مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

737
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن میوه بلوط ایرانی، پسته وحشی و چهار گونه بادام وحشی

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 337

چکیده

بلوط ایرانی, پسته وحشی و بادام کوهی سه گونه از مهمترین گونه های جنگلی غرب کشور بوده که به عنوان گونه های اصلی در جنگل های زاگرس پراکنش دارند. میوه این گونه ها دارای روغن قابل توجه با خواص تغذیه ای مناسب بوده که آشنایی با آن می تواند نقش مهمی در اقتصادی کردن جنگل ایفاء کند. این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه ساختار روغن استخراج شده از میوه این سه گونه انجام شد. این تحقیق بر روی میوه بلوط ایرانی, پسته وحشی و چهار گونه بادام وحشی (بادام طاووسی, بادام کوهی, بادام برگ سنجدی و بادام زاگرسی) انجام شد. گونه های مورد مطالعه از قسمت های مختلف مناطق جنگلی در استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری شدند. در مناطق مورد مطالعه از هر گونه پنج درخت به طور تصادفی انتخاب و از هر درخت به طور متوسط یک کیلوگرم میوه از قسمت های مختلف تاج تهیه شد. نمونه ها به صورت جداگانه به منظور استخراج روغن به آزمایشگاه انتقال داده شد. استخراج روغن با استفاده از روش سوکسله انجام شد. ساختار اسید چرب روغن در گونه های مورد مطالعه عمدتاً حاوی اسیدهای چرب معمول در روغن های گیاهیست. اسیدهای چرب تک غیراشباع گونه های مختلف بادام به طور متوسط 80. 41%, پسته وحشی 51. 7% و بلوط ایرانی 45. 8% بدست آمد. متوسط اسیدهای چرب چند غیراشباع در بادام ها, پسته وحشی و بلوط ایرانی به ترتیب 13. 3%, 22. 8% و 25. 4% می باشد. از نظر اسیدهای چرب اشباع گونه های بادام با متوسط 5. 96% کمترین مقدار و پسته وحشی با 23. 3% بیشترین مقدار را دارند. میوه انواع بادام وحشی به ویژه گونه های بادام کوهی و بادام طاووسی از نظر ترکیب های اسید چرب روغن حائز اهمیت بوده و روغن آن دارای مقدار قابل توجهی از اسیدهای چرب غیراشباع است, بنابراین از نظر ساختار اسیدهای چرب در شرایط ممتازتری قرار دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایران منش، یعقوب، و جهانبازی گوجانی، حسن. (1396). مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن میوه بلوط ایرانی, پسته وحشی و چهار گونه بادام وحشی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(2 (پیاپی 82) )، 325-337. SID. https://sid.ir/paper/104954/fa

    Vancouver: کپی

    ایران منش یعقوب، جهانبازی گوجانی حسن. مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن میوه بلوط ایرانی, پسته وحشی و چهار گونه بادام وحشی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(2 (پیاپی 82) ):325-337. Available from: https://sid.ir/paper/104954/fa

    IEEE: کپی

    یعقوب ایران منش، و حسن جهانبازی گوجانی، “مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن میوه بلوط ایرانی, پسته وحشی و چهار گونه بادام وحشی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 2 (پیاپی 82) ، pp. 325–337، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104954/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button