مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) در جیره غذایی بر بهبود شاخص های رشد، بیوشیمیایی خون و ترکیب های بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus)

صفحات

 صفحه شروع 350 | صفحه پایان 360

چکیده

 افزایش بازدهی رشد و بازماندگی از اهداف مهم آبزی پروری نوین می باشد. بدین منظور در این مطالعه با توجه به اثرات مثبت اسانس گیاهان در جیره غذایی, تاثیر اسانس گیاهی مرزه (.Satureja hortensis L) با هدف بهبود شاخص های رشد, بیوشیمایی خون و ترکیب های بدن بچه ماهی کلمه (Rutilus caspicus) به مدت 60 روز بررسی شد.در این بررسی 360 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 0.07±2.29 گرم با جیره غذایی به ترتیب حاوی 100, 200 و 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم غذا و گروه شاهد (فاقد اسانس) تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بالاترین وزن نهایی و درصد افزایش وزن بدن, پایین ترین ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه, بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی در جیره حاوی 200 میلی گرم اسانس بود (0.05>P). پروتئین کل و آلبومین تیمار 200 میلی گرم اسانس افزایش معنی داری را با سایر تیمارها نشان داد (0.05>P). همچنین پایین ترین سطح کورتیزول و گلوکز, در جیره حاوی 200 میلی گرم اسانس با اختلاف معنی داری با تیمار شاهد نشان داده شد (0.05>P). در مجموع به نظر می رسد سطح 200 میلی گرم اسانس مرزه در جیره غذایی بچه ماهیان کلمه خزری می تواند بر شاخص های رشد, بازماندگی, پروتئین کل, گلوکز و ترکیب بدنی بچه ماهیان کلمه موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرباقری، وثیقه السادات، مشکینی، سعید، غفاری فارسانی، حامد، نادری فارسانی، مهدی، و بهره مند، مرتضی. (1396). تاثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) در جیره غذایی بر بهبود شاخص های رشد, بیوشیمیایی خون و ترکیب های بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(3 (پیاپی 83) )، 350-360. SID. https://sid.ir/paper/104981/fa

    Vancouver: کپی

    میرباقری وثیقه السادات، مشکینی سعید، غفاری فارسانی حامد، نادری فارسانی مهدی، بهره مند مرتضی. تاثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) در جیره غذایی بر بهبود شاخص های رشد, بیوشیمیایی خون و ترکیب های بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(3 (پیاپی 83) ):350-360. Available from: https://sid.ir/paper/104981/fa

    IEEE: کپی

    وثیقه السادات میرباقری، سعید مشکینی، حامد غفاری فارسانی، مهدی نادری فارسانی، و مرتضی بهره مند، “تاثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) در جیره غذایی بر بهبود شاخص های رشد, بیوشیمیایی خون و ترکیب های بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 3 (پیاپی 83) ، pp. 350–360، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104981/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button