مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,104
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کودهای شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه های گلدار)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

کلیدواژه

چکیده

 اثر دو سطح از کود ازت (اوره) به مقادیر (0, 100 کیلوگرم در هکتار) به همراه کودهـای فسفـر و پتـاس هـرکـدام به میزان 100 کیلو گرم در هکتار به صورت دو نسبـت N0 P100 K100 (شاهد) وN100 P100 K100 بر مقدار ترکیبات اسانس برگ (در مرحله قبل از گلدهی) و سرشاخه های گلدار گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در سال 1377تحت شرایط مزرعه ای بصورت طرح آماری کرتهای خرد شده و در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. در پژوهش حـاضر مشخص گردیـد صرفنظـر از نوع تیمـار, ترکیبــات عمده اسـانس شـامل b-ocimene, Linalool, 1,8-cineole, b-caryophyllene و Myrcene می باشد. در نسبـت K100 N0 P100 (شـاهـد), مقدار تـرکیباتی نظیر 1,8-cineole و Linalool در سرشاخه های گلدار بیش از برگهـا در مرحله قبـل از گلدهی است. در برگها افزایش مقدار کود ازت از سطح 0 به 100Kg ha-1 در کنار دو کود فسفـر و پتـاس به طور قابل ملاحظه ای مـوجـب ازدیـاد مقـدار 1,8-cineole و Linalool شد. در حالیـکه این افزایـش در کود ازت رونـد کـاهنـده ای را در مقدار b-caryophyllene و b-ocimene ایجاد نمود. در سـرشـاخـه هـای گلـدار کـاربـرد کـود ازت در سـطح 100kg ha-1 ازدیـاد میـزان b-caryophyllene و b-ocimene را بدنبـال داشت, در صورتیـکه موجب کـاهش مقدار b-cineole و Linalool شد. شایان توجه است که در شاهد مقدار اسانس سرشاخه های گلدار بیش از برگها بود و افزایش کود ازت روند مثبتی را هم بر میزان اسانس برگ و هم اسانس سرشاخه های گلدار به همراه داشت. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیاکان، مریم، خاوری نژاد، رمضانعلی، و رضایی، محمدباقر. (1382). تاثیر کودهای شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه های گلدار). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 19(1)، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/105298/fa

    Vancouver: کپی

    نیاکان مریم، خاوری نژاد رمضانعلی، رضایی محمدباقر. تاثیر کودهای شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه های گلدار). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1382؛19(1):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/105298/fa

    IEEE: کپی

    مریم نیاکان، رمضانعلی خاوری نژاد، و محمدباقر رضایی، “تاثیر کودهای شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه های گلدار)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 19، no. 1، pp. 1–14، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105298/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button