مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمّی و کیفی اسیدهای چرب در بذر دو گونه گیاهی شورپسند Salicornia herbacea L. و Suaeda fruticosa (L. ) Forssk. به عنوان منبع روغن خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 243

چکیده

 تقریباً در تمام مناطق جهان به ویژه در مناطق خشک, موضوع شوری خاک در اثر عوامل طبیعی و انسانی در حال تبدیل شدن به یک مشکل عمده است. رشد سریع جمعیت, کمبود آب و افزایش شوری اراضی, عامل تهدیدکننده ای برای منابع غذایی محسوب می شود. استفاده از گیاهان مقاوم به شوری و خشکی یکی از راه کار های مهم مدیریتی در تولید مواد غذایی می باشد, گیاهان شورپسند (هالوفیت ها) ازجمله این گیاهان هستند و قابلیت کاربرد در تولید بذر, روغن و تولید گیاهان دارویی و علوفه را دارند. این پژوهش برای بررسی ویژگی های کمّی و کیفی روغن, ازجمله شناسایی اسید های چرب اشباع و غیراشباع در دو گیاه شورپسند Suaeda fruticosa (L. ) Forssk. و Salicornia herbacea L. انجام شد. بدین منظور بذرهای مورد مطالعه از ایستگاه تحقیقات گرمسار و کال شور جمع آوری شدند. در این تحقیق برای نمونه گیری از جامعه مورد مطالعه از روش تصادفی با استفاده از پلات گذاری تکرار دار استفاده شد. اندازه گیری بازده روغن با استفاده از روش سوکسوله و با استفاده از حلال انجام شد. پس از تهیه متیل استر روغن با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) مورد تجزیه قرار گرفت. سپس اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و براساس داده های بدست آمده میانگین ها با استفاده از آزمون LSD در سطح 5% مقایسه شدند. میانگین بازده روغن در گیاه Suaeda fruticosa برابر 30. 76% و در گیاه Salicornia herbacea برابر با 13. 88% شد. در هر دو نمونه گیاهی اسید چرب اشباع غالب پالمتیک اسید و اسید چرب غیراشباع غالب لینولئیک اسید بود. نتایج بیانگر آن است که گیاه Suaeda fruticosa با توجه به بازده بالای روغن و همچنین مقدار و ترکیب اسیدهای چرب غیر اشباع قابل رقابت با دیگر دانه های روغنی بوده و قابلیت این را دارد که به عنوان منبع جدید روغن خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهی، مریم، ساغری، محمد، زندی اصفهان، احسان، و جایمند، کامکار. (1396). بررسی کمّی و کیفی اسیدهای چرب در بذر دو گونه گیاهی شورپسند Salicornia herbacea L. و Suaeda fruticosa (L. ) Forssk. به عنوان منبع روغن خوراکی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(2 (پیاپی 82) )، 233-243. SID. https://sid.ir/paper/104960/fa

    Vancouver: کپی

    شاهی مریم، ساغری محمد، زندی اصفهان احسان، جایمند کامکار. بررسی کمّی و کیفی اسیدهای چرب در بذر دو گونه گیاهی شورپسند Salicornia herbacea L. و Suaeda fruticosa (L. ) Forssk. به عنوان منبع روغن خوراکی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(2 (پیاپی 82) ):233-243. Available from: https://sid.ir/paper/104960/fa

    IEEE: کپی

    مریم شاهی، محمد ساغری، احسان زندی اصفهان، و کامکار جایمند، “بررسی کمّی و کیفی اسیدهای چرب در بذر دو گونه گیاهی شورپسند Salicornia herbacea L. و Suaeda fruticosa (L. ) Forssk. به عنوان منبع روغن خوراکی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 2 (پیاپی 82) ، pp. 233–243، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104960/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button