مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

840
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر پارامترهای رشدی و کمیت و کیفیت اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L)

صفحات

 صفحه شروع 808 | صفحه پایان 817

چکیده

 مرزه با نام علمی Satureja hortensis L. متعلق به خانواده نعناعیان, گیاهی علفی و یک ساله می باشد. به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید (SA) (شاهد, 200, 400 و 600 میلی گرم در لیتر) بر رشد و خواص کمی و کیفی اسانس گیاه مرزه, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار انجام گردید. تجزیه اسانس به وسیله دستگاه های GC و GC/MS, مشخص شد. نتایج نشان داد که وزن تر در تیمار 200 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید افزایش معنی داری را نسبت به شاهد نشان داد. میزان اسانس در شاهد %3.1 و در 200 میلی گرم در لیتر %3.7 بود که این تفاوت معنی دار بود. ترکیب های اصلی شناسایی شده شامل کارواکرول, گاما - ترپینن, آلفا - ترپینن و پی - سیمن بودند. سالیسیلیک اسید باعث افزایش آلفا - ترپینن از %4.4 (شاهد) به %7.7 (200 میلی گرم در لیتر), بتا - میرسن از %2.5 (شاهد) به %4.3 (200 میلی گرم در لیتر) و پارا - سیمن از %1.9 (شاهد) به %2.5 (200 میلی گرم در لیتر) و کاهش کارواکرول از %44.8 (شاهد) به %38.5 (200 میلی گرم در لیتر) شد. نتایج نشان داد که سالیسیلیک اسید باعث تغییرات در کمیت و کیفیت اسانس می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیاتی، پریسا، و روشن، وحید. (1392). بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر پارامترهای رشدی و کمیت و کیفیت اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(4 (پیاپی 62))، 808-817. SID. https://sid.ir/paper/104851/fa

    Vancouver: کپی

    حیاتی پریسا، روشن وحید. بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر پارامترهای رشدی و کمیت و کیفیت اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(4 (پیاپی 62)):808-817. Available from: https://sid.ir/paper/104851/fa

    IEEE: کپی

    پریسا حیاتی، و وحید روشن، “بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر پارامترهای رشدی و کمیت و کیفیت اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 4 (پیاپی 62)، pp. 808–817، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا