مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کودهای زیستی روی عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 148

چکیده

 مقدمه و هدف: در حال حاضر گرایش به محصولات زیستی حاصل از کشاورزی پایدار به عنوان یک جایگزین مناسب برای کودهای شیمیایی در بازار جهانی افزایش یافته است و بسیاری از شرکت های دارویی, مواد خام حاصل از نظام های پایدار و ارگانیک را ترجیح می دهند, گذشته از مزایای بوم شناختی و زیست محیطی, تولید ارگانیک گیاهان دارویی مهم نظیر نعناع فلفلی از نظر اقتصادی نیز با اهمیت جلوه می کند. هدف از این تحقیق, تعیین اثر سه نوع کود بیولوژیک (نیتروکسین, سوپرنیتروپلاس و بیوسولفور) و اوره بر برخی صفات کمی و کیفی گیاه دارویی نعناع فلفلی بود.روش تحقیق: این پژوهش در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در سال های زراعی 1387 تا 1388 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 9 تیمار کودی و 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای کودی شامل نیتروکسین, سوپرنیتروپلاس و بیوسولفور, هر کدام به مقدار ‎4 و 8 کیلوگرم در هکتار, کود اوره به مقدار 75 و 100 کیلوگرم در هکتار و تیمار شاهد (بدون مصرف کود) بودند.نتایج و بحث: نتایج نشان داد که ‎ تمامی تیمارهای کودی (بیولوژیک و اوره) نسبت به تیمار شاهد در اکثر صفات دارای افزایش معنی داری بودند و از میان کودهای بیولوژیک, دو کود نیتروکسین و سوپرنیتروپلاس (8 کیلوگرم در هکتار) بیشترین اثر افزاینده را هم سطح با مصرف کود اوره بر اکثر صفات داشتند.توصیه کاربردی / صنعتی: بر اساس نتایج این آزمایش کودهای بیولوژیکی منجر به افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی نعناع فلفلی گردیدند. همچنین با کاربرد کودهای زیستی نیتروکسین و سوپرنیتروپلاس می توان مصرف کود شیمیایی نیتروژن از منبع اوره را کاهش داد که گامی موثر در راستای نیل به کشاورزی پایدار و کاهش آلودگی های زیست محیطی خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پورهادی، میثم. (1390). بررسی اثر کودهای زیستی روی عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). داروهای گیاهی، 2(2)، 137-148. SID. https://sid.ir/paper/193773/fa

    Vancouver: کپی

    پورهادی میثم. بررسی اثر کودهای زیستی روی عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). داروهای گیاهی[Internet]. 1390؛2(2):137-148. Available from: https://sid.ir/paper/193773/fa

    IEEE: کپی

    میثم پورهادی، “بررسی اثر کودهای زیستی روی عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)،” داروهای گیاهی، vol. 2، no. 2، pp. 137–148، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193773/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button