مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

759
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف عصاره آویشن (.Thymus vulgaris L) بر رشد، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی مصرف کننده نیترات سدیم در آب آشامیدنی

صفحات

 صفحه شروع 598 | صفحه پایان 609

چکیده

 به منظور بررسی اثرات مصرف 27.4 میلی گرم نیترات سدیم یا سطوح مختلف صفر, 0.2, 0.4 و 0.6 درصد عصاره آویشن (Thymus vulgaris L.) در آب آشامیدنی حاوی نیترات سدیم بر رشد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی, تعداد 220 قطعه جوجه نر یک روزه نژاد راس (308) به طور تصادفی در 5 گروه انتخاب شدند. تفاوت معنی داری برای مصرف خوراک, افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک بین جوجه های گوشتی تیمارهای مختلف در کل دوره آزمایشی مشاهده نشد (p>0.05). البته استفاده از سطوح مختلف عصاره آویشن یا نیترات تاثیری بر میزان گلوکز, کلسترول و تری گلیسرید و همچنین سطح آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز خون جوجه های گوشتی نداست (p>0.05). مصرف نیترات میزان HDL را به طور معنی داری در مقایسه با تیمار شاهد افزایش داد (p<0.05) ولی مصرف سطوح %0.2 و %0.4 آویشن به همراه نیترات باعث کاهش میزان HDL گردید. در مقایسات مستقل هم مصرف عصاره آویشن منجر به کاهش HDL خون گردید. همچنین وزن نسبی ران, سینه, کبد, قلب, شش, طحال و چربی محوطه بطنی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (p>0.05). به طور کلی مصرف عصاره آویشن تاثیری بر عملکرد جوجه های مصرف کننده نیترات نداشت ولی از طریق کاهش اکسیداسیون LDL موجب کاهش سطح HDL خون جوجه های گوشتی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بومی، توحید، و دانشیار، محسن. (1394). تاثیر سطوح مختلف عصاره آویشن (.Thymus vulgaris L) بر رشد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی مصرف کننده نیترات سدیم در آب آشامیدنی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(4 (پیاپی 72))، 598-609. SID. https://sid.ir/paper/104857/fa

    Vancouver: کپی

    بومی توحید، دانشیار محسن. تاثیر سطوح مختلف عصاره آویشن (.Thymus vulgaris L) بر رشد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی مصرف کننده نیترات سدیم در آب آشامیدنی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(4 (پیاپی 72)):598-609. Available from: https://sid.ir/paper/104857/fa

    IEEE: کپی

    توحید بومی، و محسن دانشیار، “تاثیر سطوح مختلف عصاره آویشن (.Thymus vulgaris L) بر رشد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی مصرف کننده نیترات سدیم در آب آشامیدنی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 4 (پیاپی 72)، pp. 598–609، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104857/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button