مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه Pimpinella olivierioides Boiss. & Hausskn.

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 195

چکیده

 جنس Pimpinella با حدود 180-170 گونه در جهان, یکی از بزرگترین جنس های خانواده چتریان می باشد. براساس مطالعات فلور ایران, این جنس در فلات ایران, 25 گونه دارد که 22 گونه آن در ایران است و 6 گونه از آنها بومی هستند. گونه Pimpinella olivierioides Boiss. & Hausskn. در منطقه غرب و مرکز پراکنش دارد. هدف از انجام این تحقیق, تعیین ترکیب های شیمیایی موجود در اسانس گونه P. olivierioides می باشد. اندام های گیاه P. olivieroides در مرحله گلدهی در اواخر تیر 1391 از منطقه نهاوند جمع آوری و پس از تفکیک در دمای محیط خشک و بعد به ذرات کوچک آسیاب شدند. نمونه ساقه و برگ, ریشه و گل آذین به تفکیک با روش تقطیر با آب اسانس گیری شدند. برای جداسازی و شناسایی ترکیب های اسانس از دستگاه های گاز کروماتوگرافی GC و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. بازده اسانس ساقه و برگ گیاه P. olivieroides (بر پایه وزنی-وزنی خشک شده) 0. 09%, ریشه 0. 52% و گل آذین 0. 57% بود. بیشترین درصد ترکیب های اسانس ساقه و برگ, ریشه و گل آذین به ترتیب جرماکرن D (36. 5%, 21. 9% و 11. 1%) و بی سیکلوجرماکرن (7. 5%, 15. 9% و 4. 4%) بودند. بتا-بیزابولن (24. 9%) فقط در اسانس ریشه و ترانس-پینوکامفن (14. 7%) و سیس-پینوکامفن (13. 4%) دیگر ترکیب های شاخص اسانس ساقه و برگ بودند. نکته جالب توجه در مورد این اسانس ها, رنگ آنها بود که به ترتیب آبی روشن, آبی کاربنی و سبز چمنی بود. با مقایسه ترکیب های اصلی اسانس مشخص می شود که تنوع ترکیب ها در اسانس اندام های مختلف وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری، فاطمه، و احمدی، شهلا. (1396). بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه Pimpinella olivierioides Boiss. & Hausskn.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(2 (پیاپی 82) )، 185-195. SID. https://sid.ir/paper/104958/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری فاطمه، احمدی شهلا. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه Pimpinella olivierioides Boiss. & Hausskn.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(2 (پیاپی 82) ):185-195. Available from: https://sid.ir/paper/104958/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عسکری، و شهلا احمدی، “بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه Pimpinella olivierioides Boiss. & Hausskn.،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 2 (پیاپی 82) ، pp. 185–195، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button