مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پروفایل فیتوشیمیایی گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف نگهداری پس از برداشت و تعیین بهترین مدت زمان تقطیر

صفحات

 صفحه شروع 732 | صفحه پایان 742

چکیده

 گل محمدی از خانواده گل سرخیان (Rosaceae), مهمترین گونه برای تهیه عطر رز و گلاب است. به دلیل حجم زیاد گل های برداشت شده در زمان گلدهی و انباشته شدن آنها در کارخانه ها و کارگاه های استحصال اسانس, از زمان برداشت تا استخراج اسانس به طور معمول مدت زمان زیادی طول می کشد. انباشته شدن گل ها افزایش سرعت تنفس و دما و در نتیجه کاهش کمیت و کیفیت اسانس آنها را به دنبال خواهد داشت. در این مطالعه برای بررسی تاثیر شرایط متفاوت نگهداری گل ها پس از برداشت, آزمایشی به صورت فاکتوریل با عوامل مدت زمان نگهداری پس از برداشت, دمای نگهداری و ظرف نگهداری, در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار طراحی گردید. همچنین به منظور بررسی تاثیر مدت زمان های متفاوت فرایند اسانس گیری بر میزان و کیفیت اسانس, آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. استخراج اسانس از گلبرگ ها به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه طرح کلونجر انجام شد و به منظور جداسازی و شناسایی ترکیب های موجود در اسانس, از دستگاه های GC و GC/MS استفاده گردید. نتایج بیانگر بالاتر بودن میزان اسانس و همچنین برتری کیفیت اسانس حاصل در روش نگهداری پس از برداشت گلبرگ ها در ظرف حاوی آب در یخچال, به خصوص به مدت 48 ساعت, نسبت به سایر روشهای نگهداری و حتی نسبت به استخراج اسانس بلافاصله پس از برداشت گل ها بود. به علاوه اینکه با افزایش مدت زمان اسانس گیری میزان اسانس حاصل افزایش یافت و اسانس حاصل از 3.5 ساعت اسانس گیری از نظر بازده و ترکیب های اسانس بهترین مدت زمان برای فرایند استخراج اسانس از گل محمدی در این آزمایش شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، مریم، احمدی، نوراله، سفیدکن، فاطمه، شجاعیان، عبدالعلی، و مظاهری، علیرضا. (1394). بررسی پروفایل فیتوشیمیایی گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف نگهداری پس از برداشت و تعیین بهترین مدت زمان تقطیر. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(4 (پیاپی 72))، 732-742. SID. https://sid.ir/paper/104869/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی مریم، احمدی نوراله، سفیدکن فاطمه، شجاعیان عبدالعلی، مظاهری علیرضا. بررسی پروفایل فیتوشیمیایی گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف نگهداری پس از برداشت و تعیین بهترین مدت زمان تقطیر. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(4 (پیاپی 72)):732-742. Available from: https://sid.ir/paper/104869/fa

    IEEE: کپی

    مریم میرزایی، نوراله احمدی، فاطمه سفیدکن، عبدالعلی شجاعیان، و علیرضا مظاهری، “بررسی پروفایل فیتوشیمیایی گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف نگهداری پس از برداشت و تعیین بهترین مدت زمان تقطیر،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 4 (پیاپی 72)، pp. 732–742، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104869/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button