مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,154
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر هیپوگلیسمی و هیپولیپیدمی عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L) در رت های دیابتی شده با آلوکسان منوهیدرات در مقایسه با گلی بنکلامید

صفحات

 صفحه شروع 148 | صفحه پایان 161

کلیدواژه

کنگرفرنگی (.Cynara scolymus L)Q3

چکیده

 کنگرفرنگی با نام علمی Cynara scolymus L. گیاهی از خانواده کاسنی (Compositae) است. در این تحقیق تاثیر عصاره هیدروالکلی کنگرفرنگی بر میزان گلوکز, لیپیدها و لیپوپروتئینهای سرمی در رت های دیابتی شده با آلوکسان منوهیدرات مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اثر عصاره بر بافت پانکراس آسیب دیده بررسی شد و با داروی شیمیایی گلی بنکلامید مقایسه گردید. به این منظور از 20 رت نز بالغ به وزن متوسط 250-200 گرم در چهار گروه پنج تایی استفاده شد. به رت های گروه شاهد, هم حجم مواد تزریقی سرم فیزیولوژی تزریق گردید. رت های گروه دوم با دریافت آلوکسان منوهیدرات به میزان 120 mg/kg/bw دیابتی شدند. گروه سوم علاوه بر تیمار مشابه گروه دوم, گلی بنکلامید با دوز 0.5 mg/kgbw دریافت نمودند. گروه چهارم بعد از دیابتی شدن, عصاره هیدروالکلی کنگرفرنگی با دوز 300 mg/kgbw دریافت نمودند. تجویز مواد در همه گروهها به صورت تزریق داخل صفاقی انجام گرفت. نتایج آنالیز آماری نشان داد که عصاره کنگرفرنگی میزان گلوکز, کلسترول, تری گلیسرید, VLDL و LDL را نسبت به گروه دیابتی به طور معنی داری کاهش می دهد و در مورد HDL نیز افزایش معنی داری را سبب می شود (p<0.05). همچنین کنگرفرنگی میزان گلوکز را در حد گروه گلی بنکلامید کاهش داده است, اما در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری دارد. اثر این گیاه بر سایر فاکتورهای مورد بررسی در حد گروه گلی بنکلامید و گروه شاهد می باشد (p>0.05). نتایج مطالعات بافت شناسی, موید این بخش است. بر اساس نتایج بافت شناسی, عصاره تاثیر معنی داری در افزایش اندازه جزایر پانکراسی, تعداد سلولهای جزایر و میزان تکثیر سلولی نسبت به گروه دیابتی داشته است. این تحقیق نشان داد که عصاره هیدروالکلی کنگرفرنگی, تاثیر قابل توجهی در کاهش قند خون, لیپیدها و لیپوپروتئین های سرمی در موشهای صحرایی دیابتی شده دارد. همچنین عصاره در بازسازی بافت پانکراس آسیب دیده موثر بوده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

احمدی محمودآبادی، نارگل، مدنی، حسین، و محزونی، پروین. (1387). اثر هیپوگلیسمی و هیپولیپیدمی عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L) در رت های دیابتی شده با آلوکسان منوهیدرات در مقایسه با گلی بنکلامید. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 24(2 (پیاپی 40))، 148-161. SID. https://sid.ir/paper/105130/fa

Vancouver: کپی

احمدی محمودآبادی نارگل، مدنی حسین، محزونی پروین. اثر هیپوگلیسمی و هیپولیپیدمی عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L) در رت های دیابتی شده با آلوکسان منوهیدرات در مقایسه با گلی بنکلامید. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1387؛24(2 (پیاپی 40)):148-161. Available from: https://sid.ir/paper/105130/fa

IEEE: کپی

نارگل احمدی محمودآبادی، حسین مدنی، و پروین محزونی، “اثر هیپوگلیسمی و هیپولیپیدمی عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L) در رت های دیابتی شده با آلوکسان منوهیدرات در مقایسه با گلی بنکلامید،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 24، no. 2 (پیاپی 40)، pp. 148–161، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105130/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button