مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

779
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پودر نعناع (.Mentha piperita L)، آویشن (.Thymus vulgaris L) و کاسنی (.Chicorium intybus L) بر عملکرد و بافت شناسی روده جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 1035 | صفحه پایان 1046

کلیدواژه

آویشن (.Thymus vulgaris L)Q2
کاسنی (.Chicorium intybus L)Q2
نعناع (.Mentha piperita L)Q2

چکیده

 به منظور بررسی اثر استفاده از نعناع (.Mentha piperita L).), آویشن (.Thymus vulgaris L).) و به ویژه کاسنی (.Chicorium intybus L).) بر عملکرد و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی, آزمایشی با 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار در 3 تکرار و 40 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار (20 قطعه نر و 20 قطعه ماده) طراحی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره شاهد, جیره شاهد به علاوه پودر کاسنی و جیره شاهد به علاوه مخلوط پودر گیاهان کاسنی, نعناع و آویشن بود. جیره های آزمایشی در سه دوره 10-0, 24-11 و 42-25 روزگی استفاده شدند. صفات عملکردی شامل افزایش وزن بدن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی به صورت دوره ای اندازه گیری شدند. در 42 روزگی, برای بررسی اثر تیمارهای اعمال شده بر طول پرز, عمق کریپت و نسبت آنها در ژئوژنوم و ایلئوم, 6 پرنده از هر تیمار به صورت تصادفی کشتار شد. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن کاسنی یا مخلوط کاسنی, نعناع و آویشن سبب افزایش وزن بدن و مصرف خوراک شد (p<0.05) که بیشترین افزایش وزن بدن و کمترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به گروهی بود که با جیره حاوی کاسنی تغذیه شده بودند. نتایج حاصل از بافت شناسی روده نشان داد که طول پرز, عمق کریپت و نسبت طول پرز به عمق کریپت در ژئوژنوم و ایلئوم تحت تاثیر تیمارهای غذایی قرار نگرفت. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن گیاه دارویی نعناع, آویشن و به ویژه کاسنی سبب بهبود عملکرد جوجه های گوشتی شد و بر مورفولوژی بافت روده جوجه های گوشتی اثری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورسینا، بهجت، سلیمانی رودی، پریسا، صدقی، محمد، و طیبی پور، علی. (1394). تاثیر پودر نعناع (.Mentha piperita L), آویشن (.Thymus vulgaris L) و کاسنی (.Chicorium intybus L) بر عملکرد و بافت شناسی روده جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(6 (پیاپی 74))، 1035-1046. SID. https://sid.ir/paper/104749/fa

    Vancouver: کپی

    پورسینا بهجت، سلیمانی رودی پریسا، صدقی محمد، طیبی پور علی. تاثیر پودر نعناع (.Mentha piperita L), آویشن (.Thymus vulgaris L) و کاسنی (.Chicorium intybus L) بر عملکرد و بافت شناسی روده جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(6 (پیاپی 74)):1035-1046. Available from: https://sid.ir/paper/104749/fa

    IEEE: کپی

    بهجت پورسینا، پریسا سلیمانی رودی، محمد صدقی، و علی طیبی پور، “تاثیر پودر نعناع (.Mentha piperita L), آویشن (.Thymus vulgaris L) و کاسنی (.Chicorium intybus L) بر عملکرد و بافت شناسی روده جوجه های گوشتی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 6 (پیاپی 74)، pp. 1035–1046، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104749/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button