مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پروبیوتیک، آویشن (Thymus vulgaris L. ) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L. ) بر فراسنجه های خونی، پاسخ ایمنی، خصوصیات لاشه و عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 39

کلیدواژه

آویشن (Thymus vulgaris L.)Q1
شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L.)Q1

چکیده

 در این مطالعه اثر پروبیوتیک, عصاره پودری آویشن باغی (Thymus vulgaris L. ) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L. ) بر عملکرد, پارامترهای بیوشیمیایی خون, پاسخ ایمنی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی بررسی شد. تعداد 336 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار, 4 تکرار و 14 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 42 روز روی بستر پرورش داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه + پروبیوتیک هایپروزیم, 2) جیره پایه + باکتوسل, 3) جیره پایه + پروفیت (آویشن + هایپروزیم+ شیرین بیان), 4) جیره پایه + فیتوبیوتیک (آویشن + شیرین بیان), 5) شاهد و 6) جیره پایه + آنتی بیوتیک تتراسایکلین بود, که از یک روزگی در اختیار جوجه ها قرار گرفت. نتایج نشان داد که در دوره پایانی پرورش, کمترین ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر افزودن پروبیوتیک هایپروزیم به جیره پایه جوجه های گوشتی قرار داشت (0. 05≥ P). تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد مصرف خوراک پایین تری داشتند که کمترین مصرف خوراک تحت تأثیر تیمار 1 بود (0. 05≥ P). بالاترین وزن نسبی بورس تحت تأثیر افزودن آنتی بیوتیک به جیره پایه جوجه های گوشتی بود که به لحاظ آماری اختلاف آن با تیمار 3 معنی دار بود (0. 05≥ P). کمترین غلظت سرمی کلسترول در مقایسه با تیمار شاهد را تیمار حاصل از افزودن باکتوسل به جیره پایه جوجه های گوشتی داشت (0. 05≥ P). افزودن هایپروزیم به جیره پایه جوجه های گوشتی منجر به افزایش میزان پروتئین تام و تری گلیسرید شد (0. 05≥ P). تیمارهای 1, 3 و 4 در مقایسه با تیمار شاهد منجر به افزایش غلظت سرمی گلوبولین شدند (0. 05≥ P). بالاترین تیتر آنتی بادی علیه چالش گلبول های قرمز گوسفندی (SRBC) تحت تأثیر تیمار ناشی از افزودن باکتوسل به جیره پایه جوجه های گوشتی بود (0. 05≥ P). در پایان می توان بیان کرد که استفاده از منابعی مانند هایپروزیم (732 گرم در تن) و فیتوبیوتیک می توانند به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های محرک رشد در پرورش جوجه های گوشتی معرفی شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمیدی، مونسه، رحیمی، شعبان، و مژگانی، ناهید. (1397). تأثیر پروبیوتیک, آویشن (Thymus vulgaris L. ) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L. ) بر فراسنجه های خونی, پاسخ ایمنی, خصوصیات لاشه و عملکرد جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(1 (پیاپی 87) )، 29-39. SID. https://sid.ir/paper/105068/fa

    Vancouver: کپی

    حمیدی مونسه، رحیمی شعبان، مژگانی ناهید. تأثیر پروبیوتیک, آویشن (Thymus vulgaris L. ) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L. ) بر فراسنجه های خونی, پاسخ ایمنی, خصوصیات لاشه و عملکرد جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(1 (پیاپی 87) ):29-39. Available from: https://sid.ir/paper/105068/fa

    IEEE: کپی

    مونسه حمیدی، شعبان رحیمی، و ناهید مژگانی، “تأثیر پروبیوتیک, آویشن (Thymus vulgaris L. ) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L. ) بر فراسنجه های خونی, پاسخ ایمنی, خصوصیات لاشه و عملکرد جوجه های گوشتی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 1 (پیاپی 87) ، pp. 29–39، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105068/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button