مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,272
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

705
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر نانو ذرات سبز اکسید مس (CuO) بر مهار قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 67

چکیده

 قارچ Botrytis cinerea از مهمترین بیمارگرهای گوجه فرنگی و عامل بیماری کپک خاکستری است. امروزه استفاده از نانوذرات برای مهار بیماری های گیاهی مورد توجه ویژه قرار گرفته است. در این پژوهش, تأثیر نانو ذره اکسید مس بیوسنتز شده توسط گیاه اکالیپتوس بر مهار رشد قارچ B. cinerea, طی سه آزمایش بررسی شد. در آزمایش اول اثر غلظت های 100, 200, 400 و 600 قسمت در میلیون و در آزمایش دوم اثر غلظت های 400, 600, 800 و 1200 قسمت در میلیون نانوذرات اکسید مس بر شدت بیماری کپک خاکستری در شرایط گلخانه ای بررسی شد. در آزمایش سوم اثر غلظت های 400, 600 و 800 قسمت در میلیون نانوذرات اکسید مس بر شدت بیماری کپک خاکستری روی برگ های بریده مورد تحقیق قرار گرفت. نتایج هر سه آزمایش بیانگر آن بود که نخست نانوذرات اکسید مس قادر به کنترل رشد قارچ B. cinerea و بیماری کپک خاکستری در شرایط درون شیشه و درون زیوه هستند. درثانی در هر سه آزمایش بین میزان غلظت نانو ذرات اکسید مس و میزان بازدارندگی از رشد قارچ و کنترل بیماری یک رابطه معکوس و معنی دار در سطح احتمال 1% (P≤ 1%) وجود دارد. به گونه ای که در شرایط درون شیشه غلظت های 400 و 600 قسمت در میلیون و در شرایط درون زیوه شامل آزمایش های گلخانه ای غلظت های 800 و 1200 قسمت در میلیون و در آزمون برگ های بریده به ترتیب غلظت های 600 و 800 قسمت در میلیون نانو ذرات مؤثرترین غلظت ها در کنترل قارچ و بیماری حاصل از آن بودند. بر این اساس با افزایش غلظت نانو ذرات اکسید مس میزان رشد کلنی قارچ کمتر و میزان شدت بیماری نیز کاهش یافت. در نهایت نتایج نشانگر آن بود که نانوذرات اکسید مس بر مهار قارچ B. cinerea و میزان گسترش بیماری کپک خاکستری حاصل از این قارچ مؤثر است و کاربرد آن توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمیان، سیما، زرین نیاز، وحید، خسروشاهی، مسعود، و حسن زاده، نادر. (1398). ارزیابی تأثیر نانو ذرات سبز اکسید مس (CuO) بر مهار قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری گوجه فرنگی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(1 (پیاپی 93) )، 54-67. SID. https://sid.ir/paper/105195/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمیان سیما، زرین نیاز وحید، خسروشاهی مسعود، حسن زاده نادر. ارزیابی تأثیر نانو ذرات سبز اکسید مس (CuO) بر مهار قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری گوجه فرنگی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(1 (پیاپی 93) ):54-67. Available from: https://sid.ir/paper/105195/fa

    IEEE: کپی

    سیما کاظمیان، وحید زرین نیاز، مسعود خسروشاهی، و نادر حسن زاده، “ارزیابی تأثیر نانو ذرات سبز اکسید مس (CuO) بر مهار قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری گوجه فرنگی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 1 (پیاپی 93) ، pp. 54–67، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا