شامل ارتفاع بوته، تعداد بوته در کرت، قطر گل، عملکرد گل تازه و خشک، درصد اسانس، عملکرد اسانس و درصد کامازولن بود. نتایج نشان دهنده اثر معنی دار تاریخ کاشت بر تمام صفات مورد اندازه گیری بود، ولی میزان بذر مصرفی تنها بر تعداد بوته در کرت و عملکرد اسانس اثر معنی داری داشت. اثر متقابل این دو فاکتور بر تمامی صفات مورد اندازه گیری معنی دار بود. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت 15 آبان دارای بیشترین ارتفاع بوته (47.4 سانتی متر)، تعداد بوته در کرت (135.4 بوته)، عملکرد گل تازه (749.1 گرم در متر مربع) و عملکرد گل خشک (175.1 گرم در متر مربع) بود، ولی بیشترین میزان اسانس و کامازولن (به ترتیب 0.59 و 5.62 درصد وزنی بر اساس وزن خشک) و عملکرد اسانس (0.79 گرم در متر مربع) به تاریخ کاشت 15 اسفند ماه تعلق داشت و تاریخ کاشت 15 فروردین دارای بیشترین قطر گل (17.9 میلی متر) بود. در بررسی اثر متقابل تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی، بیشترین ارتفاع بوته (49.7 سانتی متر)، عملکرد گل تازه و خشک (به ترتیب 810 و 198.2 گرم در متر مربع) به تیمار کاشت 15 آبان ماه و استفاده از 0.8 گرم بذر در متر مربع تعلق داشت، ولی بیشترین میزان اسانس و کامازولن (به ترتیب 0.63 و 5.9 درصد وزنی بر اساس وزن خشک) و بیشترین عملکرد اسانس (0.97 گرم در متر مربع) مربوط به تاریخ کاشت 15 اسفندماه و 0.4 گرم بذر در متر مربع بود. با توجه به نتایج حاصل به نظر می رسد 15 اسفندماه بهترین تاریخ کاشت و 0.4 گرم بذر در متر مربع بهترین میزان بذر مصرفی جهت کاشت بابونه آلمانی اصلاح شده رقم پرسو در محل مورد تحقیق می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 894

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 534 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    309-320
تعامل: 
  • استنادات: 

    5
  • بازدید: 

    2872
  • دانلود: 

    951
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر مراحل مختلف برداشت و همچنین روشهای مختلف اسانس گیری بر بازده اسانس گیاه آویشن (L. Thymus vulgaris) آزمایشهای جداگانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور انجام شد. در آزمایش اول، تیمارها شامل تاثیر مراحل مختلف برداشت (رویشی، اوایل گلدهی و گلدهی کامل) بر بازده اسانس استخراج شده از گیاه آویشن بود که با استفاده از روش تقطیر با آب انجام شد. ترکیبهای تشکیل دهنده کلیه اسانسها به وسیله دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. طبق نتایج بدست آمده از آزمایش اول مشخص شد که تاثیر مراحل مختلف برداشت بر بازده اسانس گیاه آویشن در سطح یک درصد معنی دار بود. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که بیشترین بازده اسانس مربوط به اوایل گلدهی بود که معادل 1.18% شد و نسبت به سایرین اختلاف معنی دار داشت. تجزیه و شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها نشان داد که در تمام مراحل برداشت و روشهای استخراج، تیمول، پارا-سیمن و گاما-ترپینن ترکیبهای عمده اسانس بودند. مقدار تیمول در اسانس در مراحل اوایل گلدهی و گلدهی کامل تفاوت جزئی داشت، ولی در مرحله قبل از گلدهی مقدار آن پایین تر بود. آزمایش دوم نیز شامل تاثیر روشهای مختلف اسانس گیری (تقطیر با آب، تقطیر با آب و بخار و تقطیر با بخار آب) بر بازده اسانس استخراج شده از گیاه آویشن در مرحله گلدهی کامل بود. نتایج حاصل از آزمایش دوم نشان داد که در مرحله گلدهی کامل، تاثیر روشهای مختلف اسانس گیری بر بازده اسانس گیاه آویشن در سطح یک درصد معنی دار بود. مقایسه میانگینها مشخص کرد که بیشترین بازده اسانس تولیدی مربوط به روش تقطیر با بخار آب و معادل 1.20% شد که با روش تقطیر با آب در یک سطح قرار داشت ولی نسبت به روش تقطیر با آب و بخار اختلاف معنی دار نشان داد. در روشهای مختلف تقطیر نیز میزان تیمول در اسانس تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت ولی به صورت مشاهده ای درصد تیمول در روش تقطیر با آب کمی بالاتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج این تحقیق، می توان مرحله اوایل گلدهی و روش تقطیر با بخار آب را به عنوان مناسبترین زمان برداشت و روش استخراج برای اسانس آویشن باغی معرفی نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2872

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 951 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 5 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    321-332
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1147
  • دانلود: 

    675
چکیده: 

(Boiss.) B. Fedtsch. Bunium persicum که در فارسی زیره کوهی یا زیره سیاه نامیده می شود، گیاهیست معطر، که به طور وحشی در بیشتر مناطق ایران پراکنش دارد. از زیره سیاه در صنایع داروسازی، غذایی، آرایشی، بهداشتی و نوشابه سازی استفاده می شود و همچنین یکی از گیاهان معروف طب سنتی به حساب می آید. بررسیهای انجام شده نشان می دهد که توانایی خوبی برای تولید زراعی این گیاه ارزشمند در ایران وجود دارد و جهت بهبود تولید این گیاه، مطالعه و شناخت عوامل موثر بر عملکرد کمی و کیفی گیاه امری ضروریست. در این تحقیق به منظور بررسی اثر وزن غده و عمق کاشت روی صفات زراعی زیره سیاه، آزمایشی بر اساس طرح پایه بلوکهای کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل با سه تکرار اجرا شد. فاکتور عمق کاشت در 5 سطح شامل 5، 10، 15، 20 و 25 سانتی متر بود و فاکتور وزن غده در 3 سطح ³2، 4-2 و 6-4 گرم در نظر گرفته شد و در سال 1385 در مزرعه تحقیقاتی مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی اجرا شد. عمق کاشت بر درصد سبزشدن غده ها، ارتفاع، تعداد چتر در بوته، عملکرد بوته و وزن هزاردانه تاثیر بسیار معنی داری (99%a³) داشت. فاکتور وزن غده بجز در مورد صفت ارتفاع روی سایر صفات اثر معنی داری نداشت. اثر متقابل دو فاکتور عمق کاشت و وزن غده در مورد صفات ارتفاع، تعداد چترک در چتر و عملکرد بذر اثر بسیار معنی داری (99%a³) داشت. بیشترین عملکرد بذر در بوته مربوط به عمق 10 سانتی متر و کمترین عملکرد مربوط به عمق 25 سانتی متر بود. بیشترین وزن هزاردانه و کمترین وزن هزاردانه نیز مربوط به همین سطوح تیمارها بود. بنابراین توصیه می شود برای انتقال غده از خزانه به زمین اصلی، از غده های با وزن بالای 2 گرم استفاده شود و در عمق 10 سانتی متر کشت شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1147

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 675 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    333-346
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1084
  • دانلود: 

    584
چکیده: 

در این پژوهش اثر بازدارندگی اکالیپتوس (Eucalyptus globules Labill.) بر جوانه زنی و رشد علف هرز پنجه مرغی ()Cynodon dactylon (L.) Pers. به صورت: الف) غلظتهای متفاوت اسانس (20ppm، 50ppm، 100ppm) با روش محلول پاشی، ب) مقادیر مختلف برگ (2، 5 و 10 درصد وزنی) به صورت مالچ و مخلوط با خاک در چهار تکرار و ج) تاثیر غلظتهای مختلف اسانس (20ppm، 50ppm، 100ppm) و عصاره (25، 50 و 75 درصد) بر فرایند جوانه زنی ریزومهای این علف هرز با سه تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در سه آزمایش مجزا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که تاثیر غلظتهای مختلف اسانس به صورت محلول پاشی باعث کاهش رشد و ارتفاع بوته ها شد. کمترین میزان رشد رویشی در تیمار محلول پاشی با اسانس (100ppm) بود که پس از گذشت چهار ماه بتدریج نشانه های زردی و خشکیدگی در آنها ظاهر شد. مالچ اکالیپتوس نیز تاثیر بازدارندگی قابل توجهی بر جوانه زنی ریزومها داشت، به گونه ای که در 50 درصد تیمار مالچ اکالیپتوس جوانه زنی ریزومها به طور کامل متوقف شد. بیشترین تعداد ساقه روییده شده از هر ریزوم در تیمار شاهد مشاهده شد. در آزمایش سوم فرایند جوانه زنی ریزومها تحت تاثیر اسانس و عصاره اکالیپتوس قرار گرفت. جوانه زنی و ظهور گیاهچه ها با افزایش غلظت اسانس کاهش می یافت. غلظت 25 درصدی عصاره، جوانه زنی را 66 درصد کاهش داد ولی غلظتهای 50 درصد و 75 درصد آن باعث توقف کامل جوانه زنی شد. از نتایج بدست آمده استنباط می شود که عصاره و بعد اسانس اکالیپتوس دارای پتانسیل بالقوه در کنترل و مدیریت علف هرز پنجه مرغی بوده و می توان در راستای تحقق کشاورزی ارگانیک و تهیه علف کشهای با منشا طبیعی از آن استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1084

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 584 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    347-363
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1115
  • دانلود: 

    622
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر آبیاری و کشت دیم بر شاخصهای فیزیولوژیک رشد، آزمایشی در سالهای 85-1384 در ایستگاه تحقیقات البرز، واقع در جنوب شهرستان کرج انجام شد. در این تحقیق از گیاه دارویی بومادران (Achillea millefoliun L.) استفاده شد. در سال اول آزمایش و پس از استقرار گیاه، آبیاری انجام نشد. پس از قطع آبیاری، وضعیت زنده مانی گیاهان در کرتهای آزمایشی و شرایط بدون آبیاری آزمون شد و نسبت به تعیین شاخصهای فیزیولوژیک رشد اقدام شد. در سال دوم آزمایش، تاثیر مقادیر مختلف آب آبیاری بر شاخصهای فیزیولوژیک رشد گیاه مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارها شامل آبیاری کامل (بدون تنش آبی) و همچنین اجرای عملیات آبیاری بر اساس 30 (تنش ملایم)، 60 (تنش متوسط) و 90 (تنش شدید) میلی متر تبخیر از سطح تشتک تبخیر کلاس A بود که در مقایسه با تیمار بدون آبیاری به عنوان شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. زمان اعمال تیمارها از ابتدای رشد و پس از استقرار گیاه، تا انتهای دوره رشد در مزرعه بود. به این منظور، پس از رسیدن به سطح تبخیر هر کدام از مقادیر ذکر شده از تشتک تبخیر، بلافاصله به وسیله کنتور نسبت به افزایش رطوبت خاک تا حد ظرفیت زراعی اقدام شد. همچنین میزان رطوبت موجود در خاک، با استفاده از توزین نمونه های تر و خشک خاک در هر کدام از کرتهای آزمایشی نیز اندازه گیری شد. در این بررسی، شاخصهای فیزیولوژیک رشد ازجمله تولید ماده خشک، شاخص سطح برگ، سرعت رشد نسبی و سرعت رشد محصول تعیین شد. طبق نتایج حاصل، در سال اول آزمایش و در شرایط دیم، میزان تجمع ماده خشک تا میزان 2250 درجه روز رشد یا GDD افزایش یافت و از این مرحله به بعد کاهش نشان داد. در سال دوم آزمایش، میزان رشد مجدد گیاه در شرایط دیم به طور محسوسی کاهش یافت و خشک شد. با استفاده از مقادیر مختلف آبیاری و با افزایش رطوبت خاک از تنش شدید تا تنش ملایم، میزان تجمع ماده خشک و شاخص سطح برگ افزایش یافت. در تمام تیمارهای تنش آبی در حدود 3000 درجه روز رشد، کاهش و سیر نزولی رشد مشاهده شد. طبق نتایج بدست آمده تیمار مربوط به تنش ملایم بیشترین کارایی را نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1115

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 622 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    364-375
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1554
  • دانلود: 

    715
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر تیمارهای هورمونی بر کالزایی و باززایی در گیاه رازیانه، پنج ریزنمونه (برگ، هیپوکوتیل، مریستم انتهایی، ریشه و طوقه) انتخاب شد. بذر گیاه رازیانه بعد از استریل به محیط آب در لوله آزمایش روی پل کاغذی کشت و در دمای 24oC با 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی قرار داده شد و بعد از گذشت 15 روز که گیاه به ارتفاع حدود 10 سانتی متر رسید ریزنمونه ها تهیه شدند. القای کالوس با کشت ریزنمونه ها روی محیط 1/2 MS با 9 تیمار هورمونی شامل هورمون2,4-D  2)، 4 و 8 میلی گرم در لیتر) و BAP (0.25، 0.5 و 1 میلی گرم در لیتر) تحت شرایط 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی و دمای 24oC انجام شد. اندازه کالوس، وزن کالوس و درصد کالزایی در هر یک از تیمارهای بکار رفته اندازه گیری شد. با درنظر گرفتن صفات فوق هورمونی 2 و 4 میلی گرم در لیتر2,4-D  و 0.25 و 0.5 میلی گرم در لیتر BAP بهترین ترکیبهای هورمونی و نیز هیپوکوتیل و مریستم انتهایی بهترین ریزنمونه ها شناخته شدند. در مرحله باززایی کالوس محیط 1/2 MS با 9 ترکیب هورمونی یاد شده به همراه2,4-D  (0.2 میلی گرم در لیتر) و BAP ، (0.5، 2، 4، 15، 20 و 25 میلی گرم در لیتر) وTDZ  (15 و 20 میکرولیتر) و محیط 1/2 MS بدون هورمون در نظر گرفته شد که محیط MS 1/2 بدون هورمون بهترین محیط باززایی را نشان داد. به منظور مطالعه تولید اسانس در فاز کشت سوسپانسیون سلولی بهترین تیمار در فاز کالزایی انتخاب شد و کالوس به محیط سوسپانسیون سلولی به محیط کشت MS 1/2 شامل (2,4-D میلی گرم در لیتر) وBAP   0.25)میلی گرم در لیتر) منتقل و در شرایط تاریکی در دمای 24oC روی شیکر با 100 دور در دقیقه قرار داده شدند. بعد از 4 هفته طیف نگاری جرمی انجام شد که تولید موادی همچون آلفا-پینن و لیمونن در محیط کشت بافت گزارش شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1554

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 715 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2009
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (45)
  • صفحات: 

    376-385
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    273
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Burn wound is suitable site for incidence of resistant infections. Thus, the research for finding effective drugs against this problem is necessary. Medicinal herbs with antimicrobial activity have important role in traditional medicine. The purpose of this study was to determine antibacterial activity of methanolic extract of Terminalia catappa L. fruit against bacteria isolated from burn wound infections and to compare with effects of some selected antibiotics.First, a sample of methanolic extract of the Terminalia catappa fruit was prepared and then its antibacterial activity against 8 bacteria from 100 samples of burn wound infection were evaluated by well diffusion method at concentration of 40 mg/ml and then Agar Serial Dilution method in the range of 0.039-20mg/ml. Also, the MIC (Minimal Inhibitory Concentration) of extract was determined. The antibacterial activity of selective antibiotics was tested by disk diffusion method. The onava test was used to compare the results. The results from the antibacterial tests demonstrated that the Terminalia catappa methanolic extract had been effected against all of Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp. and more than 80% of Staphylococcus aureus/epidermidis/saprophyticus, and against 50% of Escherichia coli. The MIC of the extract against all the sensitive cases was 20 mg/ml. The bacteria were often resistant to selective drugs .There was significant difference between the effects of plant and antibiotics on Pseudomonas aeruginosa (P<0.001), Acinetobacter spp. (P<0.05) and Staphylococcus cases (P<0.05). This study demonstrated that methanolic extract of Terminalia catappa have excellent antibacterial activity against most of bacteria isolated from burn wound infections and its effect is better than selective antibiotics. However, we need more in vitro and in vivo investigation.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 273

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    376-385
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1096
  • دانلود: 

    580
چکیده: 

مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.) گیاهی از خانواده Lamiaceae و انحصاری ایران می باشد. این گیاه علاوه بر استفاده سنتی از نظر کاربرد در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی نیز حائز اهمیت است. سه توده ژنتیکی این گونه جمع آوری شده از استان قزوین در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه کشت شد. سرشاخه های گلدار آنها از پایه های سه ساله در چین های مختلف برداشت شده و مورد مقایسه آماری قرار گرفتند. از سرشاخه های خشک شده به روش تقطیر با آب به مدت 3 ساعت اسانس گیری بعمل آمد و میزان اسانس بر اساس درصد ماده خشک محاسبه شد. در عرصه طبیعت شنین با 3.3% بالاترین میزان اسانس و پس از آن آبگرم با 3% و آروچان با 2.21% در مرتبه های بعدی قرار گرفتند. در مزرعه میزان اسانس توده های ژنتیکی در چین های مختلف روند یکسانی نشان نداد. در چین های اول و دوم آبگرم و در چین سوم آروچان بیشترین اسانس را دارا بودند. بیشترین کاهش اسانس در مقایسه بین گیاهان کشت شده و عرصه طبیعت مربوط به شنین بود. از لحاظ میزان تیمول بین توده ها در نمونه های جمع آوری شده از طبیعت در دامنه 35% تا 36% بود. اما در شرایط کشت شده بیشترین میزان تیمول مربوط به چین سوم آبگرم (49.6%) و بعد چین دوم آروچان (38.3%) و چین اول شنین (38.1%) بود. کارواکرول در نمونه های طبیعت حدود 1% و بیشتر از نمونه های کشت شده بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1096

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 580 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    398-402
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    704
  • دانلود: 

    498
چکیده: 

جنس Scaligeria از تیره چتریان است و در ایران 7 گونه دارد که یکی از گونه های معطر آن، گیاه .Scaligeria assyriaca Freyn & Bornm است. این گیاه در رویشگاههای طبیعی کشور یافت می شود. هدف از این تحقیق مقایسه کمی و کیفی اسانس برگ و میوه این گونه بود. این گیاه از منطقه ای بین اسفراین و بجنورد در استان خراسان جمع آوری شد و با روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. برای شناسایی ترکیبهای اسانس از دستگاههای گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگراف متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. بررسی و مقایسه نتایج نشان می دهد که در برگ؛ جرماکرن (%21.1)D، بتا-کاریوفیلن (13.4%)، آلفا-کوپائن (10.2%)، بتا-سزکویی فلاندرن (10%) و در میوه؛ میریستیسین (24.3%)، جرماکرن (%13.7)D، المیسین (11%)، کسان (9.5%) و بتا-سزکویی فلاندرن (8.7%) ترکیبهای اصلی اسانس گیاه را تشکیل می دادند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 704

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 498 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    403-413
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    2173
  • دانلود: 

    585
چکیده: 

گزنه دو پایه (Urtica dioica L.)، دارای خاصیت درمانی در معالجه بیماریهای مزمن انسان می باشد. در این پژوهش اثر ضد ویروسی عصاره های آبی و الکلی گزنه در مهار ویروسهای بیماری زای ایجاد کننده موزائیک گل رز در محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 530 نمونه از گونه های مختلف رز دارای علایم موزائیک و یا بدون علایم از مناطق محتلف تهران و حومه جمع آوری شد. نمونه ها توسط آزمونهای سرولوژیک الیزای مستقیم و غیرمستقیم برای عوامل ویروسی موزائیک آرابیس Arabis mosaic virus و لکه حلقوی نکروتیک درختان میوه هسته دار ringspot Prunus necrotic virus مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 20 قلمه از نمونه های رز آلوده به هر دو ویروس به محیط کشت MS انتقال داده شدند. سه غلظت (5.0، 2 و 5 میلی گرم اسانس 1.0 میلی لیتر از محیط کشت) از عصاره های آبی و اتانولی تهیه شده از بافت خشک برگ و ریشه گیاه گزنه به محیط های کشت حاوی قلمه های آلوده اضافه شد. قلمه های تیمار شده 30 روز پس از تیمار از لحاظ غلظت آلودگیهای ویروسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که عصاره آبی گزنه در مقایسه با عصاره الکلی از توان بیشتری در مهار عوامل ویروسی موزائیک رز برخوردار است. عصاره های آبی گزنه با غلظتهای 2 و 5 و الکلی (اتانول) با غلظتهای 0.5mg/ml و 2mg/ml موجب حذف به ترتیب 90% آلودگی ویروس ArMV و 42% آلودگی PNRSV از قلمه های رز مورد بررسی شدند. نتایج این بررسی نشان می دهد عصاره های آبی و الکی گزنه دارای اثر منفی در تکثیر عوامل ویروسی ایجاد کننده موزائیک در رز می باشند و این احتمال وجود دارد که بتوان جهت عاری سازی گونه های رز از آلودگیهای ویروسی در محیط های کشت از آنها استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2173

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 585 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    414-428
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    883
  • دانلود: 

    487
چکیده: 

هدف از آنالیز شاخصهای فیزیولوژیک رشد، تفسیر و تشریح چگونگی پاسخ گیاهان به یک وضعیت محیطی معین است. به منظور بررسی تاثیر قارچ میکوریز آربوسکولار (AMF)، کود P2O5 و دور آبیاری بر شاخصهای فیزیولوژیک رشد گشنیز، تحقیق حاضر در سال 1385 در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور انجام شد. آزمایش مزرعه ای به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل کاربرد و عدم کاربرد قارچ میکوریزی (Glomus hoi)، مقادیر صفر، 16 و 32 کیلوگرم در هکتار کود P2O5 (سوپر فسفات تریپل) و دو سطح دور آبیاری که آبیاری بعد از 30 میلی متر تبخیر از سطح تشتک تبخیر (شرایط بدون تنش خشکی) و آبیاری بعد از 60 میلی متر تبخیر (شرایط تنش خشکی) بودند. نتایج هفت مرحله نمونه برداری نشان داد که کاربرد قارچ میکوریزی، 32 کیلوگرم کود P2O5 در هکتار و شرایط بدون تنش، ماده خشک، شاخص سطح برگ، سرعت رشد نسبی، سرعت جذب خالص و سرعت رشد محصول را افزایش داد، ضمن آنکه این صفات در شرایط تنش بشدت کاهش یافتند. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که قارچ میکوریزی با برقراری همزیستی با ریشه گشنیز، توانست جذب فسفر را افزایش دهد. این امر می تواند مصرف کودهای فسفره در مزارع را کاهش دهد بدون آن که عملکرد کمی و کیفی گیاه کاهش پیدا کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 883

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 487 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    3 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    429-440
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1718
  • دانلود: 

    683
چکیده: 

.Artemisia aucheri Boiss گیاهی بوته ای از خانواده Asteraceae می باشد که در سراسر ایران پراکنده است. این گیاه در طب سنتی ایران، به عنوان قابض، ضدعفونی کننده، ضد میکروب، ضد انگل و ضد مسمومیت بکار می رود. هدف از این مطالعه، ارزیابی خاصیت ضد میکروبی اسانس حاصل از اندام هوایی این گیاه، بر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها شامل باکتریهای گرم منفی، گرم مثبت، قارچهای رشته ای و مخمر با استفاده از روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن) و روش رقت سازی در لوله (میکروبراث دایلوشن) بود. شناسایی اجزای اسانس با استفاده از GC و GC/MS وجود 54 ترکیب را نشان داده که مجموعا 98% از کل اسانس را تشکیل می دهند. ژرانیل استات (17.2%)، آلفا- سیترال (17.1%)، لینالول (12.7%)، ژرانیول (10.7%) و Z-سیترال (10.5%) از اجزای اصلی اسانس می باشند. نتایج مطالعات ضد میکروبی نشان داد که اثر ضد میکروبی اسانس درمنه کوهی با افزایش غلظت، افزایش می یابد. اسانس حاصل از اندام هوایی گیاه، اثر ضد قارچی بسیار خوبی نشان داد. اثر ضد قارچی اسانس از اثر ضد باکتریایی آن بیشتر بود. باکتریهای گرم منفی نسبت به باکتریهای مثبت مقاوم تر بودند. متوسط میانگین قطر هاله عدم رشد اسانس درمنه کوهی بر باکتریهای گرم مثبت و قارچها به ترتیب از اثر وانکومایسین و آمفوتریسین B بیشتر بود و این اثر در باکتریهای گرم منفی از جنتامایسین کمتر بود. مطالعات بیشتری لازم است تا کارایی اسانس در مقابل ایزوله های بالینی ارزیابی شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1718

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 683 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button