مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

927
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان .Nepeta fissa C.A.Mey و .Salvia chloroleuca Rech. F. & Aell

صفحات

 صفحه شروع 453 | صفحه پایان 464

چکیده

 جنس مریم گلی (Salvia) از خانواده نعناعیان (Labiatae) شامل بیش از 700 گونه است. در ایران 58 گونه از آن وجود دارد که نمونه مورد نظر از کیلومتر 18 جاده کرج جمع آوری شده است. جنس نپتا (Nepeta) نیز از خانواده نعناعیان و گیاهی معطر و بومی ایران است که تقریبا در تمام نقاط ایران رویش دارد که در این تحقیق گونه مورد نظر از کیلومتر 4 جاده آبعلی جمع آوری شده است. این دو گیاه به لحاظ وجود ترکیبهای دارویی و اسانس های معطر اهمیت خاصی دارند. در این تحقیق ابتدا از قسمتهای هوایی گیاهان خشک شده به روش تقطیر با آب اسانس تهیه شده و ترکیبهای موجود در آن توسط دستگاههای GC وGC/MS  مورد شناسایی قرار گرفته است. گیاه S. choroleuca شامل 12 ترکیب بوده که ترکیبهای بتا - کاریوفیلن (%37) و جرماکرن D (%37.4) و بی سیکلو جرماکرن (%7.1) بالاترین درصد اسانس را به خود اختصاص داده اند. اسانس N. fissa شامل 42 ترکیب مختلف بوده است که از میان این ترکیبها بتا - کاریوفیلن (%17.4) و کاریوفیلن اسید (%12.3) و والنسن (%6.6) و بتا - پنین (%6.0) ترکیبهای عمده اسانس بوده اند. سپس اثرات ضد میکروبی اسانسها به وسیله دیسکهای کاغذی مخصوص به محیط کشت باکتری انتقال یافته و پس از مدت معمول اندازه گیری هاله عدم رشد میزان اثر اسانس را نشان داد.در این آزمایشها دو باکتری گرم مثبت باسیلوس سابتیلیس و استافیلوکو کوس اورئوس و دو باکتری گرم منفی سودوموناس آئروجینووزا و اشرشیا کلی مورد استفاده قرار گرفته اند. اثر ضد میکروبی گیاهS. chlorolouca  از رشد باکتریهایS. aureus  وE. Coli  جلوگیری می کند و اثر قابل توجهی بر باکتریهای مورد بررسی دارد. اسانس N. fissa بر رشد باکتری S. aureus  تاثیر داشته است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیشاهی نورانی، فاطمه، سفیدکن، فاطمه، یوسف زادی، مرتضی، نعمتی، سمیه، و خواجه پیری، مریم. (1384). بررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان .Nepeta fissa C.A.Mey و .Salvia chloroleuca Rech. F. & Aell. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 21(4 (پیاپی 30))، 453-464. SID. https://sid.ir/paper/105188/fa

    Vancouver: کپی

    علیشاهی نورانی فاطمه، سفیدکن فاطمه، یوسف زادی مرتضی، نعمتی سمیه، خواجه پیری مریم. بررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان .Nepeta fissa C.A.Mey و .Salvia chloroleuca Rech. F. & Aell. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1384؛21(4 (پیاپی 30)):453-464. Available from: https://sid.ir/paper/105188/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه علیشاهی نورانی، فاطمه سفیدکن، مرتضی یوسف زادی، سمیه نعمتی، و مریم خواجه پیری، “بررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان .Nepeta fissa C.A.Mey و .Salvia chloroleuca Rech. F. & Aell،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 21، no. 4 (پیاپی 30)، pp. 453–464، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105188/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button