مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گونه .Centaurea depressa M. Bieb

صفحات

 صفحه شروع 476 | صفحه پایان 485

چکیده

 گیاه Centaurea depressa M. Bieb. به نام گل گندم, یک گیاه داروییست که از عصاره آن برای شستشوی چشم استفاده می شود و ناراحتی های دستگاه گوارش را تا حدودی کاهش می دهد. در این تحقیق به منظور بررسی کمی و کیفی اسانس اندام های مختلف گونه C. depressa, گیاه از مناطق دماوند و تهران در مرحله گلدهی جمع آوری گردید. اندام های گیاهان به صورت سه نمونه ساقه همراه برگ, ریشه و گل آذین تفکیک شده, در دمای محیط خشک شده و بعد به ذرات کوچک آسیاب شدند. نمونه های فوق با روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. برای جداسازی و شناسایی ترکیب های اسانس از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. بازده اسانس ساقه و برگ, ریشه و گل آذین منطقه دماوند (بر پایه وزنی - وزنی خشک شده) به ترتیب %0.18, %0.13 و %0.07 و منطقه باغ گیاه شناسی به همان ترتیب %0.10, %0.13 و %0.08 بود. در منطقه دماوند بیشترین ترکیب های اسانس ساقه و برگ تیمول (%56.5), اسپاتولنول (%12.7) و جرماکرن (%9.9) D بود. ترکیب های اصلی اسانس ریشه پنتادکادین-1-ال (%32.2) و سیس-7-هگزادسن (%29.5) بودند. جرماکرن دی, جرماکرن B و تیمول (%32.4, %9.4 و %8.7) بیشترین ترکیب های اسانس گل آذین بودند. در منطقه باغ گیاه شناسی بیشترین ترکیب های اسانس ساقه و برگ اسپاتولنول (%25.4),(%14.5) Eudesma-4(15)-7-diene-1-b-ol  و جرماکرن (%13.7) D بود. ترکیب های اصلی اسانس ریشه تترادکانال (%30.7), کاریوفیلن اکساید (%23.7) و سیس-7- هگزادسن (%22.3) بود. تترادکانال (%82.3) و سیس-7-هگزادسن (%15.5) بیشترین ترکیب های اسانس گل آذین بودند. با توجه به نتایج در می یابیم که در ترکیب های اصلی اسانس دو رویشگاه و حتی اندام های مختلف یک رویشگاه تنوع وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری، فاطمه، و میرزا، مهدی. (1392). بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گونه .Centaurea depressa M. Bieb. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(2 (پیاپی 60))، 476-485. SID. https://sid.ir/paper/105390/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری فاطمه، میرزا مهدی. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گونه .Centaurea depressa M. Bieb. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(2 (پیاپی 60)):476-485. Available from: https://sid.ir/paper/105390/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عسکری، و مهدی میرزا، “بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گونه .Centaurea depressa M. Bieb،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 2 (پیاپی 60)، pp. 476–485، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105390/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button