مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد لیستریایی عصاره اتانولی و آبی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba DC. ) در محیط کشت و شیر

صفحات

 صفحه شروع 391 | صفحه پایان 400

کلیدواژه

خوشاریزه (Echinophora platyloba DC.)Q1

چکیده

لیستریا مونوسیتوژنز به عنوان یکی از باکتری های منتقله از مواد غذایی به ویژه محصولات لبنی شناخته می شود. تقاضا برای جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی با ترکیب های طبیعی افزایش یافته است. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر عصاره اتانولی و آبی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba DC. ) روی باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به روش تهیه رقّت لوله ای در محیط کشت مایع و شیر, طراحی و اجرا شد. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) از روش استاندارد میکرودایلوش (Microdilution) استفاده شد و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از کشت روی محیط جامد تعیین شد. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره های آبی و اتانولی به ترتیب 50 و mg/ml70 و حداقل غلظت باکتری کشی برای این عصاره ها به ترتیب 70 و mg/ml100 بدست آمد. براساس نتایج بدست آمده, هر دو عصاره آبی و اتانولی اثر ضد لیستریایی قابل قبولی در شیر از خود نشان دادند, به نحوی که جمعیت باکتریایی در گروه کنترل نسبت به تیمارهای حاوی این عصاره ها, در دمای 4 درجه سانتی گراد پس از گذشت 72 ساعت, اختلاف معنی داری نشان دادند (0. 05>P). همین نتایج در دمای 25 درجه سانتی گراد نیز بدست آمد که پس از گذشت 24 ساعت, بین گروه کنترل و تیمارهای حاوی عصاره (اتانولی و آبی) اختلاف معنی داری مشاهده شد (0. 05>P). نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی گیاه خوشاریزه, اثر ضد لیستریایی قوی تری نسبت به عصاره اتانولی داشت. همچنین مشخص گردید که تأثیر ضد لیستریایی عصاره آبی این گیاه در دمای 4 درجه نسبت به دمای 25 درجه بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنیادیان، مجتبی، روزخوش، تارا، و مشتاقی، حمداله. (1397). اثر ضد لیستریایی عصاره اتانولی و آبی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba DC. ) در محیط کشت و شیر. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(3 (پیاپی 89) )، 391-400. SID. https://sid.ir/paper/104881/fa

    Vancouver: کپی

    بنیادیان مجتبی، روزخوش تارا، مشتاقی حمداله. اثر ضد لیستریایی عصاره اتانولی و آبی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba DC. ) در محیط کشت و شیر. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(3 (پیاپی 89) ):391-400. Available from: https://sid.ir/paper/104881/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی بنیادیان، تارا روزخوش، و حمداله مشتاقی، “اثر ضد لیستریایی عصاره اتانولی و آبی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba DC. ) در محیط کشت و شیر،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 3 (پیاپی 89) ، pp. 391–400، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button