مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

816
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد کودهای زیستی و کود دامی بر عملکرد اقتصادی و ویژگی های کیفی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L)

صفحات

 صفحه شروع 610 | صفحه پایان 625

کلیدواژه

چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L)Q2

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر کود دامی و کودهای زیستی بر عملکرد اقتصادی و ویژگی های کیفی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L).) آزمایشی در مزرعه پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل در سال زراعی 91 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. کود دامی در سه مقدار 0, 10 تن و 20 تن در هکتار و کاربرد کود زیستی در هشت سطح: شاهد (بدون مصرف کود زیستی), نیتروکسین, بیوسولفور, فسفات بارور2, نیتروکسین+بیوسولفور, نیتروکسین+فسفات بارور2, بیوسولفور+فسفات بارور2 و نیتروکسین+بیوسولفور+فسفات بارور تیمارهای آزمایشی بودند. سطوح مختلف کود دامی به عنوان عامل اصلی و تیمارهای کود زیستی به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. صفات مورد مطالعه شامل عملکرد اقتصادی, سنجش سبزینگی برگ, مقدار کلروفیل a و b, کاروتنوئید, کربوهیدرات, آنتوسیانین, میزان پروتئین, میزان پتاسیم و فسفر بود که براساس نتایج, مصرف سطوح مختلف کود دامی و تیمارهای کود زیستی و برهم کنش آنها بر این صفات معنی دار شد. بیشترین مقدار عملکرد اقتصادی (1290 kg.h-1) و میزان پروتئین (841.42 mg.g-1) با مصرف همزمان 10 تن در هکتار کود دامی و نیتروکسین و بالاترین مقدار آنتوسیانین کاسبرگ (0.45 mg.g-1) و کربوهیدرات (10.35.7 mg.g-1) در تیمار 20 تن در هکتار کود دامی و بیوسولفور+ فسفات بارور2 حاصل گردید. همچنین استفاده از 20 تن در هکتار کود دامی و تلفیق سه کود زیستی نیتروکسین, بیوسولفور و فسفات بارور2 سبب افزایش سبزینگی برگ, میزان کلروفیل a و b, کاروتنوئید, فسفر و پتاسیم نسبت به شاهد شد. نتایج نشان داد که مصرف همزمان کودهای دامی و زیستی, نسبت به مصرف جداگانه آنها می تواند در افزایش عملکرد اقتصادی و ویژگی های کیفی چای ترش نقش موثری را ایفا کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، مریم، دهمرده، مهدی، خمری، عیسی، و نجاتی یزدی نژاد، مسعود. (1394). تاثیر کاربرد کودهای زیستی و کود دامی بر عملکرد اقتصادی و ویژگی های کیفی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(4 (پیاپی 72))، 610-625. SID. https://sid.ir/paper/104856/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی مریم، دهمرده مهدی، خمری عیسی، نجاتی یزدی نژاد مسعود. تاثیر کاربرد کودهای زیستی و کود دامی بر عملکرد اقتصادی و ویژگی های کیفی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(4 (پیاپی 72)):610-625. Available from: https://sid.ir/paper/104856/fa

    IEEE: کپی

    مریم نعمتی، مهدی دهمرده، عیسی خمری، و مسعود نجاتی یزدی نژاد، “تاثیر کاربرد کودهای زیستی و کود دامی بر عملکرد اقتصادی و ویژگی های کیفی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 4 (پیاپی 72)، pp. 610–625، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button