مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan )

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 49

کلیدواژه

بومادران زرد (Achillea biebersteinii Afan.)Q1
8Q2

چکیده

 گونه های مختلف بومادران (Achillea spp. ) به طور گسترده ای در سرتاسر دنیا توزیع شده و از دوران باستان به دلیل خواص دارویی مورد استفاده بوده است. از خواص مهم این گیاه دارویی می توان به درمان زخم ها, خونریزی ها, سردرد, التهاب, دردها, نفح و سوء هاضمه اشاره کرد. بررسی مقدار و اجزای تشکیل دهنده اسانس این گیاه در اندام های مختلف, برای مشخص کردن اندام مورد استفاده گیاه در اسانس گیری, اهمیت دارد. در این تحقیق, بذر بومادران زرد (Achillea biebersteinii Afan. ) از استان گلستان جمع آوری شده و در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات البرز واقع در شهرستان کرج وابسته به مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور کشت شد. به منظور بررسی و مقایسه کمّی و کیفی اسانس سرشاخه گلدار و هریک از اجزای آن (گل, برگ و ساقه) به صورت مجزا, پس از جمع آوری گیاه در زمان اوج گلدهی, جدا کردن اندام ها و خشک کردن در سایه, اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام شد. اسانس های حاصل با استفاده از دستگاه های کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه کمّی و کیفی قرار گرفتند. بیشترین بازده اسانس (نسبت به وزن خشک) مربوط به برگ (0. 74%) و کمترین مقدار بازده اسانس مربوط به ساقه (0. 03%) بود و بازده اسانس کل سرشاخه گلدار (0. 6%) و گل (0. 34%) در بین این دو قرار داشت. ترکیب های عمده و اصلی در اسانس ساقه 8, 1-سینئول (15. 1%) و کامفور (24%), در اسانس برگ 8, 1-سینئول (40. 4%), آرتمیزیا کتون (28. 1%) و کامفور (10. 3%) و در اسانس گل 8, 1-سینئول (41. 3%), آرتمیزیا کتون (24. 3%) و کامفور (15. 6%) بودند. ترکیب های عمده اسانس سرشاخه گلدار نیز 8, 1-سینئول (35. 4%), آرتمیزیا کتون (30. 6%) و کامفور (16. 2%) بودند. براساس نتایج این تحقیق بیشترین مقدار آرتمیزیا کتون و کامفور در سرشاخه گلدار و بیشترین مقدار 8, 1-سینئول در برگ و گل وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واعظ شهرستانی، عارفه، و سفیدکن، فاطمه. (1397). ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(1 (پیاپی 87) )، 40-49. SID. https://sid.ir/paper/105073/fa

    Vancouver: کپی

    واعظ شهرستانی عارفه، سفیدکن فاطمه. ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(1 (پیاپی 87) ):40-49. Available from: https://sid.ir/paper/105073/fa

    IEEE: کپی

    عارفه واعظ شهرستانی، و فاطمه سفیدکن، “ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 1 (پیاپی 87) ، pp. 40–49، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button