Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,659
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

760
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر چند اسانس گیاهی در کنترل بیماری کپک خاکستری سیب در اثر Botrytis cinerea

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 در این بررسی فعالیت ضد قارچی اسانس های چند گونه گیاهی شامل میخک هندی, رازیانه, زیره سبز و نعناع فلفلی علیه کپک خاکستری سیب مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس های میخک هندی و رازیانه فعالیت قارچ کشی قابل ملاحظه ای را علیه Botrytis cinerea روی محیط کشت PDA نشان دادند. نتایج به دست آمده از بررسی های آزمایشگاهی نشان داد که بالا رفتن غلظت اسانس های گیاهی, فعالیت ضدقارچی آن ها را برعلیه B.cinerea افزایش می دهد. همچنین قابلیت بیوکنترل دو اسانس میخک هندی و رازیانه با غلظت های صفر, 750 و 1000 میکرولیتر در لیتر بر روی میوه های آلوده در شرایط تاریکی و در دمای 20 درجه سانتی گراد مورد مطالعه قرار گرفت. پس از 10 روز نتایج نشان داد که اسانس رازیانه در هر دو غلظت به کار رفته در کنترل بیماری کپک خاکستری سیب, در مقایسه با اسانس میخک هندی موثرتر بوده و میزان بیماری تا 15.5 درصد در مقایسه با شاهد آلوده (100 درصد) کاهش یافته است. پس از گذشت 20 روز, قابلیت بیوکنترل هر دو اسانس میخک هندی و رازیانه در غلظت 1000 میکرولیتر در لیتر در مقایسه با سایر تیمارها موثرتر بوده و میزان بیماری به ترتیب تا 41.6 و 50.8 درصد در مقایسه با شاهد آلوده (100 درصد) کاهش یافت. سم تیابندازول در مهار کپک خاکستری سیب در مقایسه با اسانس های میخک هندی و رازیانه موثرتر واقع شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پیغامی آشنایی، سمیرا، فرزانه، محسن، هادیان، محمدجواد، شریفی تهرانی، عباس، و قربان پور، منصور. (1386). بررسی اثر چند اسانس گیاهی در کنترل بیماری کپک خاکستری سیب در اثر Botrytis cinerea. پژوهش کشاورزی، 7(3)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/84717/fa

    Vancouver: کپی

    پیغامی آشنایی سمیرا، فرزانه محسن، هادیان محمدجواد، شریفی تهرانی عباس، قربان پور منصور. بررسی اثر چند اسانس گیاهی در کنترل بیماری کپک خاکستری سیب در اثر Botrytis cinerea. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1386؛7(3):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/84717/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا پیغامی آشنایی، محسن فرزانه، محمدجواد هادیان، عباس شریفی تهرانی، و منصور قربان پور، “بررسی اثر چند اسانس گیاهی در کنترل بیماری کپک خاکستری سیب در اثر Botrytis cinerea،” پژوهش کشاورزی، vol. 7، no. 3، pp. 1–10، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84717/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا