مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدان اسانس میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp. Excelsa بر روی سیستم های اکسیداتیو

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

چکیده

 امروزه عدم تعادل سیستم آنتی اکسیدان و اکسیدان به عنوان عامل ایجاد بسیاری از بیماریها از جمله آترواسکلروز, سرطانها و پیری شناخته شده است. در این مطالعات اثرات آنتی اکسیدان سه غلظت متفاوت از هر یک از اسانس های بدست آمده از میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp excelsa بر روی چند سیستم اکسیداتیو (همولیز گلبولهای قرمز, اکسیداسیون LDL, گلیکوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین و نیز پراکسیداسیون لینولئیک اسید) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که: 1) اسانسهای مورد بررسی به خوبی گلیکوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین را مهار نموده است. 2) اکسیداسیون LDL در حضور غلظتهای مختلف اسانس سرشاخنه گیاه به خوبی مهار شده است, در صورتیکه اسانس میوه در غلظتهای مورد مطالعه تاثیری بر اکسیداسیون LDL نداشته است. 3) اکسیداسیون لینولئیک اسید در حضور اسانس های بدست آمده از میوه و سرشاخه به خوبی مهار گردیده و میزان مهار با افزایش زمان انکوباسیون رابطه مستقیم نشان داد. 4) اسانس های مورد مطالعه, در غلظت کم, همولیز گلبولهای قرمز را مهار و در غلظت های بیشتر تسریع نموده و در مورد این سیستم بیشتر خاصیت پراکسیدان داشته اند. به طور خلاصه نتایج نشان می دهد که اسانس های بدست آمده از میوه و سرشاخه گیاه در غلظتهای اندک به خوبی توانسته است بر چند سیستم اکسیداتیو موثر و خاصیت آنتی اکسیدان بروز دهد, هر چند موجب همولیز برون تن (in vitro) گلبولهای قرمز شده است.بنابراین مطالعه بر روی تاثیر این گیاه بر برخی از بیماریها از جمله آترواسکلروز و دیابت می تواند حایز اهمیت باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، صدیقه، امامی، سیداحمد، شمس اردکانی، محمدرضا، نادری، غلامعلی، اصلانی، ساناز، کشر، تقی، و آیرین، آتوسا. (1386). بررسی اثر آنتی اکسیدان اسانس میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp. Excelsa بر روی سیستم های اکسیداتیو. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23(1 (پیاپی 35))، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/105089/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری صدیقه، امامی سیداحمد، شمس اردکانی محمدرضا، نادری غلامعلی، اصلانی ساناز، کشر تقی، آیرین آتوسا. بررسی اثر آنتی اکسیدان اسانس میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp. Excelsa بر روی سیستم های اکسیداتیو. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1386؛23(1 (پیاپی 35)):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/105089/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه عسگری، سیداحمد امامی، محمدرضا شمس اردکانی، غلامعلی نادری، ساناز اصلانی، تقی کشر، و آتوسا آیرین، “بررسی اثر آنتی اکسیدان اسانس میوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp. Excelsa بر روی سیستم های اکسیداتیو،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 23، no. 1 (پیاپی 35)، pp. 59–72، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button