مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,079
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

278
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 52

چکیده

 به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف تربوتالین, یک اگونیست بتاآدرنرژیک, در جیره غذایی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار شامل سطوح صفر (شاهد), 7.5 و 15ppm (قسمت در میلیون) تربوتالین در کیلوگرم جیره و چهار تکرار (10 قطعه جوجه در هر تکرار), جمعا 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه کاب از سن 29 روزگی تا 49 روزگی به اجرا گذاشته شد. اندازه گیری خوراک مصرفی و وزن زنده جوجه ها به صورت هفتگی انجام گرفت. در پایان دوره آزمایش از هر تیمار 20 قطعه جوجه به طور تصادفی برای خونگیری و هشت قطعه جوجه برای تجزیه لاشه انتخاب شدند. فراسنجه های خونی با روش های اسپکتروفتومتری و هورمون ها به روش رادیوایمیونواسی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که اثر تربوتالین در سطح پایین بر روی افزایش وزن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری داشت (p<0.05). افزودن سطح پایین تربوتالین به جیره سبب افزایش وزن لاشه, نسبت وزن لاشه به وزن زنده, وزن سینه و وزن ران به ترتیب به میزان 10.2, 5.22, 3.41 و 4.81 درصد و کاهش چربی شکمی به میزان 22.8 درصد نسبت به گروه شاهد گردید (p<0.05). همچنین, افزودن تربوتالین در جیره جوجه ها سبب افزایش معنی داری در درصد پروتئین سینه و ران و نیز کاهش درصد چربی سینه نسبت به گروه شاهد گردید (p<0.05). استفاده از هر دو سطح تربوتالین در جیره جوجه ها باعث افزایش معنی داری در سطوح گلوکز, تری گلیسرید, کلسترول و تیروکسین خون شد (p<0.05), در صورتی که سطوح انسولین, ازت اوره ای و اسید اوریک خون را کاهش داد (p<0.05). استفاده از تربوتالین اثر معنی داری بر سطوح اسیدهای آمینه آلانین و گلوتامین و آنزیم های کراتین کیناز و آسپارتات آمینوترانسفراز خون جوجه ها نداشت. بر اساس نتایج این آزمایش می توان نتیجه گرفت که استفاده از تربوتالین بویژه سطح 7.5 ppm در کیلوگرم جیره جوجه های گوشتی باعث افزایش عملکرد و کیفیت لاشه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسلمی پور، فرید، گلزارادبی، شهرام، داوودی، جابر، و کمالی سروستانی، محمدعلی. (1390). اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه‌ های خونی جوجه‌ های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 24(2 (پیاپی 91))، 43-52. SID. https://sid.ir/paper/200895/fa

    Vancouver: کپی

    مسلمی پور فرید، گلزارادبی شهرام، داوودی جابر، کمالی سروستانی محمدعلی. اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه‌ های خونی جوجه‌ های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(2 (پیاپی 91)):43-52. Available from: https://sid.ir/paper/200895/fa

    IEEE: کپی

    فرید مسلمی پور، شهرام گلزارادبی، جابر داوودی، و محمدعلی کمالی سروستانی، “اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه‌ های خونی جوجه‌ های گوشتی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 2 (پیاپی 91)، pp. 43–52، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button